.RIHTT

Medlem
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Recent Profile Visitors

3,298 profile views

.RIHTT's Achievements

(3/8)

 1. Hej hedersmedlem grymt med aktivitet på forumet! uppskattas. Startade DD data rescue (Från Hireens Boot live USB) Och skapade en .dd fil som är 65 000 kb stor. Kikar jag på interfacet i länken så är det ganska basic, *välja en måldisk *definiera sektor-storlek *EDIT frågan är om det öht kan användas i andra riktningen. för att bränna/återläsa filen till disk.... men .dd är väl ganska universellt så kanske finns andra program?
 2. Hej. 2018 kom jag över en dator med windows7 embedded som jag förmodligen gjorde en hel systemavbildning på. (Dvs hårddisken klonas sektor för sektor till en avbildningsfil. Detta inkluderar alla partitioner, bootsector, etc och detta gjordes från ett liveusb som sparade hela den disken till 1 fil ) Denna fil vill jag nu återläsa , för att kunna boota upp den windows 7 klienten i sin helhet. Detta fodrar dock: 1 att måldisken har samma filsystem, sektor storlek ? 2 har inte bestämt om det ska bli en fysisk disk, eller om jag istället skall skapa en virtuell disk som denna fil ska "brännas till"
 3. Hej Har gjort fina animationer för att förklara: Som synes är jag ganska säker på att det förhåller sig såhär: 1 PC har ett Microsoft-konto (Live ?) [Windows 8.1 ] Vi har också OFFICE 3-6-5 Home. Vilket är 1 konto för 5+5 Enheter. Denna Office-prenumation är på något sätt samma sak som /eller kopplad till Microsoft kontot. I vart fall fungerar det utmärkt på denna enhet, eftersom det är så det installerades från början. Utöver detta har vi flera andra datorer,laptops och enheter , alla med egna lokala användarkonton. [Windows 7 Pro ] [Windows 7 Pro ] [Windows 8.1 ] + IOS,android,etc För att Office 3-6-5 ska fungera , liksom synkroniseringen med OneDrive på dessa krävs det ju att man allt som oftast, manuellt måste logga in mot Microsoft-kontot på alla dessa sekundära enheter via APPLIKATIONERNA/TJÄNSTERNA. Dvs Programmen Word OneDrive OneNote Excel = behöver anslutas via det kopplade kontot. Speciellt efter systemstart , så öppnar man Word,Excel så behöver man logga in enligt en pop-up i övre menyn. Åtminstone för all aktiv redigering, osv Jag skulle vilja få det som i bild 2. Att samtliga windows-datorer kör mot samma Microsoft-konto för att slippa manuella moment. Officesuiten, Onedrive, OneNote skall bara synka och fungera ! Från alla applikationer/tjänster så är ju kontot anslutet OK enligt bild3. Här har jag faktiskt l e t a t , även online men hittar ingen lösning.
 4. Tackar. Det fungerar -dock ska jag få återkomma om varför det blir så och om eventuell workaround då det är helt unikt för applikationen Outlook ( i andra program, texteditorer mfl fungerar vanliga ALT )
 5. Går inte skriva @ i Outlook Istället blir det blankt och man måste slå SPACE, vilket då istället manifesterar en ring, eller tecken för en slags punkt. Har googlat lite förutsättningslöst, standardtecken mm men det här är ju jättekonstigt!
 6. Korta kommentarer på ditt inlägg: 1) Det är ju pga POP-lösningen. När din dator kopplar upp sig till Mejlservern säger den: Hej, jag ska hämta all post idag. -Vipps så är det tomt på Mejlservern. Vill du att även Mobilen ska kunna hämta samma post krävs IMAP. 2) Hur nekades den åtgärden mer konkret? 3) Vad för app har du i mobilen? konfigurerar man outlook från start med /avancerat manuellt / kan man ju ange det pop3.dinmejlserver.domän + port Intressant. Jag är i precis skedet av att migrera vår e-post också. Ska ansvara för att överföra lokalt sparad data från Thunderbird >> Till Outlook och samtidigt gå från uråldrig POP3 till IMAP. Som lök på laxen försöker jag även förutse skillnaderna som kommer uppstå med mappstruktur. Inkorgar, hänvisad historik etc. Thunderbird är en free-source databas som sparar innehållet lokalt i stora filer. Ochså med en härledd fil/index som heter .msf I GUI-applikationen thunderbird ser inte nödvändigtvis denna mappstruktur ut likadant. Jag är i skedet att kartlägga det nu, och flytta en fil mellan mapparna och ta skuggbilder där imellan. Migreringen sker sen av ett program (glöm free-ware och trials!) som konverterar filerna från .mbox till önskat kompatibelt format, och därefter drar man bara in dom via import till lokal Outlook klient på samma maskin. Med "IMAP" bygger du alltså mapp-strukturen på 1 ställe som sedan nås av alla andra enheter.
 7. Hej Jag funderade på att införskaffa ett tangentbord med dedikerade knappar för macron. dvs extra -tangenter utöver standard som placeras bredvid likt ett Gaming-upplägg. Frågan är, vad för Tangentbord man ska leta efter (ej nödvändigtvis en hårdvarufråga) och vad för begränsningar operativsystemet har? 1. Kan man skapa dedikerade/använda dessa knappar för sk presets , likt funktioner som redan finns på vanliga tangentbord? Tex multimedia finns ju idag -play-next-volym. Jag vill programmera egna knappar, och vad för åtgärder som skall ske i bla Windows 7, Windows 8.1 2. De guider jag läst om Windows macron är mest sekvensserier av inslag som man kan göra i redan aktiva fönster (öppet program)
 8. Tack! Jag förstod på Guiden att även "den här datorn" försvinner i andra systemfunktioner. Ex när man ska spara en fil, vid exportera etc vilket den ganska så radikala register-hacket påverkar. Sparad iallafall tills vidare
 9. Hej. Win 8.1 En användare vidhåller att spara skit lokalt, trots att OneDrive ska användas (satt som favorit) Ser ut såhär i Utforskaren: Hur döljer jag inringat i rött ? "den här datorn" ?
 10. .RIHTT

