Skrotnisse

Medlem
 • Innehållsantal

  74
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Skrotnisse

 • Rank

Kontaktmetoder

 • MSN
  Nej tack!
 • ICQ
  Vad är det?
 • Yahoo
  Nope
 • Jabber
  Jibber Jabber?
 • Skype
  Yep

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Efter omstarten så är allt ok men när jag stänger av för natten och startar nästa dag så poppar meddelandet upp igen. Lite irriterande är det ju.
 2. För någon dag sedan uppdaterade sig Avira och krävde en omstart av datorn. Snäll som jag var lät jag programmet att stänga ned och starta om och efter ett tag fick jag en popup om att antivirusprogrammet var up to date. Men efter det har jag (vid minst tre eller fyra tillfällen) fått en uppmaning om att starta om datorn för att Avira skall kunna fullfölja uppdateringen. Så nu undrar jag om något har gått galet och om någon annan råkat ut för samma sak? Eller kan det helt enkelt vara så att Avira gjort en mera omfattande uppdatering som kräver ytterligare omstarter? Har kollat Aviras hemsida o
 3. Mig gör det absolut inget att du fortsätter på min tråd agakhan men Manneman och JoWa har rätt i det avseendet att du har större chans att få hjälp med ditt problem med webbläsaren om du startar en egen tråd med en rubriksättning så att det härleder till IE10 och inte 9:an som strulade för mig.
 4. En polisanmälan i sig styrker inte att du är den rättmätige innehavaren av ett mailkonto. Det kan möjligtvis en följande rättsprocess avgöra, av den enkla anledningen är inte det "en helt annat sak". Den enda instans som kan återställa ett kapat konto är leverantören av tjänsten. Alltså är det snabbaste sättet att få tillbaka kontot att kontakta leverantörens support. Så vänligen förklara, på vilket sätt är en polisanmälan det snabbaste sättet att få tillbaka ett kapat konto? Jag har läst dina inlägg ett antal gånger nu men jag hittar inga som helst argument som styrker ditt påstående.
 5. Om det är en helt annan sak vad en anmälan leder till, varför ens göra en överhuvudtaget? Den ger ju inte tillbaka kontot.
 6. Förstår din åsikt, min är dock att det i första hand är vi vuxna som skall fostra våra barn och lära dem rätt och fel, klarar vi inte det så får myndigheterna ta vid men huvudsaken är väl att vi gör så gott vi kan. Sedan är det naturligtvis upp till trådstartaren att fritt vidta de åtgärder denne tycker att är bäst. Men nu ska vi inte gå för mycket off topic, det primära nu tycker jag är att vidta åtgärder för att det inte ska bli bekymmer om mailkontot spärras, ett sätt är ju att skapa ett annat mailkonto och se till att lösenordförfrågningar och e-post man är beroende av går till det nya
 7. Jag har ingen ansiktsbok själv så jag vet inte men om tösen har kontroll över sitt Facebook så måste hon väl kunna administrera det så att det inte går att logga in ifrån ett Hotmail eller Live konto genom att avaktivera just den funktionen? Vidare skall hon väl också lägga om lösenordsförfrågan till ett annat mailkonto? Också med Skype kan man logga in med ett Windows Live konto, jag har aldrig aktiverat den funktionen men rimligtvis skall det väl funka att avaktivera den igen om man så vill. Att göra rättsak av det hela blir en långdragen historia, en åklagare lär ju inte prioritera ett
 8. Jag skulle rekommendera din tös att först fixa ett nytt mailkonto och ändra sina inloggningsuppgifter för Facebook, Skype osv. till det nya kontot för att säkra dessa. Risken finns nämligen att kontot kan spärras om för många olika användare loggar in på det. Så att flytta känsliga uppgifter till ett säkert konto borde vara prio nr 1 här. Om den här grabbhalvan som har kapat mailkontot är minderårig kanske ett samtal med hans föräldrar kan vara en lösning? Tar man det bara lugnt och sansat och håller sig till sak kanske ni vuxna kan lösa det tillsammans? Min grabb fick sitt Hotmailkont
 9. Och efter att moderkortets chipset drivisar är installerade så kan du kolla i Enhetshanteraren efter gula utropstecken. Har du det så klicka dem och välj att uppdatera drivrutinen och klicka fram skivan som sökväg, oftast hittar Enhetshanteraren drivrutinen. Det kan vara ett bra sätt eftersom en "märkesskiva" ofta innehåller en massa bling-bling som de flesta ändå inte vill ha.
 10. Ja du, krångla var bara förnamnet och "problem" var en underdrift... Såg att det fanns en nyare programversion så jag tänkte ge det ett försök först men det gick åt helsicke, jag fick blåskärm under uppgraderingen. Så det vara bara att låta avinstallationsprogrammet ta hand om eländet. Men under uppstädningen började det hända grejer, Windows egna drivrutiner installerade sig och efter lite micklande med inställningarna installerades också enhetsdrivrutiner för Nokiasnäckan och sedan var allt up and running. Tack Manne.
 11. Nu krånglar det för mig... Jag skaffade en blåtandsdongel för att kunna använda en Nokia öronsnäcka för Skype. I inställningarna anger jag mitt ljudkort som standardenhet och öronsnäckan som standardenehet för kommunikation och så långt är allt frid och fröjd, allt ljud fungerar. Men efter att jag startat datorn och ansluter öronsnäckan så tar tar den över som standardenehet och allt ljud kommer i den. Jag måste alltså öppna uppspelningsenehterna och ställa tillbaka ljudkortet som standard och öronsnäckan som enhet för kommunikation vid varje start. Jag har prövat att ta bort respeltive e
 12. Det där med att få gamla spel att fungera i nyare operstivsystem är inte alltid så kul. Jag hade ett gammalt spel gjort för W95 som funkade utmärkt också i XP men i W7 blev det tvärnit, fick ett meddelande om att spelet är 16-bitars och inte stöds av W7. Har dock sett att flera äldre kommit i nyutgåva på Steam så vill man inte hålla på att mecka med fulhack eller dubbla operativsystem och dualboot och omstart varje gång man vill uppleva lite gammal spelnostaligi så kan det vara ett alternativ, de kostar ju inte så mycket och man vet ju att det funkar direkt man laddat ned dem från Steam.
 13. Jag skulle nog börja med hårddisken, antingen börjar den bli på upphällningen eller så har du fått ohyra i burken. Eftersom du har en skiva kan du starta upp datorn med den och starta Återställningskonsolen att trycka R när installationsprogrammet börjar. Nu har du inte berättat exakt hur du prövat att reparera ditt XP men genom att skriva chkdsk /r i kommandotolken (tryck Enter för att starta skanningen) skannas din hårddisk. Ibland kan kommandot chkdsk /f efter en sådan skanning återställa korrupta filer, ibland funkar det inte alls.
 14. Lite off topic med dock: Om du inte har behov av Caps Lock kan du avaktivera tangenten genom att följa anvisningarna i denna tidningsartikel. Jag vet inte om det funkar i W8 men i W7 funkar det utan problem. Programmet kan dock ha vissa begränsingar som att det kanske inte hittar alla tangenter på vissa laptopmodeller eller typer av tangentbord.