Opptokoppter

Medlem
 • Posts

  1,529
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Opptokoppter

 1. Det är sant, ibland kan det vara bättre att vänta och avakta lite. Edit: Tills dem hinner få ordning på allt sånt som inte funkar.
 2. Jag brukar ställa in dem sakerna som ljusstyrkan på skärmens egen inställnings panel. Om man vill man göra det krångligare för sig så kan man använda funktionen DDC/CI som finns på en del skärmar. Står för: Display Data Channel - Command Interface Innebär att man kan kommunicera med skärmen via datorn istället, som med hjälp av ett litet program. Brukar finnas och ladda ned kostnadsfritt från supporten hos tillverkaren. Själv inte brytt mig om och uppgradera, klamrat mig fast på min 64 bitars version av Windows 7 Ultimate och kommer troligen fortsätta göra så sålänge det är möjligt. Det blir väl en övergång så småningom när det blir dags för annat moderkort och processor som kräver lite nyare operativsystem. Men tills dess så tycker jag inte det finns något egentligt behov av att byta ut något som faktiskt fungerar. Tycker Windows 7 fungerar alldeles utmärkt till vad jag själv använder det till i stort sett dagligen.
 3. Säkerhetsföretaget Comodo i blåsväder med webbläsaren Chromodo. Google varnar http://news.thewindowsclub.com/chromodo-web-browser-anything-secure-says-google-81951/ https://code.google.com/p/google-security-research/issues/detail?id=704
 4. Neowin: Microsoft is using customers' bandwidth to deliver Windows updates Sweclockers: Windows 10 utnyttjar användarnas bandbredd i dolt fildelningsnätverk Edit: Tack detsamma
 5. Har själv ett par diskar ifrån Samsung. Den första var tänkt att ersätta en äldre mekanisk 2.5" hd i min laptop, kort efter så kom nyheten om 840 EVO som degraderar. Gissa om det segade ner sig ​ Senast gick minnesanvändningen i taket så snart Rapidläget stod påslaget i Magician. Stängdes funktionen av så fungerade minnet normalt (ca 30-35% mot 65-85%) men så förlorade man ju även en del på inte kunna använda finessen som annars hade varit önskvärt. Gjorde ganska stor skillnad i början. För dem som inte känner till vad de innebär så är Rapid en förkortning av Real Time Acceleration Processing av I/0 data. Funkar ungefär som fördelen det ger i förbättrad hastighet när man kör applikationer direkt ifrån minnet på RAM stickan istället för på hårddisken. Ramdiskar har säkert någon hört talas om, rätt snarlikt. Ger alltså inte en rättvis uppskattning om hur snabbt en SSD presterar, om man nu har detta påslaget vid benchmark. Den andra skaffades som en följd av händelserna med den första och då mitt nya bygge samtidigt fattade en systemdisk så tyckte jag de var lika bra och köpa en till i samma storleksklass ~250GB. Vet inte om det ligger någon sanning i påståendet att ju större SSD - desto större vinst i hastighet får man. Har därför aldrig vågat ge mig in på mindre diskar pga samma anledning. Även om det låter kontraproduktivt så bör man heller inte välja en sämre presterande SSD till äldre maskiner med långsammare Sata gränssnitt, t.ex Sata I och Sata II. Genom dem flesta nya SSD'er idag specificeras med Sata III så är dem också bakåtkompatibla med äldre gränsnitt, dock får man en flaskhals på köpet då Sata ett och två kommer bestämma hastigheten. Men tro mig, det blir bättre Uppgraderar man eller bygger nytt så får man i allmänhet också de senaste gränssnittet som på dagens SSD´er men ett tips om man sitter på en äldre maskin och inte riktigt vet vad man bör välja. Sen kan man alltid flytta över den senare om man skulle vilja ha bättre fart. Också ett tips om SSD'n upplevs långsam, undersök vilket gränssnitt som disken sitter ansluten till. Hur som helst så gick mitt val till samma som nämts i tråden. Slog till då de var kampanjpris och funkat bra sen dess i Windows 7. Finns en del skrivet om disken, bl.a här-> https://www.facebook.com/groups/samsungssd850death/ Har faktiskt inte vågat mig på och uppgradera firmwaren än, håller mig till den ursprungliga "as long it works".
