OlleBull

Medlem
 • Posts

  1,424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by OlleBull

 1. Normalt, så blir ju bilden på Din TV, samma som på datorn du skickar ifrån. Så är det på min TV, som inte är den senaste. En 7-8 år gammal Grundig 32 tum och använder alltid VLC! https://www.videolan.org/index.sv.html
 2. Finns ju i uppdatering på mina datorer såg jag nu, så den vägen kommer jag använda mig av, när andan faller på. Men tack för info!
 3. Alltid den senaste versionen, men jag kan köra äldre Windowsversioner i Vmware Workstation Player, vilket jag gjort sedan Windows XP Har man äldre grejer som scanner eller andra tillbehör, kommer det alltid till användning, när drivrutiner och sånt inte längre går att hitta och ladda ner! https://my.vmware.com/en/web/vmware/free#desktop_end_user_computing/vmware_workstation_player/15_0
 4. Segare uppdatering än vanligt, så man börjar bli lite trött på Microsoft!
 5. Hej! Tänkte slänga en gammal Epson scanner eftersom den inte funkade ens i Windows 7 men jag kan köra den i Windows XP via en virtuell installation av XP i "VM Ware Player", som jag experimenterat med under flera år. Se det som ett tips beroende på hur kunnig du är på datorer!
 6. Har uppdateringen på 4 datorer. Troligen knutet till nått program för flera skärmar, "Microsoft Connect app" vad jag läst, Inga fel på mina burkar och programmet i fråga, har jag inte heller!
 7. Varför jag nämnde OVPN hör egentligen inte hit men kör alltid den på den dator jag använder uTorrent på och precis som du säger så funkar denna version av uTorrent för mig kanon och att man får filerna i de förutbestämda mapparna mm! OVPN är väl förresten en av de bättre VPN-clienterna, kostar visserligen, men det är den värd och vill man vara ännu mer anonym, finns ju TOR och då rekommenderas det att använda en VPN!
 8. Använder uTorrent 3.2 bygge 27708 (32-bit) tillsammans med OVPN och det funkar kanon! https://www.ovpn.com/
 9. 2stroke! Jag har inaktiverat allt utom Windows security, så kan du gott göra också utan problem!
 10. Någon som märkt av nått, när man skriver, att Cursorn bara sticker iväg av sig själv? Tror att det uppstod efter sista uppdateringen!
 11. Hej datanördar! Har en Toshiba Laptop med 17 tums-skärm och på den kör jag Windows 7 Pro, enbart för att kunna köra EchoLink, eftersom jag är licensierad radioamatör. Datorn kommer jag använda så länge det bara går, har inga antivirusprogram på denna och den går bara via strömkabel. Datorn är nu inne på sitt 13:e år, Från början var den köpt med Windows Vista. Lite kuriosa. Annars är det förstås Windows 10 som gäller på mina andra datorer! http://www.echolink.org/
 12. Uppdateringarna har fungerat bra i Windows 10 och på de tre datorer jag använder dagligen. Visst tog det lite tid. Jag gjorde inte som jag brukade, gå via en nerladdad ISO utan lät Windows uppdate fixa allt och det har bara funkat. Fint också att Microsoft fixat ett OK antivirus, så nu är jag nöjd och slipper traggla med NOD32!
 13. thomcats! Du har inte tänkt på att använda verktyget via ett USB och köra in 1903 . Själv har jag alltid en sådan ISO ifall det blir strul, liggande på ett USB. En sådan installation går som regel snabbare, mot att ta det via update, det är du som bestämmer, bara ett tips. Lycka till! https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
 14. Hej thomcats! Hade du svenska som språk tidigare utan problem, borde det ju också vara det efter uppdateringen, men jag såg konstigheter på en av mina datorer, när uppdateringen laddats ner stod det plötsligt på engelska, som det brukar, att man inte skulle stänga av datorn. Efter uppdateringar på 4 datorer har jag inte märkt några konstigheter, annat än att engelska finns med bland språk på 2 av datorerna, men det är ju bara att ta bort. I övrigt har jag bara sett allt på svenska. Uppdatering till 1903, tog däremot betydligt längre tid, än den förra stora uppdateringen gjorde 2018!
