Gå till innehåll

DeejayRicke

Medlem
  • Innehållsantal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av DeejayRicke

  1. Har lite problem med att få bild på min TV! Det är så här att jag har ett Nvidia Geforce 7800 GT kort, köpte en 5 meter lång DVI - HDMI kabel och skruvade fast änden i mitt grafikkort och den andre in i min HDMI ingång bak på tv:n, som för övrigt heter LG 42PC55! Och nu till problemet! Datorn känner av TV:n i Nvidia's kontrollpanel men när jag väljer klona och sen tv:n som primär får jag "Ingen signal" på TV:n och svart bild! Har du någon lösning? Blir galen! Har aldrig kunnat se bilden på TV:n oavsett om jag valt primär på tv:n eller ej! Fungerar med S-Video kabel men kvaliten är fruktansvärt dålig! Därför vill jag ha DVI-HDMI! Tacksam för svar! //DeejayRicke Ämnet redigerat av stenis, har förtydligat ämnet/rubriken Ämnet flyttat av stenis
  2. Sådär! Köpte en version av Ultimate och körde en installation! Allt fungerar i stort sett, men har en mapp som heter windows.old! Kan man bara deleta den om man inte har några viktiga filer? Sen har jag just nu 2 mappar som heter program! Kan man ta bort den "gamla" program mappen och installera om alla program man hade utan problem? Tacksam för svar! Hittade inte så att jag kunde formatera C disken så fick installera från Windows och inte boot!
  3. Hehe! Okej tack så mycket grabbar! Tror jag håller mig till Premium då! Det är bara det att jag vill ha så bra som möjligt! Har Ultimate på min stationära! Men som sagt grymt dyrt! Kan ju förvisso köpa en ny OEM till min laptop! Den byter jag ju inte moderkort och annat på! Så kommer man undan med 1895 kr för ultimate! Men det löses imorgon! Tack för svaren i alla fall, så får vi se vad det blir! Återkommer till tråden om jag stöter på problem!
  4. Ahh nu ser jag! Läste nog lite för fort! Men vad är fingeravtrycks läsare för något då?
  5. Okej! Tack för svar Stenis! Men så du menar att din pekplatta inte fungerar? Det är den jag använder i 99% av fallen då jag har datorn på ett litet bord brevid min säng! Kopplar bara in min mus när jag ska arbeta länge med den! Vad tycker du om de olika Vista versionerna? Enligt testet rekomenderar den Home! Något du tycker låter rimligt?
  6. Ingen som har kört in vista på sin laptop?
  7. Har idag en OEM version av XP Home och funderar på att köpa en uppgradering till min laptop! Snackar då om att införskaffa Vista Home Premium! Spec på min laptop är följande: 1-Mobile AMD Sempron Processor 3400+, 1795MHz .:. RAM 895MB .:. ATI Mobility Radeon Xpress 1100! Nu till lite frågor jag gärna skulle vilja ha svar på: 1. Tror ni det kommer att bli problem med mitt trådlösa nätverkskort? Atheros AR5005G Wireless network adaptor samt mitt intergrerade Realtek RTL8139/810x? Har hört om lite problem med trådlös uppkoppling i Vista! 2. Vad anser ni om följande? Uppgradering över mitt nuvarande XP, eller ska jag formatera hårddisken och köra från scratch? 3. Om jag nu kör en uppgradering över mitt XP fungerar då alla grejer som finns installerat som det ska eller måste man installera om allt oavsett? 4. Tror ni Ultimate fungerar på denna laptop? Eller ska jag hålla mig till Home Premium? Skulle gärna vilja ha svar ASAP av folk som kört in Vista på sin laptop. Ska nämligen bege mig så fort som möjligt till affären för inköp av mitt nya OS imorgon efter jobb i så fall! Om ni har kört in Vista på er laptop får ni gärna beskriva problem ni har fått (om ni fått det) här så man vet vad som kan tänkas hända! Tacksam för svar! Sökte i forumet efter liknande grejer men hitta inget! //DeejayRicke
  8. Bra! Har också en OEM version till min laptop av XP Home! Funderar på att skaffa en Home Premium av Vista i OEM! Och det funkar alltså bra?
  9. hehe... skönt det löste sig! Mitt var också drivrutins relaterat!
  10. Byvander du är en ängel! Det funkar perfekt nu! Tack så hemskt mycket! har kört firefox sen det kom och typ aldrig satt min fot i IE sen dess! Underbart! åter igen tusen tack!
  11. Problemet existerar även på denna sidan! Men har uppdaterat flash också! Det är ett nytt problem jag inte stött på innan! Så det verkar lite konstigt! :S
