.RIHTT

Medlem
 • Innehållsantal

  141
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Om .RIHTT

 • Rank

Senaste besökare till profilen

2 545 profilvisningar
 1. Hej Har gjort fina animationer för att förklara: Som synes är jag ganska säker på att det förhåller sig såhär: 1 PC har ett Microsoft-konto (Live ?) [Windows 8.1 ] Vi har också OFFICE 3-6-5 Home. Vilket är 1 konto för 5+5 Enheter. Denna Office-prenumation är på något sätt samma sak som /eller kopplad till Microsoft kontot. I vart fall fungerar det utmärkt på denna enhet, eftersom det är så det installerades från början. Utöver detta har vi flera andra datorer,laptops och enheter , alla med egna lokala användarkonton. [Windows 7 Pro ] [Windows 7 Pro ] [Windows 8.1 ] + IOS,android,etc För att Office 3-6-5 ska fungera , liksom synkroniseringen med OneDrive på dessa krävs det ju att man allt som oftast, manuellt måste logga in mot Microsoft-kontot på alla dessa sekundära enheter via APPLIKATIONERNA/TJÄNSTERNA. Dvs Programmen Word OneDrive OneNote Excel = behöver anslutas via det kopplade kontot. Speciellt efter systemstart , så öppnar man Word,Excel så behöver man logga in enligt en pop-up i övre menyn. Åtminstone för all aktiv redigering, osv Jag skulle vilja få det som i bild 2. Att samtliga windows-datorer kör mot samma Microsoft-konto för att slippa manuella moment. Officesuiten, Onedrive, OneNote skall bara synka och fungera ! Från alla applikationer/tjänster så är ju kontot anslutet OK enligt bild3. Här har jag faktiskt l e t a t , även online men hittar ingen lösning.
 2. Tackar. Det fungerar -dock ska jag få återkomma om varför det blir så och om eventuell workaround då det är helt unikt för applikationen Outlook ( i andra program, texteditorer mfl fungerar vanliga ALT )
 3. Går inte skriva @ i Outlook Istället blir det blankt och man måste slå SPACE, vilket då istället manifesterar en ring, eller tecken för en slags punkt. Har googlat lite förutsättningslöst, standardtecken mm men det här är ju jättekonstigt!
 4. Korta kommentarer på ditt inlägg: 1) Det är ju pga POP-lösningen. När din dator kopplar upp sig till Mejlservern säger den: Hej, jag ska hämta all post idag. -Vipps så är det tomt på Mejlservern. Vill du att även Mobilen ska kunna hämta samma post krävs IMAP. 2) Hur nekades den åtgärden mer konkret? 3) Vad för app har du i mobilen? konfigurerar man outlook från start med /avancerat manuellt / kan man ju ange det pop3.dinmejlserver.domän + port Intressant. Jag är i precis skedet av att migrera vår e-post också. Ska ansvara för att överföra lokalt sparad data från Thunderbird >> Till Outlook och samtidigt gå från uråldrig POP3 till IMAP. Som lök på laxen försöker jag även förutse skillnaderna som kommer uppstå med mappstruktur. Inkorgar, hänvisad historik etc. Thunderbird är en free-source databas som sparar innehållet lokalt i stora filer. Ochså med en härledd fil/index som heter .msf I GUI-applikationen thunderbird ser inte nödvändigtvis denna mappstruktur ut likadant. Jag är i skedet att kartlägga det nu, och flytta en fil mellan mapparna och ta skuggbilder där imellan. Migreringen sker sen av ett program (glöm free-ware och trials!) som konverterar filerna från .mbox till önskat kompatibelt format, och därefter drar man bara in dom via import till lokal Outlook klient på samma maskin. Med "IMAP" bygger du alltså mapp-strukturen på 1 ställe som sedan nås av alla andra enheter.
 5. .RIHTT

  Thunderbird 60.3.3

  Hej. En Kollega till mig kör idag Thunderbird ver 24,6,0 (Oklart varför. Det verkar vara gammal ) 1. Går det bara uppdatera programmet internt och det laddas ner senaste ver? 2. Komplikationer,följdfel, Svenska? , följer inställningar med (Moz Backup kanske) 3. Finns autostavning eller behöver man ladda ner extensions ? (kopiera-klistra text till word för stavfel,grammatik-korrektur är jobbigt i längden) 4. Vad för säkerhetstänk kan man iakta? sandboxie - extra lager skydd - mm i programmet
 6. .RIHTT

  Google Drive

  Någon som kan tipsa lite om smidiga lösningar? Vi använder idag gdrive (före detta google docs) för central lagring och flytande dokument mellan ett antal personer som co-workers... saknar ett slags ärendehantering, något man kan snickra ihop kanske ? Händelser i kalender som delas - länkar till andra dokument kanske. /Vill slippa lägga tid på att leta affärssystem, utreda. Man borde kunna göra en light version i google apps...
 7. .RIHTT

  Google Drive

  Hmm..... Jag installerade G Drive till den lokala datorn ( Win 8.1 ) som per default la ett antal ikoner på skrivbordet *skapa kalkylart *skapa dokument *skapa presentation.. osv. Dessa tog jag fet bort (misstag?) för att ha ett cleant skrivbord. Resursmappen ligger såklart kvar dock Google Drive. Inuti mappen finns vissa dokument, ett av dessa flyttade jag till skrivbordet som genväg. Men när jag trycker på det så försöker IExplorer öppna den -vilket är komiskt, jag har aldrig någonsin haft IE som standardwebbläsare (enligt Windows standardprogram är det snarare Firefox) Tillråga på allt så körs dessutom Chrome _srwareIron_ mest flitigt som webbläsare där man är inloggad mot googlekontot 24/7. = VARFÖR går då programmet ut och försöker nå webdokumentet med iexplorer ?
 8. .RIHTT

  Thunderbird 60.3.3

  Hej! Har installerat 24.6 versionen på Win 8.1 dator och även gynnsamt fått över MozBackup fil från den gamla datorn. MEN, det verkar som skräppost inte filtreras bort längre (detta är antagligen tillägg, och på denna dator finns det McAffe - den gamla hade AVG. Hur gör jag?) Jag är även intresserad av mer säkerhets-tänk. Sätta upp karantän samt något som jag givetvis inte hittar nu, men det ska vara ett tillägg eller inställning som bekräftar avsändare. *vilket givetvis vår hostade webmail måste stödja likaså som klienten