 15. Tycker Windows 10 borde vara bättre än den är. Har i allafall skippat NOD32 på mina datorer, kör nu enbart med Defendern och den funkar ju OK. Denna uppdatering tänker jag vänta ut, tills MS trugar på mig den, men kommer inte stänga av något. Använder också Ccleaner mer sparsamt mot tidigare. Har sett att tempmapparna inte längre samlar på sig lika mycket som tidigare och det är ju bra Win 10 Pro på 2 HP-datorer och en Win Home 27 tums, alla AIO. Köpte en Laptop med 10 Pro också, en HP som jag använder till filmtittning på TV. Nu pockar en fin höstdag, på uppmärksamhet!
 16. Hej! Finns inget stavningsprogram vad jag vet till Facebook, så där får man själv stava rätt. Annars om man vill ha nått sånt att skriva i, så är väl "Word" ett sådant program. Det brukar ju numera gå bra att kolla, att ett ord är rätt stavat via Google!
 17. Gå till inställningar och på Avancerat i Chrome hittar du dina lösenord, förhoppningsvis. Spara sedan användarnamn och lösenord i en text-fil som sedan sparas på ett externt medium, förslagsvis USB.minne!
 18. Håller mig såklart fortfarande till NOD32 Antivirus på tre datorer. På en ny laptop, kopplad till teven, kör jag Defendern!
 19. Fungerar här också i Windows 10 Home!
 20. Sök på Kör och skriv där i rutan: control userpasswords2 klicka OK och där i fönstret för "Användarkonton", kan du bocka ur en ruta, så slipper du logga in på datorn med användarnamn och lösenord!
 21. Hej Appcon och apropå strulet. Om det är CCleaner du nämner som du använde till att städa tempfiler etc på din dator, samt Malwarebytes så vill jag bara nämna, att det aldrig hänt mig under de säkert 15 åren jag använt mig av desa programm aldrig och jag säger aldrig, råkat ut för att DLL-.filer städats bort med dessa program!
 22. Jag sparar alltid lösenorden i webbläsarana. I Chrome, Iexplorer och Edge, det brukar funka fint. Är inte så ung jag heller som jag ser ut och jag använder ett suveränt gratisprogram, där jag sparar alla lösenord i en textfil. Programmet använder naturligtvis ett lösenord och det får man ju förstås inte glömma bort. Programmet finns även att köpa, men som sagt gratisvarianten duger gott. Lösenordshanterare har jag provat, men är inte min stil. Men ett kassaskåp, borde ju alla ha. Men, man kan ju inte lita enbart till det, så textfilen med alla lösenorden, måste också sparas på externt media, helst två, vilket jag gör, samt i molnet. Men testa gärna kassaskåpet, jag tycker det är ett suveränt komplement! https://fspro.net/my-lockbox/
 23. Kul att det fixade till sig. CCleaner är som sagt det bästa, för att ta bort skräpet i tempmapparna och likaså får man bort indexfilerna som väl inte tar upp så stort utrymme, men rensar man aldrig, så proppas skräpet. Programmet har funnits i många år nu och jag har aldrig råkat ut för att det ställt till problem. Brukar städa varannan månad. Registret ska man kanske var lite försiktigare att ge sig på att städa, men jag har inte haft några problem med det heller. Numera nöjer jag mig med att enbart städa tempfilerna, då jag inte experimenterar så mycket med programvara längre!
 24. Bästa programmet till att städa tempfiler är "CCleaner - Slim" har ingen tipsat om det? Finns fler versioner, men jag använder alltid det jag rekommendera ovan och programmet är säkert och gratis! https://www.piriform.com/ccleaner/builds
 25. Tack för länkarna Cecilia och det var ungefär som jag trodde, men skadar ju inte att fråga!