Bugg i Windows 7?


Andreas Stenhall
 Share

Recommended Posts

Jag har skapat en buggtracker med möjlighet att rapportera en bugg för Winows 7, se http://www.alltomxp.se/forum/index.php/tracker/.

Syftet med detta är bland annat:

  • Själv ha koll på alla buggar jag hittar.
  • Möjlighet för användare att kunna rapportera en bugg. Planen är att om det är en större bugg så kan denna kommuniceras vidare till Microsoft.

För att det ska räknas som en bugg krävs att den går att återskapa, det vill säga att det är en utpräglad bugg och ingenting som kan härledas till exempelvis en enskild dator/installation.

Link to comment
Share on other sites

Hittat en del taskiga översättningsfel och kanske något som är av typen bugg. Kruxet är att det är svårt att veta om det är just min dator som strular när vi sitter med så olika hårdvara på våra maskiner.

Översättningsfel är bra och är något som kan vara en bugg är också bra. Hur uppträder buggen du uppelver?

Link to comment
Share on other sites

Översättningsfel är bra och är något som kan vara en bugg är också bra. Hur uppträder buggen du uppelver?

Win7 Ultimate 64 på en ny hårddisk i en dator som tidigare körde Vista Ultimate 32.

Jag har ett Silicon Image 3512 SATA kort med två SATA kontakter och i Win7 så visas inte 'Enhetsbeskrivningen' korrekt utan bara 'CD-ROM-enhet' istället för brännarnas riktiga namn. I Vista var det inga problem.

post-9967-1256411508,59_thumb.png

Ansluter jag bara en brännare så visas 'Enhetsbeskrivningen' korrekt, men så fort båda två är anslutna så dyker bara 'CD-ROM-enhet' upp. Detta problem dök upp innan jag hade installerat andra program och virtuella enheter. Bara updateringarna via update var installerade.

Microsofts drivrutiner används. Ska försöka hitta Silicon Images egna drivrutiner (om det finns några) och testa med dom också. Eftersom brännarna fungerar som de ska så tvivlar jag på att andra drivrutiner hjälper. Känns mer som ett problem hur Win7 läser informationen från enheten.

När jag använder diverse program så används korrekta namn för brännarna i dom programmen. Dom två strulisarna är rödmärkta.

I 21:07:48 -> Drive 1 - Info: ATAPI DVD A DH20A3H YV6D (F:) (ATA)

I 21:07:48 -> Drive 2 - Info: PIONEER DVD-RW DVR-115D 1.22 (E:) (ATA)

I 21:07:48 -> Drive 3 - Info: Optiarc DVD RW AD-7240S 1.03 (N:) (SATA)

I 21:07:48 -> Drive 4 - Info: PHANTOM DVD-RAM DVDR V10 88.0 (Q:) (SCSI)

I 21:07:48 -> Drive 5 - Info: PIONEER DVD-RW DVR-216D 1.09 (O:) (SATA)

I 21:07:48 -> Drive 6 - Info: Optiarc DVD RW AD-7200A 1.09 (P:) (USB)

I den postade bilden finns också översättningsmissen med att 'Device' är inte översatt.

Link to comment
Share on other sites

Installerade OEM versionen och nu finns det en tom Windows.old mapp under rotkatalogen. Den ska väl bara dyka upp när man använder en uppgraderingsskiva i vart fall var det så Vista OEM fungerade.

OEM och Uppgradering är två helt skilda saker! Du kan både uppgradera och göra Clean Install från båda.

http://www.alltomxp.se/forum/index.php/topic/19696-klargoerande-kring-windows-7/

Mange

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share