L-L

Medlem
 • Innehållsantal

  581
 • Gick med

 • Besökte senast

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av L-L

 1. Jag vet inte, men kan tänka mig, att allt möjligt kan gå snett. Det slutade med att jag använde Partition Wizard i alla fall då jag var otålig, och inte helt överraskande så utförde den ju uppgifterna "off line" innan Windows startade. Så det borde väl vara en någorlunda riskfri metod? Det visade sig vara mycket halvdant även i W7... men med Partition Wizard gick det bra. Jo, C utgjorde den allra största delen av hårddisken och så fanns en liten D för återställning. När jag tog utrymme från C så gick det inte att skapa en ny partition mellan C och D, vilket var det jag ville först. Förmod
 2. OK, ett bra program antar jag (har sett det tidigare men aldrig använt det). Verkar dock lite bökigt att boota från en CD och lista ut vilka tangenter man skall använda för att få till partitionerna. I vilket fall som helst så tar jag hellre bort recoverypartitionen om nu mina nytillverkade recoveryskivor fungerar, så det verkar ändå vara enklast att använda verktyget i W7 eller Partition Wizard.
 3. OK. Antingen får jag kanske hitta något registerhack eller liknande, eller så är det bara att vänja sig... även om det är en uppenbar försämring när man navigerar med piltangenterna i mappträdet. Tack för era svar!
 4. Kunde såklart inte hålla mig igår kväll utan grejade en del. Insåg att jag inte kan splitta C: utan vidare och göra en ny partition, eftersom det finns en D: på ca 13 GB som används som HP:s recoverypartition. Om jag gör recovery-skivor i stället (vilket jag gjorde i natt ) för att återställa datorn så behövs väl knappast recoverypartitionen? I så fall kan jag ju formatera den och göra den större med hjälp av C:.
 5. Tack för tipset, ser intressant ut! Nu kan jag dock inte hålla mig utan tänker testa Windows inbyggda program. Det får bära eller brista. Om det brister så kanske Partition Wizard hjälper.
 6. Nu sitter jag med sjuan och har upptäckt vad som stör: Mycket riktigt så visas innehållet till höger, i realtid, när man klickar i trädet till vänster. Men! jag använder gärna piltangenterna för att navigera bland mapparna och då uppdateras inte vyn.
 7. OK, då har vi helt enkelt olika uppfattningar. På min gamla dator hade jag C: för systemet och D: för alla filer, samt en extra backup på extern hårddisk. I alla lägen utom diskhaveri så hade jag alltså hängslen och livrem om Windows skulle krascha. Nu drabbades jag dock av diskhaveri nyligen, så det var det ju bra med den externa hårddisken som livrem (eller hängslen). Då jag gärna installerade om Windows XP förr i tiden, ganska ofta - för att testa olika konfigurationer - så var det smidigt och säkert att ha personliga filer på en egen D:.
 8. Precis! Jag kan iofs leva med att behöva dubbelklicka i trädet, men inte med att innehållet inte uppdateras i det stora området till höger. Jadå, ny version på ny dator. Hoppas jag... Tack! Ja, att innehållet scrollas iväg automatiskt stör mig också väldigt mycket, men det verkar ju inte gå att ändra... Hmm, är det så att det uppdateras till höger? Möjligt att jag minns fel då, har inte W7-datorn framför mig nu utan jobbdatorn med XP. I vilket fall som helst så gillar jag inte att klicka på de små pilarna, motsvarande XP : s plus/minustecken, eftersom pilarna är så små. Hur jag än
 9. Undrar vad ni tycker om partitioneringsverktyget i W7, fungerar det bra? Jag vill ta en större del av C: för att göra en "Mina dokument"-partition för alla personliga filer, medan C: behålls enbart för systemet. Är verktyget smidigt och pålitligt att använda, med tanke på att C: faktiskt är i bruk när den partitioneras? Jag undviker gärna tredjepartsprogram om möjligt, inte minst för att spara pengar... Tacksam för svar.
 10. Tack. Jo, om du ser bifogad bild från XP, när jag klickade på markerade "System Setup" så expanderades den automatiskt till att visa de två mapparna under och de visas även till höger i det stora fältet. Så här blir det inte i W7. Den varken expanderas i trädet eller visas till höger. Enormt irriterande...
