Jump to content

Min dator syns inte på nätverket längre.


Recommended Posts

Jag har ett bekymmer som gör att jag snart slipper kamma mig mer då jag slitit av nästan allt mitt hår i frustration.

Jag kör ett hemmanätverk med 5 datorer inblandade, alla datorerna kör W XP PRO, med den skillnaden att vissa kör SP1 och vissa SP2.

Allt har fungerat bra tills en dag som jag tyvärr inte vet riktigt när, jag upptäckte helt enkelt en dag när jag skulle flytta lite filer att den dator jag använder mest(själv) inte längre ser de andra datorerna och de ser heller inte mig.

Jag kan pinga routern och alla andra datorer i nätverket, och de kan pinga mig, jag kan endast pinga med ipadress, att pinga med datornamn fungerar inte.

Går jag in i "mina nätverksplatser" var här helt tomt, inte ens min egen dator syntes, då la jag till protokoll (SAP och NETBEUI) nu syns min egen dator men inget annat. Jag har testat att plocka bort allt och avinstallera nätverkskortet och börjat om från början men inget jag gör hjälper, jag har även försökt att "googla" men hittar ingen med samma problem =(.

Jag har provat att högerklicka på anslutningen och välja reparera men får då till svar att "reparationen kunde inte slutföras eftersom att följande åtgärd inte kunde utföras, NetBT rensas"

Det står även att man ska då kontakta den som är ansvarig för nätverket om man behöver hjälp, men det är ju jag, och jag fattar inte ett skvatt längre.

Jag hoppas nu att det finns någon vänlig själ här som kan sånt här och vet precis vad som är fel.

EDIT* glömde nämna att allt annat funkar på min dator, alltså internet osv osv.

Mvh. Druiden

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag testat de kommandona du skrev, efter det första kommandot fick jag precis som du sa meddelandet att jag måste starta om datorn, efter det andra kommandot kom inget svar, men det kanske ska vara så?

Det som hände då var att nu ser jag alla datorerna, och dom andra ser mig, men, jag kan bläddra i de andra men när dom andra försöker bläddra i min får man svaret att "min" dator inte är tillgänglig, jag har aktiverat fil och skrivardelning och jag delar ut mappar.

Det kan också nämnas att det är lite segt när jag försöker bläddra i nätverket, alltså sådär att timglaset är framme ovanligt länge.

Nu har desperationen tagit sig uttrycket att jag provade att stoppa i ett annat nätverkskort, givetvis utan framgång.

Mvh. Druiden

Link to comment
Share on other sites

Har du aktiverat förenklad fildelning, ta i såfall bort det från samtliga datorer. Se även till att ha konton med samma användarnamn och lösenord på alla datorerna (du måste ha lösenord på kontona). Testa även om du kan mappa upp hela diskar genom att högerklicka Den här datorn > Anslut nätverksenhet och skriv datornamnc$

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag testat att göra de ändringarna du nämner och nu fungerar det  ;D. Det enda är att det fortfarande är lite trögt, det e bara min dator som är trög i bläddringen till de andra, från de andra datorerna går det mkt snabbare.

Men hur kan det komma sig att jag helt plötsligt måste göra dessa ändringar? jag har haft nätverket i många år utan att ändra på dessa sakerna och det har alltid fungerat. Kan det hänga ihop med en Windows uppdatering?

Hur som helst ett stort tack för hjälpen.

Mvh. Druiden

Link to comment
Share on other sites

Hej igen,

Jag skriver i samma tråd för jag är ganska säker på att detta problemet uppstått samtidigt.

Jag har i flera år använt ett program som heter windows commander i stället för utforskaren när jag rotar runt bland datorerna och för även ftp-funktionen, i denna vevan att nätverket inte fungerade riktigt så gick det såklart inte att använda wincommander längre heller, efter att jag ändrat det jag fick hjälp med här så kommer jag in i de andra datorerna med  wincommandern igen MEN, det funkar inte hela vägen ner i strukturen på de andra datorerna, ibland om jag klickar som en galning på en mapp som inte vill öppnas så öppnas den helt plötsligt.

Alltså för att försöka förklara, om strukturen ser ut så här på en dator i nätverket.

minspelserverhlservercstrikeaddonshlguardlogs

Så kommer jag inte längre ner i strukturen än till "addons" sedan är det stopp, det ligger alltså flera undermappar i addons men jag kommer inte längre med windows commandern, använder jag utforskaren fungerar det.

Jag tänkte att det kanske berodde på att jag körde en gammal version av wincommander så jag har testat "Total commander 7.02" som är den senaste versionen men precis samma fenomen här.

Som sagt var, jag är tämligen säker på att detta problem uppstod i samma veva som jag fick problem med att jag "försvann" på nätverket.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...