Lara Croft

Medlem
 • Innehållsantal

  22
 • Gick med

 • Besökte senast

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av Lara Croft

 1. Nu tror jag att jag gjort något galet för efter jag hade bytt diskarna så sa den att "no bootable device could be found" även fast SSD:n dök upp i BIOS-listan över boot-bara devices. Det är efter detta som jag tror jag gjorde ett fel för att efter att ha googlat så stog det bl.a att SSD:n måste ha ett namn vilket min redan hade och på en annan sida stog det att man skulle högerklicka och formatera men nu är något knas med SSD:n som har 74,9 gb utrymme? Var är resten? Även D: är knas då den ska ha över 400 gb ledigt utrymme. I Toolbox visas inte SSD:n och allt är skuggat på sidorna. Har
 2. Jag har ju allt kvar på HDD:n ifall något skulle gå fel med SSD:n. Behöver jag inte ändra något i BIOS? AHCI, IDE och en massa annat tjafs jag stött på i allt googlande men som jag antar har betydelse?
 3. Äsch, ville bara få det gjort efter flera timmars frustration. Kloningen blev precis klar. Nu ska jag byta diskarna i laptopen, antar jag. Den gamla ska in i ett enclosure jag köpte häromdagen. Hur "tömmer" jag den på data eller ska jag ens göra det?
 4. Coolt, visste jag inte Men vad tror du? Är jag tillbaka på rätt spår nu?
 5. Jag laddade ner ett annat kloningsverktyg. Här kunde jag välja endast C och klona. Detta ser väl rätt ut?
 6. Men jag förstår inte varför C: inte visas i listan där man ska klona? Ska den inte göra det? För då spelar det ju ingen roll om jag tar bort den andra partionen, då blir det ju istället bara tomt på listan?
 7. Det har var inte så smidigt som jag trodde.. Riktigt frustrerande att inte ens veta vad problemet är.
 8. Hur menar du? Hur gör man det?Såhär ser det ut vid "Automatisk" kloning, vad är denna "special utility" som jag kan checka errors med?: Såhär ser det ut när jag vill klona manuellt, går inte att välja HDD:n att klona från, C: syns ju inte ens?: Här är mina lagringsutrymmen för närvarande:
 9. Nej, går inte att fortsätta den vägen.. Bara Error-rutan. Klickar jag istället på manuell installering och försöker välja HDD:n att klona ifrån så är den inte klickbar, endast SSD:n. Kan det vara något skydd eller liknande som jag måste ändra i inställningar?
 10. Hej! Nu har jag fått hem allting och följer denna guide, än så länge har allt gått bra men har fastnat på sida 6, steg 3. När jag klickar på Start Now poppar det upp ett Error-meddelande som säger att jag ska se till så min nuvarande disk inte är större än den nya? :S Vad är det jag gör för fel?
 11. Så vi som redan har Windows 8 får inte uppgradera till 8 Pro för 139 som dom med Windows 7 utan måste betala mer? Helt ologiskt och fult av Microsoft.
 12. Varför gör man så? Fördelar? Nackdelar? Hur gör man det? Har precis köpt SSD men är inte jätterfaren på hur man utnyttjar det till fullo.
 13. Det står ju att det är för dom som ska uppgradera från Win 7 till Win 8 Pro och ingenting om Win 8 till Win 8 Pro? Menar du att det inte spelar någon roll?
 14. Kan jag inte göra samma sak med OS då.. Ladda ner Windows 8 i SSD:n via deras hemsida för att sedan aktivera min Windowsnyckel? Alltså inte aktivera Windows 8 på HDD:n alls.
 15. Jag tror jag är något på spåren nu: https://www7.downloa...c&culture=sv-SE Som jag ser det så är det bara att jag väntar med att aktivera min nyckel tills jag laddat ner Office från länken ovan på SSD:n eller är jag helt ute och cyklar? http://office.micros...A101847520.aspx
 16. När jag zoomar in på kartongen så står det på: "Designed for purchase with a new PC preloaded with Microsoft Office 2010 Product key only. No disc inside"
 17. Men hur blir det med Office då? För så som jag läst till mig så är det förinstallerat på datorn jag köpt men på Windows-skivan som ni råder mig att köpa lär den inte finnas då det endast är Windows 8 Pro som har Office-paket. Kanske går att ladda ner sålänge man har produktnyckel? Har svårt att hitta information när jag googlar.
 18. Jaha, dååå förstår jag! Ganska logiskt ändå. Haha Tack för era svar och tack för länken. Nu känner jag mig rätt säker och det blir en låång väntan på datorn och SSD:n till början av nästa vecka.
 19. Tack för ett utförligt svar, känner mig redan klokare! Ska nog försöka mig på att bränna skivan/skivorna själv för det medföljande Office-programmet var en utav anledningarna till att jag valde att köpa denna dator. Kan jag i efterhand ha program som tillexempel Office i HDD:n och bara koppla upp den till datorn för att sedan ha tillgång till programmet eller måste jag ha det installerat i SSD:n som nu blir den primära disken? Känns bättre att utnyttja dom 500 gb jag har än sno plats i SSD:ns 120gb(det blev en Intel SSD 520 istället).
 20. Tack så mycket!! Med andra ord så kan jag direkt ta ut HHD:n på 500 gb och byta till SSD:n innan jag ens startat den datorn för första gången? Jag ska inte koppla SSD till datorn som i guiden ovan innan jag börjar pilla ut HDD eftersom jag ändå har en tom hårddisk i den nya datorn? Alltså var i allt detta "befinner" sig operativsystemet? På skiva som följer med? Redan installerat i HDD:n? Blir det att man kopplar den externa HDD:n sen som vilken vanlig usbsticka som helst(fast med kabel då) och datorn känner bara av den? Hur löser jag det där med recoveryskivor? Kan ju vara bra att ha.
 21. Hej! Har precis beställt en ny laptop.. Efter att ha läst runt lite så har jag bestämt mig för att byta ut hårddisken till en SSD för att den ska bli en hel del snabbare, som jag förstått. Problemet är att jag aldrig gjort några större operationer på datorer mer än bytt grafikkort på min stationära efter att den första gav upp. Hade tänkt mig denna SSD. Här kommer lite grejer jag undrar över och hoppas att ni kan svara på: 1. SSD:n passar den specifika datorn, hoppas jag? 2. Spelar det någon roll om jag använt datorn med den befintliga disken tills jag fått hem SSD:n eller är det bättre a