 6. Möjligt man jobbar utefter vissa strategier...Å andra sidan, ibland hittas saker som uppväger nackdelarna. Enl. mina erfarenheter: page load privacy speed pdf ChromiumPortable åkte bl.a ut igår pga strul med den inbyggda pdf läsaren. Aldrig varit med om maken till värre programvara när man vill printa ner en sida som pdf. T.ex markerade stycken med text tillsammans med exempelvis bilder på valfri webbsida i webbläsaren. Visserligen lyckas pdf läsarens plugin formatera innehållet så allting hamnar samlat & snyggt i pdf filen. Proportionerna stämmer layoutmässigt men till vilken nytta. Alltsammans formateras som en modifierad skärmdump, man kan inte använda texten till något annat än läsa den eller skriva ut den efteråt på skrivare. Funkar liksom inte att markera textrader och stycken i de sparade dokumentet, går inte att kopiera text, http länkar försvinner osv. Testade även med att inaktivera chrome pdf viewer plugin i webbläsaren men visade sig sitta mer inbyggt än vad man först trodde och provade till slut t.o.m att förhindra åtkomsten till pdf.dll i programmappen. Programfunktionen stoppades men pdf visarens skal fortsatte att dyka upp så fort man klickade på print eller Ctrl+P / Ctrl+shift+P Använder normalt Foxit reader men hjälpte inte, chrome pdf viewer tog kommandot över allt som skulle skapas hela tiden. Har nu återgått till SR Ware Iron och ovanstående funkar felfritt utan några som helst problem. Möjligt man kommer sakna den som inbyggd pdf läsare, behändig på de sättet men gott man slipper den i iron. Måste tillstå, även flera gånger bättre än IE 11 på den här punkten, tycks inte riktigt fixa layouten. Om man får snacka skit i det här programmet så tycker jag det verkar som att man valt att konstruera pdf viewer på detta sätt för stimulera monopolet av betalprogram på marknaden som hanterar pdf och skulle inte förvåna mig om det fungerar snarlikt i nästan alla dem övriga variationerna av chrome och chromium, portabla som installerade.
 7. Det är ju inget som någon av dem större aktörerna vill göra nån större reklam utav. Har ju blitt sådär i dessa hårda tider, i stort sett alla vill knyta sina användare till sig. T.o.m jag som ofta använder både Chrome och diverse Chromium varianter hade nästan inte en aning om detta. Nu ska man inte sticka under stol med att insticksprogram också kan ställa till de ibland så gränssnitt förändras. Men tycker den inställningen satt jävligt långt in bland menyerna för fungera tillräckligt funktionellt. Gäller att man kommer ihåg tricket så man inte glömmer de till nästa gång igen Schemaläggaren kombinerat med FreeFileSync och det går säkert att åstadkomma en kul grej av alltihop. Detta om man vill hålla sina bokmärken uppdaterade mellan flera webbläsare. Om allting hamnar i kronologisk tidsföljd sen...ett annat kapitel
 8. Tolkar frågan som där skulle kunna finnas fler partitioner än systempartitionen C och att du då kanske vill kunna välja bort dem övriga så bara "C" blir kvar när du sen ska clona. Uppfattar jag de hela korrekt? I annat fall skulle man kanske kunna föreslå att göra nån till partition vid sidan om C volymen, så programmet triggas till börja se att disken består av detta mindre område som du vill ha med. En annan sak vore kanske att försöka krympa C så den inte tar så stort utrymme på disken, om så är fallet.
 9. Blivit lite av en skitsak detta med göra disk-avbildningar, nu för tiden klarar nästan vilket program som helst uppgiften. Och är man riktigt händig så skulle det inte förvåna mig om det t.o.m går & göra nästan direkt via kommandotolken i cmd. Har väl hänt man sett programmet som tagits upp nån gång men inte haft nått egentligt behov dem gångerna så faktiskt inte provat de irl. Däremot har jag använt Aomei Backupper som gärna rekommenderas. Smidigt & använda. Väldigt ambitiösa dem som står bakom programmet, snälla hyggliga & prata med på eng. Finns gott om recensioner på nätet om man vill läsa & ta reda på mer innan man kör igång.
 10. Min rekommendation lyder att byta ut hårddisken till en snabbare SSD, exempelvis en Samsung 840 EVO eller en PRO, valfri storlek. Det finns självklart andra varianter att välja mellan också om man så önskar men vad du isåfall erhåller är en betydligt snabbare dator om du varit van vid en tidigare mekanisk hårddisk. Titta efter dem som säljs som "laptopkit", medföljer med dessa en överföringsadapter till usb. Svåra blir bara att lyckas rikta överföringen rätt sen mellan gamla och nya om det görs i ett annat system. Just Samsungs medföljande program har jag för mig gärna vill spegla samma systemdisk som där programmet installerats. Var ett tag sen man gjorde detta så möjligt man kan ha fel. Finns ju andra program som kan funka lika bra också. Men hur som helst lycka till och kom ihåg & kör försiktigt!
 11. Sen finns ju även en funktion inbyggd i dem flesta webbläsare till importera lagrade bokmärken ifrån Internet Explorer. Dem läggs då in i en särskild mapp i favoriter om man t.ex använder Chrome och Chromium. Svårare dock om man vill köra åt andra hållet.
