Jump to content

ITTOJO

Medlem
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

About ITTOJO

 • Birthday 11/06/1952

Kontaktmetoder

 • MSN
  tj@tjdata.se
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Data, fiske

ITTOJO's Achievements

(2/8)

 1. Det är köpt på Elgiganten , jag hittade en lösning ute på nätet. Man kan välja att installera från skiva och då får man upp det riktiga serienummret ( det man får på den lilla lappen är bara en licens inte serinummret) och när man sedan loggar ut och loggar in igen samt fyller i det "riktiga serienummret" fick man möljlighet att välja språk igen.
 2. Har en bekant som köpt Office home & Student, när hon loggat in och skrivit in Nyckeln är tjekiska förvalt som installationsspråk och det går inte att ändra. Har försökt klicka på det mesta på installationssidan men det går inte att ändra till svenska. Nån som har någon ide?
 3. ulz kommer från windows update downloader, "wud" hämtar hem alla windowsuppdateringar till datorn så att du kan lägga med dem när du gör installationsskiva med nlite.
 4. Din Användarprofil har blivit söndertrasad. Enklast är att gör en ny användare och kopiera över dina dokument och annat som ligger under din användare. När det är klart tar du bort den trasiga användaren. OBS! Se till att den nya användaren har adminrättigheter, annars kommer du inte åt dina filer C:\användare\"användarnamn".
 5. Du måste lägga till mappar och behörighet via webbgränssnittet. skriv https://ipnummret/admin (ex. 192.168.0.239) till nasen och logga in då kan du ändra. Du kan även mappa upp nasen med användarkontot admin och lösenordet du har på den, då kan du göra nya mappar under redan skapade mappar men har för mig att du inte kan göra ny mapp direkt under roten.
 6. ITTOJO

  Nätverk

  Har du provat att koppla från och skriva om krypteringsnyckeln för ditt nät? Det brukar fungera ibland. Hade nyss en bekant med samma fel och när han skrev om nyckeln fungerade det igen.
 7. Har träffat på ett skumt ljudproblem, en dator där det går att spela upp systemljud, ljud i mediaplayer, spotify mm. Men när man går ut på youtube eller svt play eller vad som helst via Internet exploer så syns bilden men inget ljud alls. Dum fråga men går det att stänga ljud i Inernet exploer?
 8. Ett vanligt fel, starta på windowsskivan vid första stoppbilden välj R för att reparera tryck INTE retur för att installera. Du kommer då ut i konsollfönstret. Först frågar den om tangentbordsalyout och räknar ner 3 2 1 bara vänta. Om den frågar vilken windows du vill logga in på ex. 1 c:\windows tryck 1 enter. Om "fel" systemfil har kraschat står det bara c:\ . I båda fallen skall du sedan skriva CHKDSK C: /p tryck enter, nu körs en checkdisk tar mellan 2 - 10 minuter beroende på vad som hänt. När det sedan står c:\ igen skriver du exit och datorn startar om, i de flesta fall fungerar nu datorn helt ok igen.
 9. kolla den här ASUS ASN-K50IN-SX003C Asus K50IN Intel T4200 nVidia G102M 512MB ddr2 4GB320GB hdd 802.11bgn webcam VHP Specifications Processor & Cache Memory Intel Pentium Dual Core Processor T4200 : 2.0 GHz FSB 800MHz, 1M L2 Cache Operating System Genuine Windows Vista Home Premium, Genuine Windows Vista Home Basic, Chipset NVIDIA MCP75L Main Memory DDR2 800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 4GB SDRAM *Due to the 32-bit operation system's limitation, only 3GB will show up with a 4GB memory. The 64-bit operating system will not have this issue. For more information, please check Microsoft's support site: http://support.microsoft.com/kb/946003 Display 15.6" HD (1366x768) LED backlight,Color-Shine (Glare-type),Asus Splendid Video Intelligent Technology Video Graphics & Memory NVIDIA GeForce G102M, with 512MB VRAM Hard Drive Up to 320GB, 5400rpm Borde kosta ca 6500:-
 10. Såg precis att Svenska Windows 7 är utlagt på Technet
 11. Enklaste och snabbaste sättet är att ni går in på tTeamviewers hemsida http://www.teamviewer.com/sv/index.aspx och kopplar upp er den vägen, då behöver ni inte bry er om att öppna portar i routern eller annat som kan ställa till problem. Din bror gör i ordning en session som du ansluter dig till och sedan kan du fjärrstyr skrivbordet. Ni kan lugnt använda gratisversionen funkar kanonbra. Mvh Torsten
 12. Har sett cirka tio datorer som nätverkskortet har blåst på i sommar. Det brukar vara de symptom du beskriver. När du byter kort avaktivera de gamla i biosen om de är inbyggda på moderbordet. Åskan kommer in i datorn via teleledningen (adslmodemet) och sedan nätverkskortet. Viktigare att ta ut telesladden än strömmen när åskan går.
 13. Jag har haft samma problem, löste sig genom systemåterställning //Torsten
 14. Kolla om kondingarna är ok. Ser ut som små torn som sitter på moderbordet, är relativt vanligt att de är överkokta. De skall vara helt platta med ett kors på. Det brukar synas rätt bra om de håller på att svälla. Det kan ge de symtom du beskriver. Kör även ett minnestest för att se att minnet är ok
 15. 1. Har du provat att starta om burken för att se om det löser sig med omstart? 2. Kolla under enhetshanteraren och se om drivrutinerna finns kvar.
×
×
 • Create New...