  2 Mysterier

  Update. 1. Wifi problem kvarstår. Verkar bero på iPhonens IOS version. Har testat med flera, bla en bekants telefon och på en rad datorer som aldrig har problem med andra wifi-nätverk. Finns lite felinformation för den som vill leta i Loggboken /Program och tjänstloggar / Microsoft / Windows/WLAN-autoconfig Där fick man fram lite olika problem från datafältet. Antingen var det ingen respons från drivrutinen, eller att profilen kopplats ifrån. Så gjorde en roll-back på laptopens nätverkskort men det verkar inte hjälpa. Och för den som vill jobba snabbt utan sega animationer, rekommenderar jag: win+r cmd enter skriv "netsh " C:\Users\privat>netsh enter skriv "wlan" enter Då är ni inne och jobbar direkt. Slå tex visa nätverk netsh wlan>show networks Eller ta connect - xxx om ni har era vanliga favoriter. Show profiles, etc 2. Ej löst
 11. .RIHTT

  2 Mysterier

  1. Ända sedan jag bytte till en iPhone (jobbet) är det i princip ett omöjligt helvete varje gång man ska ansluta min HP laptop till dess internet-delning. Jag vet, iPhonen är säkert värdelös och hade jag bestämt hade jag skickat den rakt i asfalten med glaset först. Det fungerade ALLTID, alltså 1000 tals gånger av tusentals när jag delade internet med android tidigare. Men vad kan man göra i en windows dator då? Varför är den så seg? Man kan sitta och trycka som en duracell-kanin på refresh "karta över tillgängliga nätverk" Jag vill ha snabbkommandon, batchfiler och veta hur man via cmd tvingar upp en trådlös anslutning. netsh wlan connect name="wifi" enter , man ska få omedelbar feedback efter varje tangenttryck i min värld.Och när det inte fungerar så finns massa meningslösa diagnostik och verktyg som står i någon minut och tramsar utan att komma fram till ens ett rimligt svar. 2. En annan windows7 dator tappar användar-info Vilket är helt sinnessjukt, jag misstänker det är ström-bortfall eller virus men ef windows loggbok är meningslös kan jag inte tyda eller hitta spår är jag desperat. Det har hänt 2ggr senaste halvåret Det som händer är: Datorn är utloggad utan mänsklig interaktion. Datorn föreslår en ny,okänd user som heter "användaren" Inget lösenord fungerar. Inga avancerade start-alternativ hjälper. kassan svarar på ping inom lan. katalog-uppslag inom lan tillåts ej enda som hjälper är byta ut utilman.exe till cmd.exe för att "hacka sig" in med ny net user , och sätta nytt password *
 12. bra tack... gjort. Men tipsa gärna direkt här också, hur ska man korrekt söka efter textsträngar med cmd? Jag vill söka efter något specifikt filnamn, alt textsträng inuti filen och då söka ÖVERALLT. På de systemdiskar som finnes: FINDSTR /C: "string" * ? något wildcard för att exkludera path, dirlist mm
