Jump to content

Tävla och vinn Windows 7 i den stora "svensk sommar"-tävlingen!


Andreas Stenhall

  

155 members have voted

 1. 1. Rösta på din favoritbild:

  • 1. Ymningshyttan
   35
  • 2. Sommarsol
   5
  • 3. Smultron
   3
  • 4. Solig sjövy
   30
  • 5. Midsommar i Moje
   20
  • 6. Sommarkväll i hamnen
   27
  • 7. Gyllene fält i Vellinge
   4
  • 8. Insekt på blomma
   2
  • 9. Lightscape
   14
  • 10. Ängårdsbergen
   15


Recommended Posts

OBS! Det är inte längre möjligt att skicka in bidrag. Fram till 19 september kl. 22:00 kan du vara med och rösta fram din favoritbild, se bilder nedan.

1. Ymningshyttan av Daniel Jansson

Såg den här platsen för första gången för några veckor sedan och ända sedan dess så har jag väntat på de rätta väderförhållandena som föll in en Juli kväll. Kortet är taget utanför Örebro i Ymningshyttan i Kilsbergen.

post-2-013446600 1283454663_thumb.jpg

2. Sommarsol av viewless

Fotot är taget på Norra Öland under sommaren 2008 (16/6). Jag och farsan var ute på en liten kvällstur i familjens sportbil för att njuta av sommaren och det råkade bli lite bilder samtidigt...

post-2-059112100 1283454666_thumb.jpg

3. Smultron av Kotler

Färska smultron i sommar-Sverige

post-2-054247700 1283454668_thumb.jpg

4. Solig sjövy av StSt

Efter en fika på bryggan åkte kameran fram. Vy över Nordöstra Vättern eftermiddagen 2009-06-17.

post-2-059610500 1283454670_thumb.jpg

5. Midsommar i Moje av miss_ekberg

Bilden är tagen i samband med årets midsommarfirande i Moje som ligger nära Gagnef i Dalarna. Här ser vi den lilla och idylliska Mojesjön. Bilden är tagen 2010-06-26.

post-2-047796600 1283454672_thumb.jpg

6. Sommarkväll i hamnen av Eelias

Bilden är tagen 10-09-15 i Råå hamn i Helsingborg. Jag satte kameran rakt ner på plankorna för att komma så långt ner som möjligt, sen knäppte jag denna bild

post-2-036247200 1283454677_thumb.jpg

7. Gyllene fält i Vellinge av Nirvasher

Ett fält i utkanten av Vellinge som ligger i Skåne. Fältet ligger i närheten av där jag bor och är väldigt vackert i skymningen, som det var precis när detta foto togs.

post-2-063492800 1283454680_thumb.jpg

8. Insekt på blomma av BrancoT

Bilden är tagen idag den 10 agusti 2010 i min trädgård. Jag vandrade runt i trädgården med min kamera och fick syn på den här lilla filuren. Jag tog en bild innan den flög iväg sekunden efter. Det bildar ett svenskt tema med den gula insekten på den blåa blomman.

post-2-027398800 1283454682_thumb.jpg

9. Lightscape av ZX9R

Taget på Ölands södra udde 2010-06-30.

post-2-081282300 1283454683_thumb.jpg

10. Ängårdsbergen av DanielS

Bilden är tagen i Ängårdsbergen i Göteborg den 30 augusti 2010. Tuvan är belägen intill en av många vackra sjöar i Ängårdsbergen.

post-2-037498600 1283454686_thumb.jpg

Tävla och vinn Windows 7 Ultimate-licenser! Var med i fototävlingen som alltomwindows.se arrangerar.

Skicka in din bästa Windows-bakgrundsbild innan den 31:a augusti så kan du vara med och tävla. Temat är svensk sommar. Du kan vinna fina priser – vi delar ut fem Windows 7 Ultmate-licenser till de vinnande bidragen. Du kan ta redan befintliga sommarbilder eller varför inte ta fram kameran och fotografera något vackert som symboliserar den svenska sommaren. Tävlingen riktar sig till både amatörer och proffs, vuxen som barn, i hela Sverige. Det är helt fritt att delta i tävlingen. Det enda du behöver göra är att registrera dig som medlem hos alltomwindows.se och ladda upp din bild i galleriet.

