Opptokoppter

Medlem
 • Innehållsantal

  1 529
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

7 följare

Om Opptokoppter

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Inte valt

Senaste besökare till profilen

19 439 profilvisningar
 1. Opptokoppter

  Windows 10 October 2018 Update har släppts

  Det är sant, ibland kan det vara bättre att vänta och avakta lite. Edit: Tills dem hinner få ordning på allt sånt som inte funkar.
 2. Opptokoppter

  Windows 10 October 2018 Update har släppts

  Jag brukar ställa in dem sakerna som ljusstyrkan på skärmens egen inställnings panel. Om man vill man göra det krångligare för sig så kan man använda funktionen DDC/CI som finns på en del skärmar. Står för: Display Data Channel - Command Interface Innebär att man kan kommunicera med skärmen via datorn istället, som med hjälp av ett litet program. Brukar finnas och ladda ned kostnadsfritt från supporten hos tillverkaren. Själv inte brytt mig om och uppgradera, klamrat mig fast på min 64 bitars version av Windows 7 Ultimate och kommer troligen fortsätta göra så sålänge det är möjligt. Det blir väl en övergång så småningom när det blir dags för annat moderkort och processor som kräver lite nyare operativsystem. Men tills dess så tycker jag inte det finns något egentligt behov av att byta ut något som faktiskt fungerar. Tycker Windows 7 fungerar alldeles utmärkt till vad jag själv använder det till i stort sett dagligen.
 3. Opptokoppter

  "Sök på Internet" i startmenyn

 4. Opptokoppter

  Tillbehör i högerklicksmenyn

 5. Opptokoppter

  "God mode" i högerklicksmenyn

 6. Opptokoppter

  Chrome Beta & Chromium

  Säkerhetsföretaget Comodo i blåsväder med webbläsaren Chromodo. Google varnar http://news.thewindowsclub.com/chromodo-web-browser-anything-secure-says-google-81951/ https://code.google.com/p/google-security-research/issues/detail?id=704
 7. Vart & blitt ompysslad hos tandläkarn, skönt & vila mellan varven:)

 8. Finns inget & säga, texten talar för sig själv. Inte ens en smajlis

 9. Finns inget & säga, texten talar för sig själv

 10. Opptokoppter

  Android är störst

  Tittar man på Statcounter över operativsystem så ligger Apple förhållandevis stabilt och har så gjort under lång tid. Skrev lite om Apple vs Microsoft här http://www.alltomwin...ne/#entry198706 Man kan se att de krävs ganska mycket för kunna bryta pågående trender i användningen. Kanske off topic men kunde inte undgå vad som skett inom området Windows 7 som nu viker tillbaka, möjligtvis till förmån för nya Windows 8 som väntas ute i handeln nu till hösten och vintern. Samtidigt syns också att något hänt i tillbaka gången i användandet bland XP användare som nu också verkat sedimenteras i botten på grafen tillsammans med bl.a Mac OS. Tycker detta visar på att just de skiktet är rätt svårt att påverka och ligger mer fast. Man ser också dippen som uppstod när Windows 8 presenterades för 1år sedan.
 11. Opptokoppter

  Android är störst

  Får väl erkänna man ej tillhör gruppen utav användare av Android & iPhone eller någon av dom övriga mobila varianterna. Samtidigt är de ju inte så svårt & förstå varför dessa enheter slagit igenom som dom gjort, väger mindre och tar mindre utrymme, lättare att hantera i jämförelse med t.ex en bärbar eller större arbetsstation för kolla e-post och snabbt kunna nå viss information på exempelvis internet, lyssna på musik m.m. För många som under längre tid vant sig vid att arbeta med lite större utrymmeskrävande saker som PC med skärm tangentbord mus och datorlåda så var de redan ett stort steg den dagen då man började övergå till sälja bärbara datorer i större utsträckning. Det har nu också hunnit gå några år, folk har också hunnit skaffa sig betydligt mer erfarenheter omkring bärbara datorer och vad de innebär att sätta sin tilltro till mindre tunna sammanbyggda klienter än vad som var fallet tidigare då allt var nytt och obeprövat. Folk är inte dumma och dessa användare besitter också fortfarande begåvningen att kunna förstå att det finns en skillnad och har alltid gjort mellan de som hör till mobiltelefoni och de som hör till PC användning. Vill jag gå loss på sånt som jag själv ser som lite sämre & billigare och basic, då vänder jag mig till grejer jag kan bära med mig i jackfickan. Jag är i den situationen beredd på råka ut för fuktskador, krånglande batterier och puttinuttigt med alla tänkbara risker som kan få den här mobila tekniken att ge upp när som helst och OM de inträffar så vet jag också att chanserna för kunna reparera är mycket mindre. Vill jag istället använda teknik som jag jämställer med en robustare känsla, grejer som normalt sett håller att arbeta med. Ja då är ju valet givet och det är nog förmodligen ganska få därute som kommer få mig att ändra den uppfattningen. Länge leve den stationära datorn - gediget - beprövat - vi vet vad vi pysslar med. Har ingen betydelse om det handlar om reguljärt kontorsarbete, administrativ serverhantering, programmering m.m - Detta är riktig IT för mig, yrkesmässigt och professionellt. När de däremot kommer till mobila enheter så vill jag förhålla mig till den gruppen av produkter som mer konsumtionsinriktat inom lättare och enklare privat användning, sånt vi möts utav ute i handeln, saker som hejats på under flera år och som egentligen aldrig riktigt lyckats med bedriften att få dessa tekniska slit & släng prylar till ta steget och formas till något hållbart och funktionellt på längre sikt. Dom håller ett förväntat mått i kvalitet men oftast inte mer än så, oftast ömtåligare och i huvudsak producerade för att säljas i parti och minut. Försöker man överbrygga den mobila sidan med den PC inriktade sidan så ska man också vara helt på de klara med att då sänker man också den totala kvalitén på yrkesmässig användning och de som vi fram tills nu varit vana ifrån stationära datorer och bärbara. Vi säger genom detta Ja tack till sämre och ömtåligare produkter.
 12. Opptokoppter

  LibreOffice 6.2.0

  Vilken befrielse, vad skönt, så gott. En digital albyl har landat https://www.libreoffice.org/
 13. Lycklig WOW upplevelse..bytte torkarblad på bilen..blev genast mer utåtriktad, kunde äntligen se med helt nya ögon..nästan som en ny bil:) Tänk va små saker kan göra underverk ibland:)