Jump to content

I dag släpps Internet Explorer 9


Nilsson
 Share

Recommended Posts

Text hittad på internet...

I dag släpps Internet Explorer 9Teknik | Reflekterat | september 15, 2010 at 07:24

--------------------------------------------------------------------------------

Inom några timmar kommer den första publika betan av Internet Explorer 9. Det är en produkt som många utvecklare ser fram emot med spänd förväntan.

De flesta webbutvecklare har länge provkört den version av Internet Explorer 9 som funnits i så kallad platform preview. Men det är först med den publika betaversionen, som ska finnas tillgänglig under onsdagskvällen, som nya webbläsaren blir riktigt användbar. För webbutvecklare gäller det att snabbt lära sig de nya funktionerna och sedan anpassa sitt eget utvecklingsarbete därefter.

Premiär för betaversionen av Internet Explorer 9

I dag släpper Microsoft den första betaversionen av Internet Explorer 9. Vi går här igenom några av nyheterna och givetvis har vi också slängt in en länk som leder dig till nedladdningssidan för den nya webbläsaren.

Sedan tidigare har Microsoft släppt flera förhandsversioner av företagets kommande flaggskepp på webbläsarfronten, det vill säga Internet Explorer 9, men dessa har saknat det slutgiltiga gränssnittet och endast visat hur programmet renderar sidor.

Nu är det dock premiär för den första betaversionen vilket betyder att webbläsaren är mer eller mindre komplett även om det kan tillkomma en del mindre finesser. Sannolikt innehåller den också en hel del buggar som kommer att elimineras efter hand som de upptäcks.

Något som hela tiden har framhävts i Internet Explorer 9 är dess förmåga att i vissa fall kunna utnyttja grafikprocessorn för att avlasta den ordinarie processorn. Ett rätt så logiskt drag med tanke på att en grafikprocessor normalt sett innehåller dussintals eller till och med hundratals kärnor som tillsammans erbjuder en hel del beräkningskraft.

Tack var denna hårdvaruacceleration menar Microsoft att webbläsaren kan hantera skript och rendera webbsidor upp till 25 procent snabbare än vad som tidigare var möjligt. I och med att webbläsaren också kan utnyttja flera kärnor i en processor kan sådant som tidigare bara kunde visas i fem bilder per sekund snabbas upp till 60 bilder per sekund.

Ytterligare en detalj som Microsoft understryker är det faktum att javascript-motorn är mer integrerad i webbläsaren än tidigare. Faktum är att Internet Explorer 9 är först ut med att ha en delad document object model (dom) för webbläsaren och javascript-motorn som är baserad på ECMAScript5. Vinsten är att prestandan ökar.

Stödet för html5 räknas också in bland de absolut tyngsta nyheterna. Den nya versionen av denna webbstandard gör att man kan konstruera en helt ny klass med webbapplikationer som ligger på samma nivå som dagens Flash-applikationer. En stor fördel är att html5 stöds av drakar så som Google och Apple.

Givetvis har Internet Explorer 9 också försetts med ett helt nytt gränssnitt och en mängd andra mer eller mindre viktiga finesser. För att kolla in alla nyheter rekommenderar vi att du helt enkelt tankar hem betaversionen som under dagens lopp kommer att läggas ut på denna sida http://ie.microsoft.com/testdrive/

Ikväll, 19.30 svensk tid, lanseras betaversionen av Internet Explorer 9 i San Fransisco. Lanseringsevenemanget sänds direkt via en webcast som du kan se här.>>

http://www.microsoft.com/presspass/presskits/internetexplorer/

Hade vart bra med en TOPIC för bara Internet Explorer 9 eftersom den ska släppas idag !!

Edited by Manneman
Småfix
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...