 13. Har en windows10 dator som spökar och stör UT MIN ROUTER. Det är absolut isolerat fel till den, jag förstår inte hur värdelöst konstruerat operativet eller de applikationerna som lyckas detta är men så är fallet. Windows sk loggbok är ju rena rama skämtet. Jag behöver på något vis få en lösning på det här. A) Ett lokalt program som loggar och analyserar vad i helvete det är frågan om. Det ska ta reda på framförallt nätverksströmmar, paketdata , remote connections, ports, mäta trender. (idag kollar jag typ netstat-ano samt jämför med pid" på tasklist manuellt för att hitta tjänster och skräp som avviker. Men jag ska inte behöva lägga tid på sådant självklart jox. Jag vill ha en freeware som direkt samlar in ALL DATA och kan ANALYSERA DEN på ett överskådligt sätt. B ) Alternativet (och/eller) att sätta den här windows-10 datorn på ett helt eget fysiskt nätverk. Och någon slags virtuell brandvägg imellan som spelar in all nätverkstrafik likaså (pcap) Och sparar sista ~48 timmarna i en åtkomlig samling av data som överskrivs för att inte ta utrymme. Bör och kan vara det mesta utöver windows10 förstår jag.... (Router,hårdvara, embedded os , wireshark mm) Superuser-tråd: FOR /F "usebackq tokens=2" %%i IN (`tasklist ^| findstr /r /b "tshark.exe"`) DO start /MIN sendsignal.exe %%i ping 127.0.0.1 -n 7 -w 1000 tshark -2 -l -t ad -R "http.request.method == GET" -N nC -i 2 | ts_rdln.exe where sendsignal.exe is a utility to send Ctrl+C to a program; ts_rdln.exe is a simple tshark log parser/filterer; ping command is used to introduce a delay; and the i argument of the last line is the number of your NIC looking out into the Internet.
 14. Hej. Jag har windows 8.1 på en hemmadator liksom på en kontorsdator jag inte liksom rår över. När jag öppnar utforskaren, och SÖKER i hela datorn. tar det evigheter. Trots att man ibland söker upp programsnuttar för 20:e gången som finns på samma plats. Lokal C:/ Ärligt talat. Det är helt värdelöst. Jag måste ha något snabbare. En "gadget" på skrivbordet eller vadsomhelst för tweaks, macro ni kan komma på som hjälper mig. *Nej det finns inga långsökta SAN/NAS/nätverkslagring *hur indexerar man allting så det finns tillgängligt på max 1 sekund? *hur är korrekt sökterm för att söka efter textsträngar ? Jag slår hellre win-r-cmd - findstr /bla bla om någon bara kan guide mig med rätt parametrar dvs sökningen ska ske ÖVERALLT. inte bara i rootmapp , wildcard*
 15. Trodde allt utom windows phone$ var bannlyst? Har i år införskaffat en iPhone 6s 32gb: Den ska ersätta min nuvarande trotjänare Sony Z3 Compact [android] Jag har ändå kvar min ex-android som är den ganska udda ASUS PadFonen [hybrid] som dockas i en 10" platta med tillhörande tangentbord också Sanslöst nöjd med min iPhone faktiskt. Trots att jag varit android-nörd sen 2009 ca. Den är slim, resursstark och användargränssnittet utklassar allt annat. Ser inte dum ut heller, har dock precis köpt 1 Qi-skal till den som gör att den går ladda trådlöst. Den är ändå smäckrare relativt Sonyn. Batteritid på ca 5 dagar vilket är kalas. Kan diktera till röst-programmet Siri närsomhelst, göra påminnelser, skapa aktiviteter. Här min egna färska screenshot. Mörk kolfiber-bakgrund och stilrent på startsidan. Det mesta går som sagt initiera med röstkommandon, jag har även gjort knappar med arbetsflöden och lite roliga scripts.