Gå till innehåll

Hampe

Medlem
  • Innehållsantal

    113
  • Gick med

  • Besökte senast

Kontaktmetoder

  • Hemsida
    http://www.iggsoft.se
  • ICQ
    0

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Uppsala

Hampe's Achievements

(3/8)

  1. Hampe

    Behöver hjälp med VPN

    Juste såg förut att det fanns mer avancerade inställningar i Windows 7 om man söker på: "Windows Firewall with Advanced Security". Hade helt glömt bort denna sköna funktion, tack för påminnelsen.
  2. Vad tycker du att ett OS ska kosta då? Vista kostar lite över en tusenlapp i OEM version. Går endast att installera på en dator men hur många behöver flytta sin licens. Detta är ju inte jättemycket men jag skulle gärna se att ett pris på max 900 för premium varianten. MEN flera tusen kostar det INTE. Jag tycker du ska ta och testa Windows 7 ett tag och sedan går du till Vista så ska du se att du märker betydande skillnader. (Det är inte jobbigt att installera om man gör rätt)
  3. Hampe

    Behöver hjälp med VPN

    Nej detta är inte möjligt eftersom trafik kommer igenom. En "bättre" mjukvarubrandvägg måste sättas dit. Jag hittade tyvärr inte något sätt i windows "avaktivera" det vanliga nätverket eftersom vpn tjänsten inte är tänkt att användas på detta sätt. Men hojta gärna till om du hittar en lösning. Det närmaste jag har kommit är att använda en virtuell maskin som bara får tillgång till internet via vpn anslutningen. Men vem vill ha en sån igång hela tiden?
  4. 25 min :S Det tog ca 2 min när jag installerade det. Själv föredrar jag dock engelska då jag blir helt förvirrad av det svenska. Men jag vill ändå ha svenska språkpaketet för att få svensk teckenigenkänning för Tablet-PC.
  5. Installationen tar under 20 min. Det kommer att fungera till juni 2010, men i mars 2010 kommer det att börja stänga av varannan timma. Se därför till att köpa Windows 7 innan dess.
  6. Microsoft förser dig med ISO filer som går att bränna direkt. har cirkulerat versioner med virus i på fildelningssajterna så jag rekommenderar att ladda ner den direkt från Microsoft. ISO bränns sedan (eller läggs på USB-minne). Formateringen sker vid installation (steget där du väljer hårddisk). Edit: Här kan du hämta från MS: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
  7. Blir helt förvirrad av att köra ett svenskt OS så jag bytte tillbaka nästan direkt. Men däremot så ville jag ha språket till min Tablet-PC så att den känner igen svensk handskrift.
  8. Eftersom det inte funkar i något OS så kan det ju vara ett hårdvarufel. Men en Bios uppdatering kan göras bara för att kolla den möjligheten.
  9. Japp exakt se svar i din andra tråd. edit: http://www.alltomxp.se/forum/index.php?showtopic=17641
  10. Hampe

    XP Mode

    Läs mitt svar i din andra tråd så förstår du nog. Hårdisken i Windows XP sparas ner som en vhd fil. (Du måste ta backup på hela den filen för att ta backup på Windows Xp datorn)
  11. Hampe

    XP Mode

    De installerade programmets genväg ligger under Virtual PC i startmenyn.
  12. Eftersom XP mode datorn är en helt egen dator så måste du ha egna licenser för allt på den. Samma sak gäller update eftersom det är två åtskillda windowsinstallationer. Allt som lagras i Xp datorn hamnar på vhd hårdisken som tillhör XP maskinen. Programmen som ligger i "All user" i startmenyn länkas sedan genom in genväg som startar upp XP datorn. Antar att detta svara på din fråga om vart programmen tar vägen.
  13. Hampe

    XP Mode

    Vad mer exakt menar du? Jag behövde inge lösen!
  14. Röstar också på Foxit Reader har använt det flera år nu och det funkar kanon. Till skillad från Adobe R. som bara krånglar och hänger datorn.
  15. Hampe

    BitLocker To Go

    Bitlocker to Go är mycket bra och helt klart något jag skulle kunna tänka mig använda. Det finns dock ett MEN eftersom det endast går att läsa USB-minnet i tidigare versioner av Windows med ett program. Om de hade lagt till möjligheten att skriva till minnet i programmet hade det varit okej men i nuläget är funktionen i stort sett värdelöst för mig.
×
×
  • Skapa nytt...