Jump to content

Vista anser att min licens har gått ut...


salco

Recommended Posts

Kör en gateway notebook som jag köpte i USA för lite mer än ett årsedan helt lagligt på en stor datorbutik, kör Vista home premium SP1.

Har precis fått liv i datorn igen efter att nätdelen dog så nu när jag är inne i vista kommer det upp en varning efter ca 30 minuter efter uppstart o säger att min activation av min licens har gått ut och att jag har "noll timmar" på mig att göra backup på mina filer och ber mig att uppgradera till en annan vista version.. Sedan startar datorn om och hela processen upprepas igen, börjar bli ganska störande. kan det vara så att jag har köpt en dator som bara har lite mer än ett års licens eller har det hänt något knass med vista??

Någon som känner igen problemet?? ska försöka att lägga upp en skärmdump när det händer igen..  Tacksam för hjälp..

Link to comment
Share on other sites

Om det står Utvärderingsversion längst ner till höger på skrivbordet har du en icke skarp version. I så fall avinstallerar du utvärderingsversionen och installerar den riktiga genom att göra så här:

Alla testversioner av Service Pack 1 för Windows Vista går ut 30 juni. Det innebär att om du fortfarande har en testversion av Service Pack 1 installerat så måste du snarast avinstallera det och installera det slutliga Service Pack 1. Avinstallerar testversionen av Service Pack 1 gör du genom att starta "Program och funktioner" välja "Visa installerade uppdateringar" och sedan leta upp "Windows Service Pack" och högerklicka det och välja Avinstallera. Gå sedan in på Windows Update och se till att du installerar allt som erbjuds.
Link to comment
Share on other sites

Tyvärr så är du "rökt". Om du inte har ett annat operativsystem på samma dator eller möjlighet att installera ett annat operativsystem på datorn över ditt befintliga Vista så måste du stoppa hårddisken i en annan dator (eller SATA/IDE-docka/konverter) för att föra över filer du vill ha kvar.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, men där står:

Today I want to remind everyone who installed the Release Candidate that you must uninstall any RC builds (any build less than 6.0.6001.18000) before they expire on June 30.  After  this date, the kernel will stop with an END_OF_NT_EVALUATION_PERIOD error message an hour after the machine has booted. If you do wait until after June 30, just reboot your PC and start the uninstall process right away.

Jag tolkar det som att man hinner avinstallera bara SP1 efter 30:de juni under en timmes tid efter start.

Link to comment
Share on other sites

Är det inte betaversionen av servicepacket som strular till det?, så kanske det är läge att ringa Microsoft så dem får hjälpa igång dig, du äger ju en licens som är installerad på datorn så det borde dem utan problem lösa åt dig.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen.. tack för all hjälp. Har avinstallerat SP1 betan och problemet är borta. Något som är lite anmärkningsvärt är att jag laddade hem senaste versionen av SP1 och körde igång installationen när jag hade betan kvar och får svaret att jag redan har SP1 installerat, varför känner inte vista av vilken version som är installerad och isåfall inte uppmanar mig att installera den skarpa versionen.. Inte så imponerande microsoft.. tack igen alla

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...