Gå till innehåll

Skrotnisse

Medlem
  • Innehållsantal

    74
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Skrotnisse

  1. Efter omstarten så är allt ok men när jag stänger av för natten och startar nästa dag så poppar meddelandet upp igen. Lite irriterande är det ju.
  2. För någon dag sedan uppdaterade sig Avira och krävde en omstart av datorn. Snäll som jag var lät jag programmet att stänga ned och starta om och efter ett tag fick jag en popup om att antivirusprogrammet var up to date. Men efter det har jag (vid minst tre eller fyra tillfällen) fått en uppmaning om att starta om datorn för att Avira skall kunna fullfölja uppdateringen. Så nu undrar jag om något har gått galet och om någon annan råkat ut för samma sak? Eller kan det helt enkelt vara så att Avira gjort en mera omfattande uppdatering som kräver ytterligare omstarter? Har kollat Aviras hemsida och det enda jag hittar i supporten är att nyaste programuppdateringen släpptes 23/3 men inte att det skulle vara något problem med den.
  3. Mig gör det absolut inget att du fortsätter på min tråd agakhan men Manneman och JoWa har rätt i det avseendet att du har större chans att få hjälp med ditt problem med webbläsaren om du startar en egen tråd med en rubriksättning så att det härleder till IE10 och inte 9:an som strulade för mig.
  4. En polisanmälan i sig styrker inte att du är den rättmätige innehavaren av ett mailkonto. Det kan möjligtvis en följande rättsprocess avgöra, av den enkla anledningen är inte det "en helt annat sak". Den enda instans som kan återställa ett kapat konto är leverantören av tjänsten. Alltså är det snabbaste sättet att få tillbaka kontot att kontakta leverantörens support. Så vänligen förklara, på vilket sätt är en polisanmälan det snabbaste sättet att få tillbaka ett kapat konto? Jag har läst dina inlägg ett antal gånger nu men jag hittar inga som helst argument som styrker ditt påstående.
  5. Om det är en helt annan sak vad en anmälan leder till, varför ens göra en överhuvudtaget? Den ger ju inte tillbaka kontot.
  6. Förstår din åsikt, min är dock att det i första hand är vi vuxna som skall fostra våra barn och lära dem rätt och fel, klarar vi inte det så får myndigheterna ta vid men huvudsaken är väl att vi gör så gott vi kan. Sedan är det naturligtvis upp till trådstartaren att fritt vidta de åtgärder denne tycker att är bäst. Men nu ska vi inte gå för mycket off topic, det primära nu tycker jag är att vidta åtgärder för att det inte ska bli bekymmer om mailkontot spärras, ett sätt är ju att skapa ett annat mailkonto och se till att lösenordförfrågningar och e-post man är beroende av går till det nya kontot istället.
  7. Jag har ingen ansiktsbok själv så jag vet inte men om tösen har kontroll över sitt Facebook så måste hon väl kunna administrera det så att det inte går att logga in ifrån ett Hotmail eller Live konto genom att avaktivera just den funktionen? Vidare skall hon väl också lägga om lösenordsförfrågan till ett annat mailkonto? Också med Skype kan man logga in med ett Windows Live konto, jag har aldrig aktiverat den funktionen men rimligtvis skall det väl funka att avaktivera den igen om man så vill. Att göra rättsak av det hela blir en långdragen historia, en åklagare lär ju inte prioritera ett kapat mailkonto särskilt högt och några maktbefogenheter att ta tillbaka kontot med hjälp av myndigheterna kräver domslut. Vi snackar två år här, i bästa fall. Eller att det hela avskrivs efter två veckor. Av den anledningen kanske en tanke kunde vara att de vuxna tar ett snack med varandra om sina kids förehavanden.
  8. Jag skulle rekommendera din tös att först fixa ett nytt mailkonto och ändra sina inloggningsuppgifter för Facebook, Skype osv. till det nya kontot för att säkra dessa. Risken finns nämligen att kontot kan spärras om för många olika användare loggar in på det. Så att flytta känsliga uppgifter till ett säkert konto borde vara prio nr 1 här. Om den här grabbhalvan som har kapat mailkontot är minderårig kanske ett samtal med hans föräldrar kan vara en lösning? Tar man det bara lugnt och sansat och håller sig till sak kanske ni vuxna kan lösa det tillsammans? Min grabb fick sitt Hotmailkonto kapat och det blev blockerat av Hotmail. Vi prövade på alla sätt att få det tillbaka men det var lögn i helsike att få det upplåst. Kontot i sig var det väl strunt samma med men problemet var att mailadressen var den han angett på Steam och efter att han ombetts av Steam att validera sin inloggning genom den kod som skickats så blev också hans Steamkonto blockerat. Tack och lov har Steam en väl fungerande support så efter lite korrenspondens så fick han tillbaka kontot.
