Jump to content

svcHost.exe


Grooge

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ta reda på vad io svchost som är ptoblemet. Starta Aktivitetshanteraren och välj Visa >Välj kolumner och kryssa i PID. Kolla sedan vilket PID den svchost-process som tar upp 100% har. Starta sedan en cmd med adminrättigheter och köra "tasklist /svc" och kolla vilka tjänster som i sin tur ingår i just den svchosten. Posta tillbaks vilka dessa är så får vi se hur vi går vidare! :)

Link to comment
Share on other sites

1032 - AudioEndpointBuilder, CscService, EMDMgmt, hidserv, Netman, PcaSvc, SysMain, TabletInputService, TrkWks, UxSms, WdiSystemHost, WPDBusEnum, wudfsvc

Hittade på lite andra ställen att de va något med Update att göra, men jag har slagit av det helt nu, och ingen skillnad har blivit.

Link to comment
Share on other sites

Av någon anledning syns inte vad som står i kodstycket i ditt tidigare inlägg om man kör IE7, därför bad jag dig skicka detta :) Verkar funka i Firefox...

Tyvärr så är det inte Windows Update som orsakar detta fenomen i Vista. De tjänsterna ingår i en annan svchost-process. Däremot är det allmänt känt att Sidpanelen kan orsaka att svchost.exe tar 100% cpu, kör du det och med vilka gadgets aktiva?

Link to comment
Share on other sites

Ok, om du inte kan kolla med han/hon/dom som byggt datorn vad det är för moderkort har vi kört fast på bios-punkten, vilket iofs inte är säkert att det ens hjälper något men det kan vara värt att testa då ditt nuvarande BIOS är gammalt. Det kan hända att det finns ett nyare som är Vista-kompatibelt.

Annars vetetusen vad det kan vara som ställer till det, en idé kan vara att starta om i felsäkert läge och se om problemet uppstår även där. Om du kan dumpa en lista på alla program du har installerat så vore det kalas!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...