Jump to content

[LÖST] Tappar nätverksanslutning i W7


Thyllz

Recommended Posts

Tjena.

Har nyligen installerat Windows 7 på min burk. Körde en uppgradering från vista Ultimate och har nu Win7 Ultimate.

Har ett litet problem nu som jag inte kan hitta orsaken till. Min anslutning går ner titt som tätt och jag måste köra en felsökning och reparera anslutningen. Efter felsökning står de att windows rättat till problemet som var att min standard gateway ej var tillgänglig. Anslutning går bara ner några sekunder, direkt när man kör felsökningen kommer det igång igen. Andra datorer på nätverket påverkas inte, de är uppe och snurrar som vanligt.

Jag har uppdaterat bios samt dirvrutiner (har inbyggt nätverkskort på moderkortet), avaktiverat brandvägg och windows defender men problemet kvarstår.

Har googlat fram andra trådar på detta och någon trodde det berodde på Adobes programvara så allt som har med Adobe att göra har jag avinstallerat också. Tänkte att det kunde vara mitt antivirusprogram som ställde till de så jag avinstallerade de också men detta hjälpte in heller.

Jag har även avaktiverat ipv6 men det fungerar inte bättre. Har även ändrat så jag kör på full duplex.

Nu när jag har felsökt under dagen har det tagit längre och längre tid mellan gångerna och efterhand som jag avinstallerat program och ändrat inställningar mm.

I skrivade stund har jag varit online betydligt längre än tidigare, och nu kör jag enbart Ie8 och Msn som utnyttjar min internetanslutning. Startar jag World of warcraft och ventrilo dippar det snabbare, har också upplevt att firefox gör att jag tappar kontakten oftare.

Har hittat flera andra som har detta problemet i diverse forum men ingen verkar ha någon direkt lösning. Någon som kan hjälpa mig med detta problemet?

/Thyllz

Link to comment
Share on other sites

Då du har uppdaterat dina drivrutiner så kan jag personligen bara relatera till de liknande problem jag själv haft. Nu hade jag förvisso ett USB-kort... men hade exakt samma problem. Jag upplevde problemen även i Vista... men i 7 blev det värre. Av ren slump provade jag ett annat nätverkskort... och sen dess har jag inte haft några nerkopplingar.

Precis som dig så sökte jag lösningen i diverse program och router. Även kontakt med min ISP utan resultat.

Så mitt tips till dig... testa ett annat nätverkskort... det kan ge avkall på mycket huvudbry. Om inget annat så har du eliminerat den möjligheten.

Mange

Link to comment
Share on other sites

Jag har själv haft exakt samma problem i Windows 7.

Själv hade jag en D-link 655 som jag gjorde en firmwareuppdatering i, till den amerikanska senaste versionen inte den svenska. Efter det har jag aldrig haft det felet igen.

Det kan även bero på ipv6, om du provar att avinstallera om du inte vill ha den, fast nätverket blir inte riktigt lika snabbt då.

Edited by Venoms
Link to comment
Share on other sites

Ipv6 är avinstallerat och avaktiverat redan men det hjälpte inte. Men jag tror jag har fått ordning på problemet nu, lyckades få tag i ett par andra drivar till nicen och än så länge har det hållt sig uppe.

Själva nätverket i sig gick ju inte ner, men min dator tappade kontakten med gatewayn, i mitt fall modem med inbyggd router. Jag fick en gul varningstriangel över nätverksanslutningen och mina sidhämtningarna och nätberoende applikationer gick ner. Jag hade inga problem what so ever med Vista och det är därför jag blev lite konfunderad över att ett sånt här problem uppstår då jag gjorde en uppdatering. Dessutom hämtade jag drivrutiner från moderkortstillverkaren som skulle klara av windows 7 men uppenbarligen fungerade inte dessa som utlovat. Det var inte sen jag hittade separata drivar från nictillverkaren själv som det började fungera.

Tackar för svar och hoppas tråden kan hjälpa till om någon annan skulle ha problem :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...