Jump to content

Problem med Vista, datorn låser sig till och från


Xyn

Recommended Posts

Hej forum-människor. 

Första posten på detta forum så det kanske hamnar under helt fel kategori, men men.

Jag har problem med mitt vista home edition, med senaste updates, då det låser sig till och från. Problemet verkar uppkomma när flera program körs simultant, t.ex. internet sidor+spel-program+chatt-program. Men det har även uppstått när endast 1 program används, då både spel-program eller internetsidor.

Problemet artar sig på det sättet att datorn börjar arbeta konstant, vilket kan lösa sig efter 5 sekunder eller inte alls, då den enda (än så länge) lösningen varit manuell reboot.

Först trodde jag att det var ett hårdvaru problem då det även varit problem med att få igång datorn (efter att den fastnat) då både "disk läsnings fel" uppstått, datorn låst sig i uppladdningen till windows, fastnat i uppladdningen till recoveryprogrammet och i sjävla recoveryprogrammet.

Men efter att ha testat diskarna och testat så mycket hårdvara jag kunnat utan att hitta några fel så verkar det vara vista som strular.

Jag har även testat att återställa systemet till "ursprunglig version" genom recoveryprogrammet, dvs det skick som jag fick den levererad i, men det resulterade bara i ett fil-felmeddelande och programmet gick inte igång. Och eftersom jag inte fick med en skiva i köpet, så kan jag inte formatera diskarna och installera om från grunden.

Jag har updaterat alla drivers, jag har uppdaterat directx, gjort de nödvändiga updateringarna till vista och virus och spyware scannat utan att hitta något. Det enda jag inte har gjort är att defragmentera disken, men jag är tveksam till att det skulle lösa problemet.

Jag sitter nu fast då jag inte vet vad jag ska göra här näst för att få bukt med problemet.

Så, jag uppskattar alla förslag och eventuella tips som ni kan ge.

Mvh / Daniel - Xyn

Link to comment
Share on other sites

Eftersom du nu gjort en återställning och även använt en recovery, tycker jag att du borde köra en diskkontroll och därefter defragmentera disken. Den tågordningen kan rätta till felen i systemet du troligen har efter åtgärderna du gjorde, men som inte gjorde datorn stabilare.

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Du har säkert  redan  kollat det men har du kollat så att alla sladdar, minnen osv sitter i som det ska? Sitter t.ex. minnen inte i som det ska riktigt kan det ju ofta orsaka låsningar och en massa annat strul. Har du inte ändrat nåt själv o pillat i datorns komponenter och sladdar  tycker jag du ska ta upp det med dom  du köpte datorn av. Om garantin inte gäller längre så kolla om du inte kan låna vista skiva av nån och testa om det löser sig med format och med en ren vista installation.

Men fråga dom du köpt burken av hur man tänkt  sig med man ska göra om man nån gång behöver formatera och återställa systemet efter det. Det kan ju inte vara rimligt tycker man att man ska behöva köpa en vista skiva om datorn levereras men vista. Det kan ju vara så att man får in virusar och annat skit som är omöjliga att radera och då formatering är nödvändigt. Hoppas det löser sig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...