Jump to content

Tangentbordet


Recommended Posts

Tryck ner NumLock... den ska lysa konstant. Att du får samma sympton på olika tangentbord är det faktum att Windows kommer ihåg vilken inställning du haft tidigare oavsett vilket tangentbord du använder. Trycker du ner Num Lock nu och sen startar om datorn så kommer den stanna i det läget.

Det finns en inställning i BIOS där man kan ställa Num Lock i On-läge som standard, men på de flesta datorer så sker detta automatiskt.

Magnus

Link to comment
Share on other sites

Aha...ok.

BIOS är det som håller all information om din hårdvara osv. För att komma åt BIOS så ska du följa anvisningarna när datorn startar upp... du vet den vita texten som kommer precis när du sätter på datorn. Det brukar vara så att man ska trycka F2 eller Del för att komma åt Setup, det skiljer sig åt från dator till dator. Men vet du inte vad det är så redan då kan det vara vanskligt att gå in där och greja.

Du har inte ett tangentbord som har egen programvara? Ibland följer det ett program till vissa tangentbord för att man ska kunna använda specialknappar osv. OM så är fallet så kan det vara så att du kommit åt något snabbkommando som sedan slagit ut det numeriska tangentbordet.

Magnus

Link to comment
Share on other sites

Hej Intressant tråd detta.

Kanske detta kan hjälpa dig:

Starta Kalkylator, skriv in lite siffror och se om allt rensas när du trycker runt på dom knappar som ej har siffror på sig. Då är det stor chans att den knappen är Num Lock tillsammans med att du håller nere shift.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...