Gå till innehåll

boxbo

Medlem
  • Innehållsantal

    39
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av boxbo

  1. Felet uppstod nog för ca 1mån. sedan. Jag använder mest programmet för att titta på nyheterna när jag sitter vid datorn. Spelar in rätt så sällan det är de fria markkanalerna jag har på usb. Försämringen har kommit gradvis först tappades 1&2 sedan 4an och sist 6an. Finns det något mer ställe än kontrollpanelen/datum och tid där jag kan ställa tiden? Symbolen för AVIRA kom tillbaka efter omstart. (nere i högra hörnet) Media Centersymbolen har inte gjort det. Nu kommer jag att vara bortrest några dagar så jag har inte tillgång till datorn, först sent i veckan kan jag göra några "handpåläggningar" Jag klarar mig utan EPG för 90% av tv tittandet. Men när jag vill spela in eller följa en serie, har det varit så otroligt enkelt med bara några "klick" ha ett avsnitt på datorn när man kommer hem.
  2. Har fått problem med att EPG i media center verkar låst på datumet mån 1 jan. När man startar MC. och väljer programguiden visas dagens datum när man går över till detalj information om kanalen blir datumet 1 jan. I programguiden står det hela tiden ingen data tillgänglig. Men det har fungerat tidigare. Har prövat att göra om inställningsguiderna för TV och kanaler men EPG verkar inte starta. När datorn startades (när det fungerade) såg man i aktivitets fältet längs ned en liten symbol för media center den syns inte heller nu. Även symbolen för antivirus programmet (AVIRA) har försvunnit, kan det ha någon "koppling" till varandra. Har en comproU 300 USB som tv-mottagare och på compro´s eget program fungerar EPG men varför har det försvunnit i Media center? Någon som har en aning? går det att installera om enbart Media center?
  3. En artikel som förklarar lite hur du använder det finns på Microsoft Proffesional photography http://www.microsoft.com/prophoto/expressionmedia2/articles/geotagging.aspx det finns flera artiklar om geotaggning där. Var informationen finns på svenska har jag ingen direktlänk till.
  4. Jo men allt som står i PressAftonen bör nog tas med en stor nypa salt. Tidningarna försöker mest sälja lösnummer och just idag via en rasande kung. Man hänvisar till Computer Sweden http://computersweden.idg.se/2.2683/1.312750/mcafees-dundertabbe-slog-ut-svenska-datorer Även där i artikeln är det tunnsått med rejäla fakta te.x 800 000 datorer är utslagna säger en tekniker på ett universitet. Tekniker för vaddå? Trädgården? Hur ofta har man inte sett rubriker som säger en sak och en artikel som säger något annat.
  5. boxbo

    En blir rädder!

    Här är en länk till en sak jag läste på "nätet" den upprörde mig. http://www.wired.com/threatlevel/2010/03/hacker-bricks-cars/ I korthet för er som inte hinner läsa: En bilhandlare av "Hederlige Harry" typ sätter in en "Black Box" (orginelt namn!) i bilar han säljer på avbetalning. Detta gör att han får "kontroll" över bilen. En tidigare anställd tog sig in i systemet och ställde till det för några bilägare. Att ett liknande system finns på stöldbegärliga bilar visste jag. Men att det går att sätta in i andra bilar visste jag inte, och speciellt att någon annan då kan ta viss kontroll över ditt fordon det hade jag ingen aaaaning om. Visst det har funnits tillfällen då man har blivit omkörd av en alldeles tvättäkta "idiot" som har utsatt alla sina med trafikanter för uppenbar fara. Hade man kunnat stänga av tändningen i den idiotens bil hade jag inte tvekat många sekunder! Ett trådlöst nätverk har tydligen en speciell lockelse att hacka sig in i. Det finns det många exempel på, tänker främst på filmen (You tube) när några stannade vid elektroniska Vägskyltar och ändrade på hastigheten och la in egna bilder. Men att någon skulle kunna hacka sig in i min bil, och bara "skoja lite" Den tanken skrämmer. Jag vet, vi är inte där riktigt än. Men snart nog kanske. Jag skulle inte vilja ha en bil som ingår i något som helst "nätverk" Visst tekniken skulle vara bra ibland: skenande bilar, berusade eller förvirrade förare. Är det bara jag som blir rädd? Lagstiftning är jag ingen anhängare av, finns det några alternativ? Kan tillägga att en av mina livs mest skrämmande minut är när jag inte har kontroll över min bil. Ligger i ytterfil på motorvägen och kör om några lastbilar, motorn bara dör! Som tur är är trafiken inte intensiv så jag lyckas styra ut i högerfil och ut på vägrenen. Fy vilken pärs! Det vill jag inte uppleva igen och ingen annan heller hoppas jag. Finns det någon bilhandlare i Sverige som utsätter sina kunder för något liknande?
  6. boxbo

