johnh3

Medlem
 • Innehållsantal

  1 139
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Om johnh3

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  En mellanstor stad.
 • Intressen
  Datorer, smartphones, internet, litteratur med mera..
 1. Stor omorganisering på Microsoft igen: https://www.thurrott.com/windows/155262/microsoft-windows-gets-new-leader Känns lite osäkert vart företaget går? Men en sak som jag undrar över, är det verkligen nödvändigt med två stora uppdateringar av Windows 10 per år? Mitt förslag vore max en uppdatering per år, sen kan de göra mindre tisdags uppdateringar under tiden och fokusera på kvalité/stabilitet. Sätt de mesta resurserna på Microsoft Edge och få den i paritet med Google Chrome istället samt Microsoft butiken med appar. Få in PWA appar dit (Progressiva Webb Appar) så fort som möjligt. Själva Windows operativsystemet känns ändå "färdigt" så att säga. Men vi får se vad som händer.
 2. johnh3

  Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Det är väl versionen för utvecklare. Om man fabrik återställer så kommer du tillbaka till versionen datorn var installerad med. Sen kan man uppdatera på vanligt sätt till Windows 10. Eller så installerar man en ren Windows 10 version med ett verktyg: http://www.sweclockers.com/nyhet/22291-microsoft-gor-det-lattare-att-ominstallera-windows-10-utan-oonskad-programvara Har dock inte testat den själv.
 3. johnh3

  LibreOffice 6.1.4

  Italienska militären går över till LibreOffice: http://www.idg.se/2.1085/1.637266/italien-valjer-open-source Blir intressant att se deras "moln" version också: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.632526/libreoffice-hanger-pa-i-molnet
 4. johnh3

  Android är störst

  Lite siffror från Kantar World Panel: http://www.kantarworldpanel.com/global/smartphone-os-market-share/ Skulle tro att iOS stiger framöver i och med att iPhone 6s börjar komma ut på marknaderna. Särskilt i Kina där de ser ut att ha stor framgång: http://thenextweb.com/apple/2011/09/05/how-apple-has-found-success-in-china-and-why-its-just-the-beginning/ Windows Phone (Snart Windows 10 Mobile) är inte dött ännu utan ser att klara sig hyfsat i Europas största marknader. Tizen ser också ut att expandera kraftigt: http://www.samsung.com/in/microsite/z3/
 5. johnh3

  Android är störst

  Intressant tråd att följa. Man kan kanske tro att mobilmarknaden följer i PC marknadens spår. Att Android så småningom blir helt dominerande och går upp till runt 95 % eller nåt sånt. Tror dock inte det blir så iOS, (eller företaget Apple) har börjat anpassa sig och släppa enheter i fler displaystorlekar och gå ner i pris. Tror de också får en viss push några månader efter de visar upp lite nytt den 9 september. Men det är ju i stort sett två aktörer. Amazon har misslyckats helt och slänger in handduken: http://www.wired.com/2014/10/fire-phone-a-failure/ Både Blackberry och Microsoft/Windows Phone har det svårt också.
 6. johnh3

  Android är störst

  Jag startar inte nån separat tråd för detta. Men man kan säga att Mozilla/Firefox OS har misslyckats med att ta marknadsandelar: http://www.cnet.com/news/mozilla-overhauls-firefox-smartphone-plan-to-focus-on-quality-not-cost/ De ger upp de billigaste mobilerna, personligen tror jag inte det är långt innan de är borta helt och hållet från Smartphonemarknaden.
 7. johnh3

  Android är störst

  Kvartal 1 2015 från Kantar Worldpanel: http://wmpoweruser.com/kantar-in-europe-windows-phone-grew-as-much-as-the-iphone-year-on-year-taking-share-from-android/
 8. johnh3

  Android är störst

  Lite nya siffror från Kantar Worldpanel: http://wmpoweruser.com/windows-phone-back-over-10-market-share-in-europe-in-latest-kantar-numbers/ En viss återhämtning för Windows Phone i Europa. Säkert beroende på det stora antal lågbudgetmodeller Microsoft har släppt den senaste tiden.
 9. johnh3

  Android är störst

  Comscore har släppt lite USA statistik: http://www.comscore.com/Insights/Market-Rankings/comScore-Reports-January-2015-US-Smartphone-Subscriber-Market-Share Intressant där är att Apple/iPhone minskar lite trots iPhones i fler displaystorlekar numera. Så iOS kanske har sett sin "peak" nu.
 10. johnh3

  Android är störst

  Intressant är att Samsung har det svårt trots Androids ökning: http://www.mobil.se/mobilbusiness/marknad/samsung-under-h-rd-press-efter-d-ligt-rsslut#.VM7_ZS6RNo8
 11. johnh3

  Android är störst

  Snart får vi lägga till Tizen till statistiken: http://www.gsmarena.com/samsung_launching_tizen_based_smartphone_in_india_this_month-news-10355.php Blir väldigt intressant att se hur det kommer att gå.
 12. johnh3

  Android är störst

  Lite USA siffror (juli) där Windows Phone sakta ökar. Visserligen från en väldigt låg nivå men ändå: http://wmpoweruser.com/windows-phone-hits-its-highest-us-market-share-in-2-years-with-more-than-6-million-users/ Man kan få en Lumia 521 för ett så lågt pris som 19 dollar nu: https://www.metropcs.com/cell-phones/phonedetails.Nokia_Lumia_521.610214633262.html Nu släpps dock snart iPhone 6 så då gissar jag att det blir en ökning för iOS fram till nyår ungefär.
 13. johnh3

  Android är störst

  Månaderna mellan april och juli ungefär var ca.3 förlorade månader för Windows Phone. WP 8.1 visades upp i april med nya enheter men det tog väldigt länge innan man kunde köpa dem. Dock blir det intressant vad som händer framöver. Det är nu det börjar finnas lite alternativ på allvar. Men att nån ska klå Android är nog inte att tänka på.
 14. johnh3

  Android är störst

  Nu har Android hela 85 % enligt en undersökning: http://www.idg.se/2.1085/1.570547 Frågan är om de fortsätter och går upp till 95 % och får samma "monopol" som Windows en gång hade på PC marknaden? En uppstickare som jag definitivt räknar bort nu är Tizen. http://www.mobil.se/nyheter/ingen-tizen-lur-fr-n-samsung-i-r#.U90I8_k0Fd4 Blir väldigt spännande att se hur marknadsandelarna blir kvartal 3 och 4 till årets slut.
 15. johnh3

  Android är störst

  Lite ny statistik från AdDuplex som koncentrerar sig enbart på Windows Phone och fördelning av länder, nedladdning av appar etc: http://blog.adduplex.com/2014/07/quick-look-at-windows-phone-country.html Där sticker USA, Brasilien och Indien ut.