Jump to content

Datorn låter som när man tar ut en usb-enhet utan orsak


eklov

Recommended Posts

Hej, jag har just installerat Windows 7 sp1 i en HP(Compac)laptop. Under uppdateringarna från Windows Update lät ljudet som när man tar ut ett usb-minne lite då och då. Detta har fortsatt nu när datorn är färdigkonfigurerad. Datorns drivrutiner hämtade jag från HP här:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3356624&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3368540&swEnvOID=4055&taskId=135&swLang=36

Någon som känner igen symptomen?

Link to comment
Share on other sites

Att det låter så under en installation är inte konstigt. Det kan vara en rad av hårdvara som får nya drivrutiner under installationen av SP1 och måste kopplas ut under tiden. Att det fortsätter efter att datorn är färdiginsallerad är dock inte så ofta det händer.

Hur ser enhetshanteraren ut? Om det nu är som du skriver så bör du kunna se i realtid vilken enhet som bär sig konstigt åt i enhetshanteraren.

Link to comment
Share on other sites

Se över dina USB-kontakter du har anslutna i datorn. Det kan hända att USB-kontakter som har stora "kroppar" och som sitter bredvid varandra kan orsaka dålig kontakt i uttagen p.g.a. brytkrafterna (sitter snett).

Det har jag varit med om i en bekants Acer-dator, jag arrangerade om USB kontakterna så de inte tryckte isär varandra och så försvann dom periodiska systemljuden för USB från-/tillkoppling.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...