johnh3

Medlem
 • Posts

  1,139
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  En mellanstor stad.
 • Intressen
  Datorer, smartphones, internet, litteratur med mera..

johnh3's Achievements

(7/8)

 1. Stor omorganisering på Microsoft igen: https://www.thurrott.com/windows/155262/microsoft-windows-gets-new-leader Känns lite osäkert vart företaget går? Men en sak som jag undrar över, är det verkligen nödvändigt med två stora uppdateringar av Windows 10 per år? Mitt förslag vore max en uppdatering per år, sen kan de göra mindre tisdags uppdateringar under tiden och fokusera på kvalité/stabilitet. Sätt de mesta resurserna på Microsoft Edge och få den i paritet med Google Chrome istället samt Microsoft butiken med appar. Få in PWA appar dit (Progressiva Webb Appar) så fort som möjligt. Själva Windows operativsystemet känns ändå "färdigt" så att säga. Men vi får se vad som händer.
 2. Efter att ha använt Sony sen Windows Phone/Nokia Lumia inte längre var ett alternativ så är man tillbaka i Nokia stallet med en Nokia 8. Kul eftersom man trodde att det var "kört" för varumärket, men nu är de tillbaka med android istället. Gillar särskilt att de levereras utan förinstallerade appar eller så kallat bloatware förutom googles egna appar.
 3. Finns en del guider för Windows 10 man kan följa: https://support.office.com/sv-se/article/Konfigurera-e-post-i-E-post-för-Windows-10-7ff79e8b-439b-4b47-8ff9-3f9a33166c60
 4. I och med att jag har ägt flera Nokia Lumia så har jag testat trådlös laddning. Men jag är inte såld på konceptet. Funkade inte ibland om den inte låg exakt placerad på plattan eller så blev mobilen väldigt het m.m.. Mitt tips är en ny mobil med kombinationen USB-Typ C kontakt och snabbladdare, vilket tar bort behovet att ladda i flera timmar. Man får en väldigt kompetenta Kina mobiler för bra priser. Typ Vernee Apollo (tar alla Telias frekvenser) som har både USB-C samt snabbladdare: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_589349.html?wid=11 http://www.tomtop.com/vernee-2160/p-p1694gy-eu.html OnePlus 3T är ett liknande alternativ. De nyare Sony mobilerna har samma sak som Sony Xperia XZ men den är på en helt annan prisnivå. Dessutom "snålar" Sony till det med att inte ha en snabbladdare i boxen utan den får man köpa till för 400 kr: https://www.sonymobile.com/se/products/accessories/quick-charger-uch12w/
 5. En liten uppdatering. Vernee kommer att vara med på Mobile World Congress i Barcelona: http://ad.vernee.cc/MWC2017/ Troligen ser vi minst en eller två nya modeller där.
 6. