Gå till innehåll

Recommended Posts

Min kompis har inget kontorspaket installerat däremot har han Viewer för Excel och Powerpoint installerade för att kunna läsa dessa när han får dem i mail.

Helt plötsligt har de sluta att fungera.

 

Jag har provat att avinstallera och installera om dem på nytt men ändå fungerar de inte. Vi har provat att öppna filer som gått att öppna innan men de går inte att öppna heller.

 

En dialogruta kommer upp att dessa filer inte går att öppna med det programmet. Konstigt, det har ju gått bra innan.

 

Finns det någon som har en förklaring och ett tips hur man löser det. Alternativet är väl att köpa Officepaketet men det är ju dyrt och han använder inte det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror du behöver bidra med lite mera teknisk information om själva felmeddelandet, om man sparar ner filen får den då korrekt ikon?

Finns alternativ till att köra "Microsoft's Office Paket" som är gratis och ungefär funktionsmässigt likvärdiga, skulle rekommendera dig i så att att prova OpenOffice eller LibreOffice

 

http://www.libreoffice.org/

http://www.openoffice.org/sv/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vi har inte provat att spara ner filen utan provat att öppna den i mailet vilket har gått bra innan. Skulle filen gå att öppna om man sparar filen på tex skrivbordet och öppnar den där då?

 

Kommer inte ihåg mer av felmeddelandet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du har möjlighet så spara ner den på t.ex skrivbordet och se om den har en korrekt ikon samt om den går att öppna därifrån, om inte så kan det vara något med fil associationen, att den inte går att öppna i epost programmet kanske kan vara någon inställning eller förhöjd säkerhetsgrej, svårt att säga sådär rakt upp och ner.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ikonen ser helt korrekt ut och jag har kollat med den som skickade och han kan utan problem öppna filen. Har ingen möjlighet att nu lägga den på skrivbordet.

 

Förresten, menar ni att om han installerar tex Open Office så skulle det gå bra att öppna Excel, Word och PowerPoint-filer?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan väl bara som lite förtydligande säga att LibreOffice är mera eller mindre en klon av Microsoft Office och har sina egna versioner av Excel, Word och flera andra kända och välanvända program, finns dock ingen motsvarighet till Outlook i Libreoffice.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...