Jump to content

Ljud startar inte upp längre i Windows7 Pro


Dingrot
 Share

Recommended Posts

Ljud- och mic-funktion startar inte upp längre i Windows7 Pro på HP laptop 6735B.

Det finns ingen Tray ikon. "Ljud" i Kontrollpanelen svarar inte.

Men i enhetshanteraren ser allt ut att vara OK och att det är aktiverat.

Det fungerar i Linux på samma maskin.

Drivrutiner och Bios uppgraderade efter att felet inträffat.

Programmet SoundMAX som levererades med datorn säger att ljudet är inaktiverat.

Vet inte vilka tjänster som ska starta för att det ska fungera så jag kan inte kolla om de står på autostart.

Använde nyligen Adobe Connect där jag gav programmet tillåtelse att kontrollera ljud och mikrofon.

Därför undrar jag om det kan vara Adobe Connect som stängt av på något sätt ?

När Adobe Connect användes i en konferens fungerade ljud och mikrofon.

Jag tror att det slutade fungera efter det.

Edited by Dingrot
Link to comment
Share on other sites

Kolla dom här tjänsterna...

Windows Audio - Startmetod: Automatisk

Multimedia Class Scheduler - Startmetod: Automatisk

Windows Audio Endpoint Builder - Startmetod: Automatisk

Jag hittar inte tjänster som heter så eller likande - men Googlar man på det handlar det mest om WinXP.

Men nu upptäckte jag att "ingen enhet är installerad" när man ska ändra volym i Kontrollpanelen (se bild 2).

"hantera ljudenheter" fungerar inte.

Och "Enheten fungerar" i Enhetshanteraren (bild 1) .

Bios är uppdaterat efter felet och visar aktivt ljudkort.

post-13267-021708100 1284288506_thumb.pn

post-13267-014430300 1284288523_thumb.pn

Link to comment
Share on other sites

Vet inte vad som har hänt, men det verkar oerhört konstigt att tjänsterna inte finns. Vad händer om du försöker installera om ljuddrivrutinen och SoundMax(32-bit) (64-bit) som finns på datorns hemsida? Prova att avinstallera SoundMax i "Program och funktioner", starta om datorn och installera igen!

Tack för tipset men allt det där är gjort och Bios är uppdaterat också där status på ljud är "aktiverat".

Dessutom är allt som går att aktivera avaktiverat och aktiverat igen.

Och att ljudet fungerar i Linux på samma maskin.

Windows Audio borde som du skriver finnas under tjänster men den existerar inte.

Så det är skumt!

Link to comment
Share on other sites

Prova att ta bort ljudkortet i enhetshanteraren och starta om datorn och låta windows hitta det igen.

Tack för tipset , men även det är gjort !

Nej det slutade med en ominstallation - och då fungerade det.

Återställningspunkterna var borta - så något allvarligt hade hänt med systemet.

Ingen aning om vad som hade hänt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...