Jump to content

Ljudkortsproblem.


Jesse

Recommended Posts

Hej

Har efter en ominstallation av Windows XP fått problem med mitt ljudkort, ett Creative SoundBlaster Live! 5.1.

Windows hittar enheten "Ljudstyrenhet för multimedia", men ingen lämplig drivrutin till denna. Jag har laddat ner drivrutiner för nämnda kort från Creatives hemsida, men när jag kör dessa får jag felmeddelande om att "Setup can not detect any Sound Blaster Audio card on your system". Märkligt, då kortet sitter och är fysiskt installerat på ett korrekt sätt. Har också testat att sätta det i en annan PCI-port, samt avaktiverat det inbyggda ljudkortet i BIOS, utan framgång.

Tyvärr har jag inte tillgång till ljudkortets drivrutin-CD, då jag har flyttat, men det måste väl fungera lika bra med de drivrutiner jag hämtat från creative.com? Har bara hittat drivisar i .exe form, är det någon som vet om man kan ladda ner upp-packade filer någonstans, och om detta kanske skulle fungera bättre ihop med windows egen-identifiering av maskinvaran?

Ska också nämna att jag har kört windows update, och har SP2.

Blev långt, hoppas någon orkar läsa, och komma med förslag på lösningar. Tack.  :)

/J

Link to comment
Share on other sites

Det där känner vi igen... Kan det vara så att du har en "fabriksmonterad" dator, typ HP eller Dell? Det brukar vara så att du måste använda respektive tillverkares speciella drivrutiner till ditt ljudkort, även om det till synes är ett Soundblaster.

På en äldre dator jag har fick jag extrahera drivrutinerna från återställnings-skivan när jag ville köra mitt eget XP istället för det förinstallerade.

Kolla på tillverkarens hemsida efter drivisar till just ditt ljudkort... jag vet att HP har en uppsjö med dessa "specialkort" i lite äldre maskiner (med äldre menar jag kanske några år eller så)

Mvh // Mange

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret, dessvärre är det inte så. Datorn är köpt via datorbutiken.com/se, och är ihop-plockad efter eget önskemål.

Ingen som känner till någon sida där man kan ladda ner drivrutiner som inte installeras via en .exe-fil/installationsprogram, utan en mapp/zip-fil med "lösa" drivrutinsfiler, som man kan installera via enhetshanteraren?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...