Jump to content

Datorn "hänger" sig länge vid bl.a. uppstart


westis
 Share

Recommended Posts

Hejsan,

Sedan en tid har jag haft problem med att Vista segat något oerhört. Jag misstänker att det har något med minnet att göra (ev. hårdvarufel), så kanske detta är fel forum att fråga i...

Hur som helst, jag installerade om Vista från scratch. När jag ska in i installationsprogrammet från DVD-skivan fastnar liksom datorn väldigt länge (flera minuter) på varje steg, så att man tror att datorn hängt sig. Men till slut lyckades jag i alla fall installera allt.

Nu när jag startar datorn blir skärmen helt svart i ett bra tag innan inloggningsfönstret dyker upp. Jag har inget minne sedan tidigare att det har varit svart så länge under uppstarten.

Kan det vara något problem med minnet och hur kollar jag det i så fall? Kan förstås plocka ut ett minneskort i taget och se vad det gör för skillnad, men tänkte höra om någon har stött på liknande problem.

Kör numera SP1 (men problemen uppstod innan). Datorn har följande konfiguration:

  • [li]Intel Core2 2.13GHZ[/li]
    [li]RAM: 3583 MB[/li]
    [li]Grafik: nVidia GeForce 7600 GT (med senaste drivrutinerna)[/li]
    [li]Moderkort: ASUS P5N-E SLI (med senaste BIOS)[/li]

Tack!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...