Gå till innehåll

pc-optimerare


Recommended Posts

Har installerat Evonsoft computer repair och Advanced System care. Installerade på skoj Ashampoos pro-version (gratis provversion). Körde genomskanning med denna, ett antal fel hittades och fixades. Körde på prov scanning med de båda andra. även dom hittade en massa fel som fixades. Borde inte pc:n varit ren efter ashampoos "tvätt"? eller söker dom olika saker. Fungerar verkligen de här programmen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag antar att det gäller så kallade fel i registret eftersom åtminstone "Advanced SystemCare" är ett registerstädningsprogram. Jag skriver "så kallade" därför att det registerstädningsprogram klagar på oftast inte har den minsta påverkan på datorn, utan kan handla om att det t ex finns en del rester kvar efter avinstallationer. Det finns undersökningar som visar att registerstädningsprogram hittar några hundra "fel" direkt efter en ny Windows-installation och att ett program "städar" men efter en omstart av datorn så hittar den samma sak igen, dvs det är inga "fel" utan registerposter som ska finnas.

Det inträffar rätt ofta att registerstädningsprogram orsakar problem och risken ökar förstås om man kör flera sådana program. Problemen behöver nödvändigtvis inte märkas på en gång utan kan uppträda först efter några månader när något program inte går att avinstallera eller en windows-uppdatering inte går att installera.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...