Jump to content

Roliga fanatiker


Guest al6

Recommended Posts

Fanatiker är roliga människor eftersom de inte kan resonera normalt. Jag vet tre fanatiska typer som jag grundat på riktiga människor som jag skulle vilja kommentera. IDG gjorde något liknande fast jag fokuserar endast på fanatismen bland många forummedlemmar.

Inga personligheter är grundade på någon från detta forum.

Linuxfanatikern

Killen som verkar helschysst i början men mer och mer chockerar dig med sina kommunistiska tankar där alla hjälper alla och konkurrens inte är ett ord. Han blir frustrerad över sin konstanta minoritet och kan inte förstå varför människor vägrar arbeta ideellt. Han anser stenhårt att GPL är en frihet, men inser inte att det är ett helvete för utvecklare som vill tjäna pengar på sitt arbete. Han vägrar använda properitära drivrutiner, även när de har bättre prestanda och är enda utvägen. Han är politiskt aktiv och tror att han ska förändra hela världen, även om det så ska ske genom massiv vandalism.

Macfanatikern

Tjejen som anser sig vara smartare än sina medmänniskor eftersom hon till skillnad från dem, har köpt en Mac. Hon påstår att det inte finns ett enda virus till hennes dator än, när det i själva verket finns dokumenterade fall från 1987. Även här kan man ana viss frustration över minoriteten, även om den minskar successivt. Hon går på varenda WWDC och anser att Mac OS X inte har en enda bugg. Eftersom Mac OS X inte har fullt stöd för det legendariska och fullt standardiserade C++ anser hon språket vara äckligt och använder istället ett "bättre" språk.

Windowsfanatikern

Killen som på allvar tror att Windows har en bakgrund präglad av virus endast på grund av antalet användare. Han dubbelklickar på länkar och anser att allt Apple gör är ren dynga. Han tror att Linux är en fiskgratäng och vet inte vad en bugg är. Ändå är han aktiv på forum där han utser sig själv till den som har rätt angående något han inte förstår. Han vägrar inse att Windows har en del kraftiga designmissar och skyller på hårdvaran när programmen flimrar till så fort man rör musen. Han vägrar även inse att Apple har en del smarta tekniker och att de dominerar telefonmarknaden med hästlängder, själv använder han en Smartphone som kör alla program virtuellt genom .NET och har ett minimalt statiskt tangentbord.

Link to comment
Share on other sites

Håller med om att de inte är ovanligt att se detta sambandet bland människor.

Kommer & tänka på folks benägenhet att vilja tillhöra något, en grupptillhörighet.

Kan vara ett politiskt parti eller ett lag inom sporten eller något visst märke som anses vara det häftigaste eller varför inte en viss musiksmak.

Varje gång jag möter detta phenomen bland människor och i samhället så möts man utav folk som älskar att käfta emot och förstöra för alla andra i all evinnerlighet utan att för den skull inse att alla sitter vi i samma båt och borde hålla ihop för att få saker att funka bättre istället.

En slags tävlingsfanatisk inställning med starkt egocentriska drag.

Å andra sidan kan de ju vara främjande för varje individ att kunna socialisera sig inom något ämne och gör personen ifråga mycket gott.

Felet uppstår kanske när man börjar älska det man pysslar med allt för mycket så det plöttsligt en dag tippar över ända och man inte längre känner igen dem andra som fått andra intressen runt omkring. Då har det uppstått en intresse konflikt :blink:

Link to comment
Share on other sites

Glöm inte

Explorer vs. Firefox(are)

Nokia vs. SonyEricsson(are)

Comodo vs. nod32(are) :P

Norton vs. andra antivirusalternativ(are)

edit:

Vista vs XP(are)! :P

När någon frågar en fråga ang något i Vista och svaret blir "byt till xp" det e väl lite småfanatiskt?

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Nej men seriöst detta är människor jag vet i verkligheten, eller det är blandningar mellan forummedlemmar och riktiga människor. Linuxfanatikern är 100% riktig och Macfanatikern är typ 60% riktig och Windowsfanatikern är typ 50% riktig, resten har jag förvärrat genom att spä ut med idiotiska forummedlemmar med liknande resonemang ;)

Seriöst, Linuxfanatikern är riktigt sjuk i huvet...

Link to comment
Share on other sites

Glöm inte

Explorer vs. Firefox(are)

Nokia vs. SonyEricsson(are)

Comodo vs. nod32(are) :P

Norton vs. andra antivirusalternativ(are)

edit:

Vista vs XP(are)! :P

När någon frågar en fråga ang något i Vista och svaret blir "byt till xp" det e väl lite småfanatiskt?

Hehe.. har själv märkt att Nokia(re) om de nu inte anammat Iphone (för att först ha fördömt den som oappelig) ofta är mac användare, men det kanske bara är lokalt i just min närmaste närhet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...