  9. Och efter att moderkortets chipset drivisar är installerade så kan du kolla i Enhetshanteraren efter gula utropstecken. Har du det så klicka dem och välj att uppdatera drivrutinen och klicka fram skivan som sökväg, oftast hittar Enhetshanteraren drivrutinen. Det kan vara ett bra sätt eftersom en "märkesskiva" ofta innehåller en massa bling-bling som de flesta ändå inte vill ha.
  10. Ja du, krångla var bara förnamnet och "problem" var en underdrift... Såg att det fanns en nyare programversion så jag tänkte ge det ett försök först men det gick åt helsicke, jag fick blåskärm under uppgraderingen. Så det vara bara att låta avinstallationsprogrammet ta hand om eländet. Men under uppstädningen började det hända grejer, Windows egna drivrutiner installerade sig och efter lite micklande med inställningarna installerades också enhetsdrivrutiner för Nokiasnäckan och sedan var allt up and running. Tack Manne.
  11. Nu krånglar det för mig... Jag skaffade en blåtandsdongel för att kunna använda en Nokia öronsnäcka för Skype. I inställningarna anger jag mitt ljudkort som standardenhet och öronsnäckan som standardenehet för kommunikation och så långt är allt frid och fröjd, allt ljud fungerar. Men efter att jag startat datorn och ansluter öronsnäckan så tar tar den över som standardenehet och allt ljud kommer i den. Jag måste alltså öppna uppspelningsenehterna och ställa tillbaka ljudkortet som standard och öronsnäckan som enhet för kommunikation vid varje start. Jag har prövat att ta bort respeltive exklusiva rättigheter att ta över enheten i Egenskaper utan någon skillnad. Vad kan det vara som krånglar? Mjukvaran jag använder för blåtanden är BlueSoleil 4.6, den följde med dongeln när jag köpte den.
  12. Det där med att få gamla spel att fungera i nyare operstivsystem är inte alltid så kul. Jag hade ett gammalt spel gjort för W95 som funkade utmärkt också i XP men i W7 blev det tvärnit, fick ett meddelande om att spelet är 16-bitars och inte stöds av W7. Har dock sett att flera äldre kommit i nyutgåva på Steam så vill man inte hålla på att mecka med fulhack eller dubbla operativsystem och dualboot och omstart varje gång man vill uppleva lite gammal spelnostaligi så kan det vara ett alternativ, de kostar ju inte så mycket och man vet ju att det funkar direkt man laddat ned dem från Steam.
  13. Jag skulle nog börja med hårddisken, antingen börjar den bli på upphällningen eller så har du fått ohyra i burken. Eftersom du har en skiva kan du starta upp datorn med den och starta Återställningskonsolen att trycka R när installationsprogrammet börjar. Nu har du inte berättat exakt hur du prövat att reparera ditt XP men genom att skriva chkdsk /r i kommandotolken (tryck Enter för att starta skanningen) skannas din hårddisk. Ibland kan kommandot chkdsk /f efter en sådan skanning återställa korrupta filer, ibland funkar det inte alls.
  14. Lite off topic med dock: Om du inte har behov av Caps Lock kan du avaktivera tangenten genom att följa anvisningarna i denna tidningsartikel. Jag vet inte om det funkar i W8 men i W7 funkar det utan problem. Programmet kan dock ha vissa begränsingar som att det kanske inte hittar alla tangenter på vissa laptopmodeller eller typer av tangentbord.
  15. Ja, det skall gå att använda mobiltelefonen som hotspot och det optimala skulle ju så vara två abonnemang, ett som servar ditt nätverk hemma och ett som du kan ta med dig i telefonen och hotspotta surfplattan, laptopen eller vad du nu kan tänkas behöva det till. Hoppas någon vänlig själ som kan det här bättre än mig ser tråden, just nu blir det mest "snillen spekulerar" från min sida och det är ju inte mycket till hjälp...
  16. En router skulle ju onekligen göra det enklare för dig, routern sköter uppkopplingen och du kan ansluta dina datorer trådlöst till denna. Såg i din scannertråd att din skrivare stöder nätverksanslutning så där hade du också lite att vinna i användarvänlighet. Frågan är dock om en router kan garantera en stabil uppkoppling? Om jag visste att så var fallet skulle jag absolut rekommendera det.Men, stort men, vill det sig illa kan det bli ur askan i elden, plötsligt sitter du med en trilskande routser och TVÅ datorer som inte vill koppla upp sig. Har för mig att 3 erbjuder ett abonnemang där router ingår. Fördelen med den är ju att den torde vara förkonfigurerad så det bara är att plugga i den och köra. Men med tanke på bindningstider och att du redan har två abonnemang så kanske det inte är ett alternativ.
