Gå till innehåll

chrome inläsning av sidor


rainerg

Recommended Posts

Jag vet inte riktigt vad du menar men att Chrome har börjat ta tid på sig att öppnas har jag märkt. Det beror på att Chrome nu alltid laddar in fliken Inloggning och synkronisering. Jag har inte alls lust att bli spårad på det sättet så det första jag gör i Chrome är att klicka på Historiken, ta bort denna öppningsinloggning och synkronisering och därefter klicka på husikonen så jag får starta från min valda Chromehemsida. Att för alltid ta bort den nya Inloggnings- och synkroniseringfliken tror jag tyvärr inte går. Firefox däremot startar jättesnabbt trots att jag har Google-sök som startsida. Edge använder jag sällan men eftersom den inte snokar som Chrome gör föreslår jag att du använder den i stället.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om det är din egen webbsida det gäller så lär det finnas HTML-kod som ser till att webbläsare läser in sidan på nytt i stället för att använda en sparad sida (cache). Trycker man Ctrl+F5 (eller Ctrl+Shift+r)  så kommer Chrome att läsa in den senaste versionen.

Om man surfar i privat mod så används inget som finns i cachen utan allt läses från webbservern.

Enligt sidan https://stackoverflow.com/questions/6527215/how-can-i-turn-caching-off-in-chrome-for-a-particular-website så är det följande html-kod som påverkar:

<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache">

Här är ett tillägg som låter en konfigurera vilka sidor som inte ska sparas i cachen enligt sidan https://superuser.com/questions/217642/can-i-disable-the-cache-in-chrome-for-specific-hosts.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...