    Fjärrskrivbord

    Då inga förslag om fågelskådar program har kommit in så kan jag redovisa hur jag nu har gjort. Bilderna från webbkamera är alldeles för dåliga låg upplösning och för långt ifrån motivet. Flyttning av fågelbordet närmare kamera och fönster fungerade, men tyvärr så blev katterna i hushållet alldeles för intresserade av "fågelmat". Har återgått till att ha systemkameran uppmonterad i fönstret samt manuellt ta bilderna när jag är vid fönstret. Fjärrskrivbordet fungerar bra när man har lösen på datorerna. Jag kan inte starta en stream i VLC (kör med grabber) då fjärrskrivbordet bara startar bilddelen, ljudet går ej att aktivera. För att komma runt detta problem fick jag tips om gratis programmet VNC (gratis för XP) och då går det att starta en stream med både ljud och bild.
  7. boxbo

    Fjärrskrivbord

    Därdu ZUB! Nu är det lösen på båda datorerna, och det fungerar. men om nu min tanke med bevakning av fågelbordet fungerar får jag se. Blev lite betänksam när jag startade webb radion på "slaven" och ljudet kom i "mastern" Tack Tack. Men det kanske finns bättre program för fågelskådande.
  8. boxbo

    Fjärrskrivbord

    Sorry NEJ Det har jag inte på dessa två. Skall pröva att sätta lösen på båda. Men något har ändrats i nätverket, väljer jag att visa mina nätverksplatser så visar båda de gemensamma mapparna. Väljer jag att visa datorer i nätverket, hittar de bara sig själva! Alltså bara den dator som de är. Så har det inte varit.
  9. boxbo

