Jump to content

Döpa om användare i Vista


MrBigSpender

Recommended Posts

Jag köpte en ny dator med Vista förinstallerad och den användaren som fanns på datorn hette ANVÄNDARE. Jag vill att användaren istället ska ha mitt förnamn varför jag döpte om användaren. Lika fullt så finns ändå referenser till ANVÄNDARE kvar. Hur döper jag om detta totalt. Ex. går inte SQLSERVER 2008 att installer eftersom användaren ANVÄNDARE inte finns kvar.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte det finns något annat sätt att bli av med "Användare", än att du skapar ett nytt konto med det namn du vill ha, och sedan raderar det gamla kontot... var bara uppmärksam på att du måste föra över alla dina filer från det gamla kontot till det nya innan du raderar det gamla. Även inställningar och liknande måste göras om på det nya kontot!

Link to comment
Share on other sites

Att byta namn på ett konto är inte rekommenderat att göra över huvud taget och det enda stället namnet byts på är visningsnamnet. Användarkatalogen heter fortfarande "Användare" och alla referenser pekar således på "Användare".

För att få ordning på problemet så skapa ett nytt konto och kopiera sedan profilen från din gamla användare till den nya (System > Avancerade systemalternativ > Inställningar för Användare). Tänk på två saker, du kan endast göra detta genom att vara inloggad på ett tredje konto och glöm inte att sätta behörigheten på din nya användare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...