 12. Om du kikar i kategorin Programtips här på forumet efter något som kallas "bookmarks manager" så vill jag minnas där ska finnas ett par alt. som kan köras på datorn och vaska fram favoriter från olika webbläsare. Kan va utdaterade vid de här laget eller övergått till betalprogram någon utav dem. Den andra lösningen som isåfall återstår är ju att använda en utomstående lagring av bokmärken på någon av alla dem ställen som finns på nätet. Fördelen blir ju då möjligheten att kunna synkronisera sparade favoriter mellan olika enheter och webbläsare. Personligen har jag själv aldrig gillat tanken med lämna ut egen information, använder inte dropbox eller liknade heller. Sen är ju Internet Explorer ganska behändig också vad gäller prenumerera på feeds på sidor som man besökt. En av dem få grejer som fortsatt fungera efter Google bestämde sig för lägga ner google reader
 13. Microsoft har tagit fram en säkerhetsrapport..``Microsoft Security Intelligence Report´´ gällande sista halvåret av 2013. I den senaste säkerhetsrapporten uppger Microsoft att Windows 7 förra året löpte större risker att attackeras än Windows XP. Källa: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.560275/microsoft--windows-7-mer-sarbart-an-xp Varför valde man isåfall att gå ifrån XP om det nu faktiskt var säkrare trots allt ? Eller ska man tolka rapporten som ännu ett försök att propagera för Windows 8 Vista toppar ligan om man ser till stapeldiagrammet och XP har knappt svalnat, redan dags för Windows 7
 14. Samma här, en bärbar behöver inte nödvändigtvis köras på batteri. Iofs skyddas kanske datorns inre komponenter lite mer ifall batteriet sitter monterat. Kontroll-lampan som lyser är ju en lysdiod som antyder om adaptern har spänning på sig eller inte ifrån vägguttaget. Har inget att göra med datorn i övrigt utan visar helt & hållet bara funktionen i adaptern. Man ska heller inte utgå ifrån att lampan indikerar på strömstyrkan/laddningsstyrkan (mA) eller den levererade spänningen (V) på sekundärsidan. Enda man vet är att den är spänningssatt på något sätt från primärsidan så man bör vara försiktig. Så ifall den lyser ibland så är det utan tvekan nått mysko med adaptern. Ta den gamla med dig.... http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/laptop-tillbehor/laddare?showall=&query=&sort=relevance&listingStyle=grid Ganska vanliga grejer, finns lite var stans om man letar lite.
 15. Musiken som hörs i bakgrunden (frågetecknet) när XP installeras Youtube - Microsoft Windows XP Welcome Music ?
 16. Laddade ner XP mode till Windows 7 igår, ifall det nu försvinner... Kanske borde man göra likadant med uppdateringarna som släppts för XP? Kan man använda UDC skriptet eller har den gått ner för räkning den också? Daterad, elfte Februari
 17. Har du provat med en annan ström adapter ?
 18. ``Every time this sound plays... ...an internet angel get's its wings´´ Youtube - Microsoft Windows XP Shutdown Sound Youtube - Microsoft Windows XP Startup Sound XMedia Recode
 19. Hej! Finns ju externa CD/DVD brännare också som ett alt. om datorn är utrustad med USB vill säga. Vad gäller den extra raden när datorn startar så skulle detta kunna hänga samman med den sista frågan dvs en återställningspartition varifrån Windows kan installeras om igen på nytt. Brukar vara vanligt då skiva inte medföljer. Skulle inte rekommendera att ta bort raden ifall det nu är så, annars går det med hjälp av ett redigeringsprogram att redigera bort den specifika raden i filen boot.ini som andra varit inne på eller via systemets egenskapsinställningar.
 20. Amerikanskt kontraspionage, NSA och hemligheter i all ära Men säg.... när började man även dölja uppdateringarna så ingen ska kunna få veta Vad som installeras? Känner inte igen detta ifrån tidigare, brukar ju alltid medfölja en liten neutralt intetsägande 'ramsa' till varje uppdatering. Genom man väljer att förhindra all sorts insyn på detta nya sättet så lyckas man inte bara med konststycket att avancera ett steg längre i sitt övervakningsarbete gentemot internetanvändare. Man lyckas även med bedriften att få de hela att framstå som fullkomligt uppenbart. På bar gärning, i färd med installera spionprogramvara "allah incognito"
 21. Skulle inte tro det behövs, verkar inte ha någon licensnyckel. Allt hänger på att man bara får tag på installationsfilen innan kampanjen tar slut. Lagt upp en setup som finns tillgänglig om sidan inte längre fungerar. Var kanske lite i sista momangen, tyvärr varit andra saker senaste tiden som krävt sitt. PAPro_for_Migration.exe