Servicepack2/energisparfunktion


Recommended Posts

Installerade servicepack 2 för Vista häromdagen. Det mesta verkar fungera men det är något konstigt när jag återgår från viloläge. Skärmen kommer snabbt på plats men pekaren vägrar röra sig under ca. 10-30 sekunder. Har provat olika inställningar under energi utan resultat. Har också kopplat bort skanner och kamera från usb uttagen också utan resultat. När väl pekaren är på plats fungerar det utan problem. Någon som vet någon bot?

Ps. Kontaktade HP support som inte såg någon annan möjlighet än att ominstallera Vista från grunden eller möjligen vänta på en uppdatering som kanske kommer. Man tyckte också att det var konstigt eftersom SP 2 skall förbättra energisparfunktionen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 weeks later...
Postad (redigerade)

Datorn är en HP m9153.sc Bios Phoenix Techonologies 5,13 2007-10-29. Datorn inköpt våren 2008. Har sökt en del på nätet och sett att det finns flera som har samma problem i samband med SP2. Det var HP support som tipsade om att avinstallera SP2 efter flera andra förslag som misslyckats.

Redigerad av salala
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Låter som att HP tar en enkla vägen ut och vill att du ska avinstallera SP2 istället för att hitta lösningen på problemet, men i längden är det ju ingen lösning att inte köra med SP2. Om det är en drivrutin som orsakar ditt problem så kan du få fram det genom att följa guiden http://www.tipsomvista.se/guider/97-window...em-i-vista.html

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Hittade inga problem under avancerade verktyg. Kan ju möjligen bero på att SP2 är bortaget och det fungerar som det skall.

Har en undran om skanner och eller webbkameran (USB anslutna) har något med saken att göra? Det verkar som pekaren kommer igång först när skannern och kameran har laddats. skannern ger ifrån sig ett ljud och en lampa lyser på kameran först därefter är pekaren användbar. Till saken hör att varken skanner eller kamera gjorde så före SP2 och inte heller sedan jag tog bort SP2.

Redigerad av salala
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 weeks later...

Fick kontakt med Microsofts support som sa att det var ett mycket ovanligt fel men att man skulle hjälpa mig felsöka. Första förslaget var att prova med att byta mus till en trådansluten sådan. Råkade ha en PS/2 ansluten trådlös mus sedan tidigare och anslöt den. Bytte också tangentbordet till en trådansluten variant. Tog bort USB sändaren som var gemensam för mus och tangentbord. Och vips så var musproblemet ur världen. Något fel är det väl ändå förstås, få se om jag går vidare med problemet. Det går ju att leva med några extra sladdar under skrivbordet.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...