    Fjärrskrivbord

    Frärrskrivbordet mellan två XP prof. Fungerade när jag testade för några år sedan. Nu när jag testar så får jag svaret: Kan ej köras på grund av begränsningar i kontot. Är det någon säkerhets uppdatering som täppt till denna möjlighet? Jag vill egentligen använda denna uppkoppling för att ha den ena datorn med webkamera (riktad mot fågelbordet) Samt ha en liten bild från "fågelbordet" på mitt skrivbord, och optimalt kunna ta en stillbild när något intresant är och äter. Det kanske finns bättre program än detta alternativ. Någon som vet?
  10. År 2008 laddade jag ned från följande länk: http://www.fz.se/filer/?id=7459 Om den fortfarande fungerar har jag ingen aning om. Kollade om något hände nyss, och en pop up ruta blockerades resten får du kolla själv. "Hur i he..... får man igång det?" Gillar inte spel som inte kan förklara hur det fungerar. Tydligen är det mest avancerade jag kan klara av "Load runner" på min gamla Apple II. lycka till.
  11. Det där har jag också råkat ut för. I mitt fall var det ljudkortet, installationen var i två steg. Ta bort det gamla och sedan omstart, vid omstarten upptäckte w7 att drivrutiner saknades, och installerade snällt sina gamla från windows update. Enklaste åtgärden var att ta bort kontakten från nätverks kortet. Men funktionen automatisk uppdatering finns nog på kontrollpanelen, så man kan även stänga av där. Glöm bara inte att aktivera den igen.
  12. Ja jag vill absolut vara med i lotteriet! Inte hade jag en aning om att det utskällda VISTA skulle vara så populärt.
  13. Jag var otydlig i min fråga. I "forntiden" kunde inte fat 32 hantera större filer än 2 GB. Här blir ju filen 2.4 GB. Är lite misstänksam mot stora filer och fat 32. Exempel på min kamera använde jag ett 4 GB minneskort, vid ett tillfälle tog jag ca. 900 bilder ( 85% av kortets kapacitet) när jag överförde bilderna till datorn gick de första 550 bilderna bra de övriga 400 kom bara som miniatyrer och kunde inte läsas av datorns program. de gick att restaurera de flesta. Slutsats: Vid 550 bilder var 2GB överfört och resten krånglade. Fat 32 ej bra för stora filer.
  14. Jag fick inte USB metoden att fungera, på den dator som jag skulle instalera på. Troligtvis att i BIOS är HD, DVD och USB inom parentes. I guiden här på forumet formaterar man disken med fat 32, skall det inte vara ntfs? I andra guider så har jag sett att ntfs används.
  15. Jaha du ibl den här tråden blev ju rätt så festlig Tydligen är LCD skärmar rätt så känsliga för mänsklig aktivitet fingtar o näsor läppar ja vet inte vad. Du får vål sätta ett lager med glad pack framför och försöka att titta igenom och när det är för smutsigt så får du byta Annars får du byta till en projektor då har du bara väggen/duken och göra rent. Följande kille han hade nog önskat att han hade en projektor: http://se.youtube.com/watch?v=WrrvkPo7TZ4 Lägg märke till den pateiska klappen ovanpå lycka till med rengöringen.
  16. När jag läste det här kom jag att tänka på spolarvätska Gick och tittade på en flaska "Hagmans koncentrerade spolarvätska" Innehåll= Etanol isopropanol
  17. Ett jättebra tips Har haft en del problem med att installera ett program på W7 tydligen har det med ens behörighet. Ville bara säga att min dator ville ha "REG DELETE" med Versaler
  18. Billigadatorer Verkar ha delen du saknar kostnad 299:- tror jag får se om pekaren ställer sig på rätt ställe http://billigadatorer.se/
  19. Du kan även gå in på microsoft download där fanns flera gratisprogram som nog borde klara av det, har inte själv testat några så hur de är har jag ingen aning om. Du kan även gå in på microsoft proffesional photograpy där såg jag andra som var gratis och några artiklar att läsa. Lycka till.
  20. Hör du Naturguiden. Är det inte som så att Tv ligger i ditt bredband? Jag har själv Kreatel Tv mottagare i mitt bredband (fiber) Kreatel köptes för några år sen av Motorola och då försvann Kreatels hemsida så vilka uppdateringar som kommer till tv boxen har man ingen aning om! EPG osv på fjärr kontrollen till dosan finns en knapp www men då brukar boxen låsa sig. Så om du har tv i bredbandet så är det nog därför som kreatel är inne och tjuvar på ditt nät:
  21. Tack för visat intresse. Men jag var kanske lite otydlig min avsikt är att ta foton och musik från vista datorn och sedan formatera om hårddisken. Efter det instaleras vista på nytt och förhoppnigsvis bättre denna gång. Ville mest spara lite tid när den manövern skall göras.
  22. Ja det är omdöpt på alla datorer har haft namnen MSHOME, HEMMA och WORKGRUP och heter åter HEMMA. Datornamnen: är albert,skyffel o skrivdatorn. Jag tror nu att det största problemet är väl den andra datorn som inte vill tillåta nätet eller namnet på det. men å andra siden det kan ju vara nys alltså det sistnämda.
  23. Har en vista där password ej passar har försökt med tipsen här men jag blir inte insläppt. Har tagit beslut om att återinstalera vista instalerade fel första gången så riktigt bra har det alldrig varit. Men några filer vill jag ha kvar. Kan jag vara lat? om jag ställer datorerna som när man startar en bil med tomt batteri. Alltså sata kabeln från hårddisken kopplar jag in på det andra moderkortet, hårddisken som skall formateras om är lite bökig å få bort. Går det? eller är risken för statisk elektricitet och andra tjuvströmmningar för stor?
  24. Normalt har jag 4 datorer i mitt nät: 3 XP o 1 Vista, datorn med vista går som nr 1 i routern ( 3COM) Vista daton mankerar och har tagits bort en annan dator har tagit dess plats, vid om installation så visar den sig på nätet men efter ett tag döljer den sig. Så har det nu varit ett tag ominstallation och sen borta. En titt i loggboken på den datorn som försvinner, talar om att : "Namnet MSHOME inte kunde registreras på det gränssnitt som har adressen IP 192.168.1.4 datorn med adress 192.168.1.2 tillät inte det". Försök att byta namn på gruppen fungerar inte, har bytt från blanka lösen ord till lösenord. det här ASP.NET kan det spöka? Finns på alla xp datorer i nätet. Vad skall göras för att få datorn att permanent visa sig? På det äldre nätet visade den sig. När en dator har stått på ett tag och försöker att komma ut på nätet blir det ett felmeddelande den ej är inkopplad det finns en knapp:: try again. då fungerar det.
  25. Till singnaturen wiibox 360 Med skammens rodnad i ansktet få jag erkänna att det med nytt bank id har jag inte läst. Känner mig mer som han i början av boken "Tre män i en båt" boken börjar med att han sitter på ett bibliotek med ett medecinskt uppslagsverk konstaterar att han har samtliga kända sjukdomar utom möjligen "skurgumsknä" eftersom han aldrig har legat på knä och skurat ett golv. Mitt "skurgumsknä" är att min bankid inte är ny, efter att ha utfört dessa "Handpåläggningar" kan jag stolt meddela att sparbanken finn numera är en betrodd webbplats i min dator. Fortfarande inget JAVASTÖD det är dags för det kirurgiska ingreppet som Dr Venoms ordinerar! Hade det varit XP så skulle operationen (noppningen) varit gjord nu är det ju den högljutt klagande vista som det skall petas i. Har i alla fall hittat filen ssv.dll (498kb). Men först måste jag ta bort den ena Javan annars är väl risken stor att fel java noppas. Fortsättning Följer....... Avsnittet hade inte varit möjligt utan Dr Venoms medverkan och angagemang Tack.
×
×
  • Skapa nytt...