Jump to content

plun

Medlem
 • Posts

  3,550
 • Joined

 • Last visited

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

8,816 profile views

plun's Achievements

(7/8)

 1. Jo men då verkar det ju funka......
 2. Jo jag är mycket nöjd med 4G nu men det har varit en helvetes färd med en massa fallgropar. (December). Nu när det funkar är det kanon !! Firmware= mjukvara i din USB-sticka, dvs hur allting ska funka. Sen blir jag inte klok på vad du egentligen har problem med ?
 3. Jo jag har kollat din lur och den måste vara mycket litet såld. Varken hos XDA eller (Swedroid) hittar man säkra guider. XDA har heller inte brytt sig om att skapa ett eget forum för luren. Sen är det klart oklart vad du egentligen vill med en "rootning"...... man rootar ju inte utan skäl !! Reklamblockering har du nämt men det är ju inget skäl till att desperat hitta en root-metod.
 4. Ok... jag har samma modem fast med Telenor och 20-25Mbits är helt ok. Via din mjukvara för uppkopplingen kan du kolla om det finns nyare firmware. Troligen via Meny Hjälp > Online uppdatering ( om det är samma som jag kör med) Själv ligger jag mellan 50-60 Mbits men allt beror på nätet samt ev firmware. (samt om det är prime-time)
 5. Jo Nokia firar....... http://www.idg.se/2.1085/1.431061/nokia-drar-ned Förhoppningsvist så slutar de även att slösa pengar på döda projekt som KDE.......!!
 6. Jo........ Kryptering är ju enbart aktuellt om man kör en router med det mobila bredbandet (gör jag själv, Telenors 4G, E398 samt Dovado Tiny, all telefoni likaså via mobilt) Sen är speedtest.net helt ute om man paratar med en operatörs support, det ÄR Bredbandskollen som gäller. Klarar man sedan inte av att hitta sin operatörs hemsida och sedan support så får man nog "sitta där med sin skit"..... Nu är det då massvis med klagomål angående mobila bredband så man MÅSTE ta sig igenom "basic" för att kunna föra fram sin sak !!
 7. Njau....den stora utmaningen med mobilt bredband är för det första täckningen dvs om man har några master i närheten plus om nätet är överbelastat, sedan är det ett måste att besöka supportsidan hos sin operatör om det finns ny mjukvara, dvs firmware för modemet. Vet man att man har master i närheten samt uppdaterat enligt supportsidan så är det bara att ringa sin operatörs support. Man bör/måste då vara förberedd med mätningar via bredbandskollen. www.bredbandskollen.se
 8. Sweclockers har en bra artikel samt video om W8 och ARM http://www.sweclockers.com/nyhet/15048-microsoft-demonstrerar-windows-8-for-arm En ARM-version ska oxå komma som "consumer preview", blir kul att testa (om ASUS öppnat bootloadern på min Prime)
 9. Dell har en urbota korkad konstruktion till många modeller där laddaren identifieras av BIOS, dvs att det är en Delladdare. Ofta har man fått ett brott vid laddpluggen som är bökigt att laga. En ny orginalladdare kostar cirkus 1500:- En tråd bland många om man Googlar på felet. http://forums.mydigi...-power-adapters Jag ahr själv en gammal Dell som ligger och skräpar och jag provade en Clas Ohlson laddare men det funkar inte.
 10. Jo men poängen är ju att företag kan välja W7, samt de mer äventyrliga W8.... Sen handlar det oftast inte om att de "måste" utan de företag som har en CIO som lyder under en verksamhet kommer inte långt med en massa nymodigheter. Sedan kan ju en del CIOs tro att de är "verksamheten"..... Det är det "härdade" systemet som är det viktiga.... att sedan serva en massa klienter är inte särskilt märkvärdigt.
 11. Nej det kan jag inte tänka mig....stora företag är inte särskilt intresserade av nya funktioner, däremot är man mer intresserat av en "genomhärdad" lösning som i princip är helt avlusad från buggar. Inga överaskningar mer än det man inventerat fram i förstudier. Sen kan man initialt ta mer jobb men det man är ute efter är "härdningen"....som ger minimalt med jobb i framtiden. Bara att rulla ut och direkt börja att förvalta utan akututryckningar.
 12. Jo jag kan inte tänka mig att Windows 8 är för företag, (precis vad Kingsley skriver) det är ju primärt mot en helt annan målgrupp ! Jag jobbar åt ett mycket stort svensk företag och vi kör fortfarande XP (liksom många andra företag). (en rock-solid XP lösning som bara funkar) W7 kommer troligen framåt sommaren. Office 2010 bytte vi till före jul. Företagen kommer ju att först hoppa till Windows 7 och sedan troligen till Windows 9.
 13. Jo nVidia samt MS har ju gort en alldeles prima proprietär lösning för att köra ARM samt Windows 8. http://blogs.nvidia....a-tegra-tablet/ (nVidia kommer sedan ALDRIG att släppa binären fri.. !!)
 14. Njau man bör ju kanske "källgranska" vilken skribent det är som skriver vad.... Han fick snabbt svar i ZDnets blog http://www.zdnet.com/blog/hardware/five-reasons-why-windows-8-wont-be-dead-on-arrival/18018?tag=content;selector-blogs Däremot är det nog en ny köpstark generation med diverse digitala produkter som kommer att tycka om Windows 8.
 15. plun

  Firefox och SPDY

  SPDY = speedy För kommande versioner har Mozilla lagt till SPDY som Chrome redan använder. Om Googles SPDY http://en.wikipedia.org/wiki/SPDY To enable SPDY, go to about:config. Search for network.http.spdy.enabled and set it to “true.” http://blog.mozilla.com/futurereleases/2012/02/03/firefoxbeta11/ Jag kör mycket mot Googles servrar.... sen om man kör skaffa ett SSL-cert ?? Testing !!
×
×
 • Create New...