Tävlingsinformation

Tävlingen sker på alltomwindows.se-sajten. Alla deltagande bidrag laddas upp i galleriet i ett separat tävlingsalbum på alltomwindows.se-sajten. Den 1-3 september kommer en jury att gå igenom alla bidrag och ta fram de 10 bästa bilderna som medlemmarna på alltomwindows.se kan rösta på 3-19 september.

Se nu till att ladda upp dina allra bästa bilder och hjälp sedan till med att rösta fram vinnaren!

13 juli - 31 augusti: Skicka in dina bilder.

3 september - 19 september: Dags att rösta, det vill säga inga fler bidrag kan skickas in.

Tävlingen avslutas 2010-09-19 kl. 22:00.

Du måste vara medlem på alltomwindows.se för att deltaga och var då noggrann med att ange en korrekt e-postadress då vi kommer att meddela vinnarna via e-post.

Tävlingsregler

Samtliga nedanstående regler skall följas för att bidraget skall inkluderas i tävlingen:

 • Alla tävlingsbidrag skall laddas upp i tävlingskategorin i galleriet.
 • För alla bilder som skickas in måste fotografen även ange följande: 1.) Var bilden har tagits (geografisk plats, nationalpark, stad etc). 2.) Datum 3.) Kort beskrivning av bilden.
 • Tävlingen är en fototävling. Den deltagande bilden skall alltså vara ett fotografi, inte en illustration.
 • Tävlingens tema är svensk sommar. Bilden ska vara fotograferad av dig, med fri tolkning av temat.
 • Bilden ska vara tagen i Sverige.
 • Du måste ha tagit bilden själv och äga rättigheterna till bilden. Information om användningsrätt ligger sist i dokumentet.
 • Det får inte vara några namn eller någon text på bilderna.
 • Det får inte vara några människor på bilderna.
 • Manipulerade bilder är inte ok i denna tävling (vi letar efter naturliga bilder), däremot är normal efterjustering av fotografierna naturligtvis ok (dvs nivåer, kurvor, dammborttagning och efterskärpning).
 • Tillåtelse att fotografera. Fotografen bestyrker att han har fått tillåtelse att fotografera de motiv som finns på bilderna och att han får använda bilderna i fototävlingen.
 • Är du medlem på alltomwindows.se kan du använda befintliga inloggningsuppgifter. Om du inte är medlem måste du registrera dig för att kunna delta. Det är kostnadsfritt att registrera sig. Registreringen är till för att vi ska kunna komma i kontakt med vinnaren och för att du ska kunna rösta. Du kan registrera dig här.
 • En medlem får tävla med 3 (tre) bidrag men notera att en användare under inga omständigheter får skapa flera medlemsprofiler, dvs en fysisk person kan max delta med 3 (tre) bilder i hela tävlingen.
 • Bilder som skickas in kommer INTE att användas i något annat sammanhang.
 • Alltomwindows.se personal får inte delta i tävlingen.
 • Storleken på bilderna måste vara minst 1920x1200 pixlar. Formatet på bilderna skall vara JPEG. Större storlek på bilder accepteras, dock ej mindre. Alla tävlingsbilder skall levereras högupplösta enligt ovanstående formatangivelse för att kunna delta i tävlingen.
 • Bilderna ska vara i liggande orientering, det vill säga stående/porträtt-bilder tillåts inte i tävlingen.
 • Alltomwindows.se kan komma att utesluta (radera) bilder som vi bedömer inte följer regelverket, utan vidare motivering. Bilder som kan uppfattas som stötande raderas också utan att detta meddelas.
 • Bilder från denna webbplats får inte kopieras och användas på andra webbplatser.

Notering: Du kan efter att du laddat upp bilderna se vilka bilder du laddat upp genom att klicka på länken "Mitt innehåll" uppe till höger på sidan och sedan välja fliken Galleri.

Är det något som känns oklart eller om du undrar över något så skicka ett e-postmeddelande till stenis@alltomwindows.se.

Jury och urvalskriterier

De tio finalisterna utses av en jury bestående av representanter från alltomwindows.se och Microsoft. Juryns beslut kan ej överklagas.

Tio finalister kommer att utses baserat på följande kriterier:

 1. Hur fantastisk bilden ser ut rent visuellt.
 2. Hur bra bilden fungerar som bakgrundsbild för Windows. Se tips nedan.
 3. Motiv – hur intressant bilden är för svenskar i allmänhet att ha som bakgrundsbild.