  12. Den senaste 2.0.0.1 har jag också! På min laptop som inte är uppdaterad till Vista än kör jag med XP Home! Där fungerar det dock som det ska! Verkar lite konstigt! Det händer ibland att det fungerar normalt, som typ just nu! Men i 90 % av användandet så hoppar det och har sig!
  13. Kör med Firefox även i Vista men har ett problem som är grymt irriterande! Hela bilden "hoppar" typ! Inte bakåt knappen, Arkiv, Redigera och det utan allt som är på den "hemsida" man besöker? Några förslag för att åtgärda det?
  14. hmm... hade ett liknande problem som jag fick hjälp med här! Har du installerat drivrutinerna till skrivaren på de båda bärbara datorerna? Det var nämlingen det ända som stoppade mig från att skriva ut när jag vill och hur jag vill! I och för sig så har jag WEP skyddat min skrivare till min router så den är uppkopplad trådlöst alltid, när jag sedan installerade drivrutinerna på min stationära samt laptop hittade datorerna automatiskt skrivaren i nätverket så jag markerade den! Funka klockrent! Hoppas det löser sig för dig!
  15. Som var då? Kan ju inte hitta det!
  16. Var hittade du DreamScene? Jag får inte upp det på min Windows Update Extras!
  17. Tack för snabbt svar Japanmannen!
  18. Lånar tråden ett slag! sorry! Men om man har Windows Vista Ultimate på engelska, kan man då ladda ner svenska via Windows update så att ens OS blir helt på svenska?
  19. Ja som jag fattat det så ska det gå bra! Vad han riktigt menade med att det bara funkar på en dator är jag lite osäker på! För själv kommer jag ju garanaterat byta moderkort och definitivt grafikkort senare! Men vad jag hörde så kunde man ta kontakt med Microsoft vid såna tillfällen! Men som sagt mycket osäker på detta!
  20. Det ända du inte kan göra med en OEM jämfört med en retail är byta dator! Ringde till JME innan idag för att få tag i en Ultimate OEM 64-bitars men dem hade inte fått in dem i affären än! Det var i alla fall det svar jag fick av honom! Samt det du själv skrev då naturligtvis! Blir till att sticka direkt till stan imorgon efter skolan och köpa! JME säljer förrästen det för 1895 kr och inget annat köptvång av hårdvara krävs! Om där är någon mer som har bättre koll på det med OEM kan ju skriva också!
  21. Okej! Bra! Då blir det garanterat köp av Vista Ultimate 64-bitars OEM version! Så då kan man byta ut komponenter som man vill och hit och dit utan att det blir problem med sin Vista version? För jag kan ju garantera tillexempel att jag kommer köpa ett DX10 kort senare också! Tack för svar Stenis!
  22. Men om jag fattat allt rätt så kan man installera en uppgraderings version direkt på en tom hårddisk och behöver alltså inte uppgradera en hårddisk som redan har Windows XP? Förstod inte nyheten riktigt som stenis la upp innan! Eller så jag bara trög, men det med OEM versioner är så luddigt! Kan man teoretiskt sätt byta komponenter som man vill när man har installerat en så kallad OEM eller en uppgradering? Eller måste man köpa en ny OEM version om man tillexempel byter ett moderkort och en CPU eller liknande!? Funderar på om jag ska köpa retail eller OEM 64 bitars imorgon! Sorry om jag stjäler tråden lite men hittar inga direkta svar på forumet i övrigt och så!
  23. Synd att allt ska finnas i STHLM! Själv är man från Malmö trakten och var inte speciellt sugen på att ta bilen/flyget till Stockholm för att "kanske" bli en av de 40 st som fick Vista Ulitmate! Så det verkar som att det bara var en uppgraderings version ni fick?
  24. Based on our scan of your system, Windows Vista Business appears to be the best edition for you. For information about other editions, click the edition names in the left pane. Det får jag upp: Har följande spec: AMD Athlon 64 3800+, 2412MHz, RAM 2048MB, NVIDIA GeForce 7800 GT , HDD 484GB Så det verkar väldigt skumt! Jag bör ju kunna köra Ultimate utan problem tycker jag! På min laptop fick jag resultatet att Vista Home Basci passar bäst! Prestandan på den är följande: 1-Mobile AMD Sempron Processor 3400+, 1795MHz, RAM 895MB, ATI Mobility Radeon Xpress 1100 Med andra ord så litar jag inte heller speciellt mycket på vad Vista Upgrade Advisor säger!
×
×
  • Skapa nytt...