Jump to content

AndreasNilemo

Medlem
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

6,262 profile views

AndreasNilemo's Achievements

(3/8)

 1. Ska göra ett försök med det imorgon, återkommer. xcopy i all ära men jag hade ju gett ett kungarike för att slippa, blir ju så vansinnigt mycket tryckande. Nu är det imorgon. Näe jag ger upp, går inte få operativsystemet operativt via startdiskett heller.. win 95 känns för mig nu något som förmodligen med fördel brukas i helvetet. Jag blir så trött. Tack alla ändå.
 2. Har nu testat även MiniTool och själva klonen blir ju perfekt, dock förstörs (jag gissar) MBR då bios vid start saknar ett startbart operativsystem. Testade att me fdisk "laga" mbr på även denna disken dock utan framgång. Även testat tidigare att "laga" hela windowsinstalationen efter kloning men det hjälper inte heller. Har för säkerhets skull även börjat använda exakt samma diskar som ursprungsdiskarna bara för att utesluta någon form av kompatibilitetsproblem i antingen bios eller med just detta moderkort, spelar ingen roll.. Riktigt störigt detta, har så svårt att tro att detta inte ska gå.
 3. Venoms, Nej den där har jag inte prövat än, ska göra ett ärligt försök och återkommer med eventuella resultat, tack för tipset.
 4. Clonezilla fungerar utmärkt från windows 98 och framåt, även norton ghost har testats och det sabbar även det MBR, men fungerar utmärkt på windows 98 och uppåt. Menar absolut inte att vara jobbig och dryg, men har testat iaf 8 stycken "klon-program" och även läst mig trött om detta och det verkar ju vara ett känt faktum att det är skitsvårt att just klona en bortbar win95 installation. Anledningen till att jag är så kåt på detta är för att jag sitter med ett gäng burkar som styr ett antal maskiner och det finns inget vettigt sätt att byta ut burken på till något nyare som är hanterbart utan att investera orimliga summor pengar. Leverantören av maskinerna säljer exempelvis förinstallerade 2,5" ide-diskar som utbyte för mellan 10 och 15 tusen, känns lite magstarkt. Jag har kollat upp så det inte är en customiserad installation just för detta ändamål och jag har fått veta att det jag vill göra gjorts tidigare med framgång men ingen vill berätta hur.
 5. Hej, Allt jag testat har pajat MBR på ett eller annat vis, ÄVEN om checksumman på disken som helhet är helt korrekt. En befintlig hårddisk, verkligen testat många varianter men det ser ut som att man blir tvungen att hitta en annan burk som tillåter att jag monterar två diskar på en ide kabel och kör någon form av XCOPY variant där man helt enkelt får fuska sig till en avbruten nyinstallation och där man sedan ljuger in de gamla installationsfilerna i den nya avbrutna installationen. Då målet med detta var att göra det på flera burka hade jag gärna hitta en snabbare och inte like krävande metod.
 6. Finns det någon som vet hur man klonar en windows 95 disk så att den fortfarande är bootbar? Nu menar jag på riktigt någon som gjort det och inte bara hur det skulle fungera i teorin, testat ett gäng tutorials från diverse ställen men inget som fungerar i praktiken.
 7. Vad tror vi om detta då? http://test.chilirec.com/ .exe:n är nästan 42Mb stor!?!?
 8. Uj uj uj om du bara visste hur rätt du har där.. iof så säger man ju aldrig så till "slutkunden" alltså själva bilköparen men det händer hela tiden att vissa chassienr serier sätts i "karantän" hos importören osv och detta med en glad beskrivning om hur vi om ett par månader ska ta in bilen för exempelvis ombygnad av bärarmsinfästningar (ganska vitalt) när man då arbetat fram en lösning på problemet och många bilhandlare skiter fullständigt i denna karantän och säljer bilarna så fort som möjligt för att få in kulorna och göra kunderna som redan väntat ett halvår på produktionen nöjda såklart. Sen får man hitta på en snygg lögn för de kunder som köpt de drabbade bilarna och försöka locka in dom till verksatden för nått blaj som "uppdatering" av någon meningslös modul fast man i själva verket börjar kapa i ramen på bilen och "bygger om den" detta får kunden sällan eller aldrig reda på.. Har även haft kunder som valt ex dieselpartikelfilter men inte haft det på bilen för ens efter ett år eller närmaste servicetillfälle, helt ovetande och i tron om att de fått vad de köpt. Och detta för att det inte funnits några filter på fabriken
 9. Men alla med en digitalkamera som skapar bilder i .raw vill nog gärna ha exempelvis Bridge och även då Photoshop.. Även om man är glad amatör
 10. har du en bluetooth dongel eller liknande som kanske skapar den när du har den i..
 11. Man skulle kunna säga att det råder delade meningar om detta
 12. Denna är inte heller på engelska.. Manualen alltså, den är från orienten
 13. Kan du nog se i stjärnorna efter.. tror jag. Men du har iaf instruktionerna till alla "utilitys" här länk
 14. Har ochså varit ute för en sån grej i höstas, oxå hos Swedbank.. Hadde sålt en bil cach och det gillade dom inte alls på banken, men efter ett samtal med någon kontorsnisse och massa dravell hit och dit fick jag till slut sätta in dom. Men jag hadde inte heller någon aning om att detta var något man "brukar" fråga. Är väll så pass vanligt med rånbyten och dyligt idag eller nått
×
×
 • Create New...