Gå till innehåll

ntfy.sh - utökad användning?


Mikael63

Recommended Posts

Postad (redigerade)

Jag använder gratistjänsten ntfy.sh
https://ntfy.sh/

Jag har en Raspberry Pi 4b med en ansluten temperatursensor som mäter utomhustemperaturen. Jag får en push-notis, med tidsstämpel, till telefonen, och surfplattan och datorn, en gång i halvtimmen om temperaturen har ökat eller sjunkit en halv grad, eller mer, sedan förra halvtimmen. Kan då enkelt avläsa aktuell temperatur och kan kan även skapa mig en tänkt kurva hur temperaturen har ändrats över tid.
https://www.alltomwindows.se/topic/32958-pythonprogrammering/

image.png.86ffc05304549b4ffe0ed58081652f0a.png

Jag har nu även gjort motsvarande för min Linux-dator. När den blir ”för” varm får jag en push-notis som talar om detta. Mer kul än praktiskt kanske.

Annan användning av ntfy.sh är att man superenkelt kan skicka text mellan alla enheter. Om jag ex. slösurfar med mobilen och hittar något intressant kan jag dela den texten eller den sidan med ntfy och då har jag den på alla enheter direkt, och kan öppna den länken när jag ”sitter bättre till” med en dator.
(Visst, samma funktion har jag i Telegram https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger men ntfy är några steg snabbare)

Nu tänkte jag se om man kunde ta detta ett steg längre. Vore då kul(?) om man ex. kunde få en händelse av något slag från/i en annan app, typ Google Home, (i mobilen/surfplattan) att sändas ut.
Via IFTTT https://ifttt.com torde det gå men det är inte gratis, eller det som är gratis är väldigt begränsat, och eftersom det är fråga om lekstuga vill jag inte lägga pengar på den tjänsten, årligen, då köper jag hellre någon kul hårdvara.

Förr fanns en App (Android) som hette Llama och utvecklades av Kebabapps. Nu verkar den ha ersatts av AUTOMATE av LlamaLab. (Eller om det bara är en tillfällighet detta med Llama. https://play.google.com/store/search?q=llamalab&c=apps
I Llama (den gamla appen) kunde man via API komma åt en del saker som man inte kom åt via apparnas tillgängliga widgets. Det kan man även göra med Automate men jag är för lat för att sätta mig in hur man gör. (Jag har testat appen Automate många gånger tidigare med).

Finns det ingen annan app (Android) som är enkel att komma i gång med? Eller ett exempel av något slag där jag låt säga vill skicka ett meddelande via ntfy.sh när en smart(?) lampa tänds?

Tillägg:

Här lite mer info https://docs.ntfy.sh/subscribe/api/

Säger mig inte så mycket, beroende på latheten...

Redigerad av Mikael63
Länk
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...