Jump to content

Överföring analog inspelning till dator?


Hans42

Recommended Posts

Jag har letat och äntligen hittat bandinspelningar som jag gjort 1966, som jag gärna vill överföra till digitalt format. Det funkar ju att ansluta analogt till PC:n för avlyssning. Men hur fixar jag inspelning av det analoga ljudet? Måste väl till något pgm?

Link to comment
Share on other sites

Du börjar med att öppna Audacity och spara det tomma projektet där du vill ha det (Arkiv > Spara projekt som…). Sedan spelar du in och redigerar. När du är klar exporterar (Arkiv > Export Audio…du till valfritt format, lämpligen ett förlustfritt som flac.

 

Innan du gör den verkliga inspelningen bör du provköra, och se till att nivån blir så hög som möjligt, men inte högre. Du ser nivån på mätarna. De skall aldrig gå över noll. Redan vid mycket liten överstyrning blir inspelningen förstörd. Om ditt ljudkort stöder 24 bitar, bör du välja det, för att ha större marginal. Då behöver du inte gå så nära noll vid inspelning.

 

Vid export, efter att ha maximerat nivån, väljer du 16 bitar.

Edited by JoWa
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bättre att använda din smartphone och tanka ner SoundHound appen och koppla ihop den med Spotify. Då behöver mobilen bara höra en kort snutt av låten från dina band, så hittar SoundHound på den i original, till 95 procent, och tankar ner den i en lista i Spotify som då heter SoundHound. Där hamnar då hela låten Fungerar klockrent. :-)  Har gjort så med alla mina gamla vinylskivor, gamla kassetter och rullband jag haft i 40 år. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...