 11. Hej alla, Efter en mycket lång frånvaro (sep. 2009 senast!) är jag nu tillbaka och räknar med att posta några inlägg framöver. Jag har just gått från att vara en rutinerad XP-användare till att vara en frustrerad 7-användare. Min första 7-tråd handlar om hur man får Utforskaren att vara lika smidig som i XP. Mer exakt så undrar jag över guiden Utforskaren i W7. Jag vill att när man klickar på en mapp i trädet till vänster så skall mappen dels expanderas undertill, dels visas i Utforskarens stora del till höger. Exakt som i XP med andra ord! I W7 blir det en massa extra klick och detta är fr
 12. Ah, OK. Frågan är ju då om det är tillåtet med dagens strömmande musik över Internet... i sak borde det ju inte vara någon skillnad.
 13. Jag hade stora förhoppningar på att de hade förbättrat denna funktion, men återigen blev jag besviken. CCleaner är fortfarande bättre här (för mina behov). Jag blev så besviken att jag tog bort CSC (den är ändå lite väl långsam för min dator). Rensar i stället allt jag vill med CCleaner och en .bat-fil.
 14. Opera 10 är helt underbar tycker jag. När jag väljer webbläsare prioriterar jag följande: - Snabbhet både i att ladda sidor och i själva programhanteringen - Flexibilitet i inställningar och gränssnitt - Intressanta finesser utan plug-ins - Minimal installation på datorn - Säkerhet Det finns för mig bara en enda webbläsare som uppfyller allt detta och det är Opera. Med dagens alternativ (tro mig, jag har testat dem - jobbar lite med webbutveckling i mitt yrke) är det uteslutet att jag byter till någon annan webbläsare! Det var en viss tröskel att gå från Firefox till Opera, men efter et
 15. Hur kan man kopiera listor i Spotify? De är ju kopplade till ens konto, inte programinstallationen?
 16. Påminner mig om när man kunde spela in på kassettband från radio. Var det tillåtet egentligen?
 17. Har bara kollat som hastigast innan semestern (börjar först på måndag igen). Jag kom lindrigt undan; endast något enstaka element blev inte bra placerat i IE6, och transparens i .png-bilder fungerar inte. Skall konvertera dem till .gif tror jag, det bör går bra. Trodde att det skulle bli en himla röra med IE6, men det har som sagt blivit väldigt bra. Jag har trots allt kodat några hundra CSS-rader så det var skönt att slippa problem!
 18. sepe2, ????? Stenis, tack för bra modell. Att dela hela listan är förstås värdefullt för de som delar ens smak! Själv håller jag lite på mina listor då mitt Spotify-login är såsom mitt riktiga namn. Jag föredrar att vara någorlunda anonym på öppna forum. Nicklas, vad roligt att Armin van Buuren passar dig. Du kommer säkert att hitta flera låtar du gillar i så fall. Utöver Unforgivable gillar jag även "Imagine", "Going Wrong" och "In And Out Of Love". Ska kolla in ditt tips, tack! JoWa, tack på förhand.
 19. Hej alla, låt oss sitta ner på detta härliga café och dela musikupplevelser med varandra genom att posta Spotify-länkar! Vad sägs om att välja ut några favoriter, 5-10 st? Först en liten bakgrund (frivilligt så klart!). Jag är 26 år (sedan igår faktiskt).1 * Enbart hårdrock/metal gällde från ca 14-18 års ålder. Det började med klassiker från 1970-80-tal, mest Black Sabbath. Det blev även mycket Queensrÿche, Savatage, Judas Priest och några fler. Dream Theater! * Därefter, ca 18-21 års ålder, blev det en era av mer symfonisk rock. Massvis med Marillion, lite lite Pink Floyd, en del Genesis.
 20. Jag tror i och för sig att jag har hört talas om ytterligare någon helt "paket" som är gratis, men jag är osäker på det. I så fall är det kanske något okänt och inte så välrenommerat som CIS eller andra gratis separata brandväggar/antivirusprogram.
 21. Jag använder Comodo Internet Security och är mycket, mycket nöjd. Ser inget skäl i världen att byta. Rekommenderas! Finns även som "Pro" vilket kostar $39 per år, men enda mervärdet med Pro är "Secure Wi-Fi connection" och proffs-support från Comodo. Vad gäller support finns dock många duktiga entusiaster på Comodos forum (samt minst en här också - JoWa ).
 22. Tack för tips, har dock redan löst det genom att installera MS Virtual PC och köra ett opatchat XP SP2 där.
 23. Du utgår ifrån att det är skräp? Har för mig att JoWa använder Vengine, kanske han kan säga något.
 24. Tack för intressant tips, det fungerar dock inte när jag har sidan lokalt här och anger min localhost.