Jump to content

7-Zip öppnar ej filer


JonnyS

Recommended Posts

7-Zip öppnar ej filer från en annan dator på mitt hemma nätverk. Alla datorer har Win10.  Funkade tidigare men efter en ombyggnad av datorn fungerar det ej.

Jag får detta  bild.png.22ee96144d3d4743fb347b431a46c287.png  på 7-zip i stället för detta bild.png.5095e87e3734a60d2727ca9204849e8a.png  .

Verkar som det har med någon rättigheter att göra enligt Google, men jag får inte till det.
Tips önskas!

Link to comment
Share on other sites

Har två datorer, A som är den jag har 7-zip på och B där jag har bl.a. zipfiler. Utforskaren på A kan läsa alla filer i avsedd folder på B. Har foldern på B mappad till G på A.   På A går jag till folder G och dubbelklickar på en zip-fil. Då visas i 7-zip det som ses på bild 1.  Skall jag kunna öppna filen i 7-zip får jag kopiera den från folder G till en folder på dator A. Då fungerar det. Det  är tydligen något med det lokala nätverket. Har också dator C som är en laptop ansluten via WIFI och där fungerar det utmärkt.

Link to comment
Share on other sites

B-datorn syns i 7-zip. 7-zip körs som administratör. Startar jag 7-zip så kan jag ju klicka mej fram till B-datorn och till utdelade mappar och till de zip filer jag vill öppna. Då går det bra att öppna zip filen.

Men står jag i utforskaren och går till mappen från B-datorn och dubbelklickar på önskad zip fil kommer bild 1 upp. Därifrån kan jag ju klicka mej fram till önskad zipfil. Men jag vill ju att önskad zipfil skall k0mma upp och öppnas i 7-zip direkt när jag dubbelklickar på den i utforskaren. Det fungerar ju så i mina andra datorer, fram och tillbaka hur som helst och så vill jag ju ha det från dator A också.

Allt detta strul började efter det att jag byggt om dator A och nyinstallerat win10!

 

Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, Cecilia sade:

Okej, då är det ju knappast en behörighetsproblem eftersom det fungerar när du klickar dig fram i 7-zip. Kanske avinstallera 7-zip, starta om datorn och installera på nytt?

Har gjort det ett flertal gånger utan framgång. Vet just nu ingen råd!!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...