Några tips på vägen

En idealisk bakgrundsbild ser bra ut på bildskärmar med varierande storlek, så helst ska bilden fungera på både bredbildsskärmar och 4:3-skärmar.

En idealisk bakgrundsbild är inte för rörig och distraherande utan har gott om rena ytor som gör att ikoner på skrivbordet syns tydligt. Framförallt bör vänstersidan av bilden vara förhållandevis ren då ikoner på datorns skrivbord visas där som standard.

Vinster

Vinnarbilder är de 5 bilder som får flest röster av alltomwindows.se:s medlemmar. Du kan i omröstningfasen rösta på endast en bild som du anser vara en värdig vinnare. Notera att det inte är tillåtet att registrera flera konton för att förbättra sina chanser. Eventuellt fusk leder till direkt uteslutning ur tävlingen. Vinnaren kontaktas via e-post när tävlingen är avslutad. Tävlingsbeslut kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.

1:a-5:e pris: Windows 7 Ultimate Retail (engelsk kartong och skiva, svenskt språkpaket kan installeras).

Tips, idéer och inspiration

I Microsofts officiella galleri för nedladdning av teman och bakgrundsbilder kan du se några exempel på bakgrundsbilder. På Windows-webbplatsen kan du även se hur du skapar ett eget Windows 7-tema av dina bilder som du kan dela med vänner och familj, eller hur du kan använda ett bildspel som bakgrundsbild i Windows 7.

I Fotosidans forum om naturbilder hittar du många tips, idéer och inspirerande bilder, exempelvis diskussionstråden om hur man tar bra naturbilder.

Allmänt

Ansvarsfriskrivning

Tävlingen pågår under perioden 2010-07-14 - 2010-09-19. Vinnarna är de användare på alltomwindows.se som bidragit med ett fotografi som fått högst poäng i betygsättningen. Tävlingen anordnas av alltomwindows.se. Vinnaren meddelas via e-post samt annonseras ut på alltomwindows.se senast 2010-09-31.

Vinsternas värde: 5 st Windows 7 Ultimate (värde ca 3190 kr). All eventuell vinstskatt betalas av vinnaren eller vinnarens målsman om vinnaren är under 18 år. Alltomwindows.se är ansvarigt för de personuppgifter som du skickar in i denna tävling. Personuppgifterna kommer att användas för att administrera denna tävling och sedan raderas. Kontakta alltomwindows.se om du vill ha ytterligare information kring behandlingen av dina personuppgifter eller begära rättelse. Endast ett pris per familj/hushåll och tävling. Vinsten kan ej bytas mot kontanter. Alltomwindows.se ansvarar inte för några extra kostnader runt vinsten (om inte annat anges).

Användning av vinnarbilderna

De konstnärliga äganderättigheterna (inklusive copyright) för bilderna ska kvarstå som fotografens äganderätt. Fotografen beviljar i och med sitt deltagande i tävlingen en världsomfattande, royaltyfri, icke-exklusiv licens till alltomwindows att få använda bilderna i alla format och media och utan tidsbegränsning. Fotografens namn kommer alltid anges tillsammans med bildernas publicering. alltomwindows samtycker till att endast använda bilderna för projektets ändamål (Windows-teman och bakgrundsbilder) och ska ha skriftligt tillstånd från fotografen om alltomwindows önskar använda bilderna i något annat ändamål än detta projekt. Alltomwindows har även rätt att använda bilderna i banners, nyhetsbrev och andra media för att marknadsföra webbplatser för Windows-teman och bakgrundsbilder. Vinnarbilderna får användas på alltomwindows.se för att presentera vinnarna och vinnarbilderna får även användas i redaktionellt material på alltomwindows samt publiceras på alltomwindows.se i anslutning till information om tävlingen. De bilder som inte är vinnarbilder kommer inte användas i något sammanhang. Önskar alltomwindows använda bilder utöver vinnarbilderna ska de kontakta fotografen till bilden.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Kan inte ha varit lätt för juryn att utse finalister bland så många vackra bilder. Så jag tycker ni gjorde ett bra jobb trots att ni missade några av mina favoriter. :)

Onekligen finns det många bidrag vi skulle vilja ha tagit med men till slut landade vi på de tio som kan skådas ovan. Jag måste säga att nivån på alla bidrag som kommit in har varit väldigt hög och över all förväntan vilket är kul att se!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...