  17. Förvisso olika värden men inget uppseendeväckande, signalförhållandena verkar ju vara helt ok. Som jag sagt tidigare, mina kunskaper i W8 är synnerligen begränsade så tyvärr har jag inget konkret råd att ge som skulle kunna lösa problemet. Du funderade tidigare i tråden på att eventuellt skaffa en router, är det något du fortfarande kan tänka dig?
  18. I en annan tråd skrev du att du ändrat inställningarna i modemet från NDIS till RAS. Efter att ha googlat runt lite och kollat forum så verkar många ha liknade bekymmer som du, för vissa funkar det att ändra NDIS/RAS, för andra funkar det inte. Vissa uppfattar att RAS ger sämre hastighet än NDIS, andra att deras problem verkar bero på vilket modem de kör med. För dig verkar det ju snarare tvärtom eftersom du har bekymmer med W8 när det funkar i W7. Men för att börja någonstans, koppla upp båda dina laptops och testa på tex. Bredbandskollen vad du får för hastigheter på dina respektive datorer. Kör gärna flera tester på olika platser, nära ett fönster tex. Att göra speedtester löser inte ditt problem men beroende på vilka resultat du får kan man kanske utesluta vissa faktorer som tex. signalförhållanden. Det finns andra sajter där man kan göra lite mer avancerade tester, man får fram pingvärden och hur många tappade paket men det där är inte min starka sida, kanske någon annan kunnigare person kan berätta hur man tolkar de mer avancerade testresultaten?
  19. Menar du då inställningarna på tjockskärmen? Den har ju funktioner så att du kan få bilden att fylla ut hela skärmen.
  20. Trampade sönder processorn? Nej föresten, vill nog inte höra hur det gick till... Har du hårdtestat datorn att den är stabil? Och eventuellt startat om den några gånger för att testa att allt verkligen funkar? För har du tur hade du bara glappkntakt, vill det sig värre kan ditt RAM-minne ha en defekt som visar sig när du belastar det.
  21. När nöden är som störst är hjälpen som närmast brukar man säga... Nu satt vi väl inte i sjön precis men mina ATA/SATA bekymmer löste sig. En kompis kom förbi med en dator som dött åskdöden och ville ha hjälp med att bärga datat på hårddisken. Så jag hjälpte honom med det och för det fick jag plocka grejer ur datorn innan han körde den till återvinningen. Datorn hade både en DVD-brännare och en 500 GB hårddisk med SATA snitt som fungerade felfritt och nu sitter de i min rigg. Efter att ha googlat lite på adapters har jag noterat att det finns lika många åsikter om dem som det finns tillverkare. Vissa har bara bekymmer, för andra funkar det utan några som helst problem. Så det får vara för mig, i alla fall för ett tag.
  22. Är det en dator du haft i din ägo och använt eller är det en dator du kommit över och försöker få igång? Jag menar, om du vet att den fungerat så kan man ju utesluta att det sitter fel processor i den. Det kan ju oclså vara moderkortet som gett upp. Eller en minnessticka. Blir det samma resultat om du prövar starta utan grafkkorts? Om så är fallet, blir det samma sak om du också prövar att ta ur RAM-minnet? Får du felsignaler om du plockar bort komponenter går det att härleda vad problemet är, om du inte får några felsignaler så kan man anta att antingen moderkortet eller processorn är defekta.
  23. Får du någon felsignal från BIOS booten vid uppstart? Eftersom kortet funkar i din T-dator så verkar det vara nåt annat som strular. Är det helt tyst och "mörkt" när du startar datorn, att det bara är nätaggregat och fläktar som snurrar? Då kan det vara så illa att det kan vara nåt knas på processorn i H-datorn och därför startar inte boot-sekvensen.
  24. Min erfarenhet av inbyggda ljudkort är att de inte brukar vara särskilt märkesbundna, har man tex Realtek AC'97 ljudkrets så funkar nästan alla moderkortstillverkares drivrutiner för just AC'97, vad som kan bli problem är om det medföljer programvara speciellt för ljudhantering. Testade att googla med "idt high definition audio codec driver", kanske någon av dessa kan funka? Idt high definition audio codec driver från Download Cnet.com Idt high definition audio codec driver från HP.com
×
×
  • Skapa nytt...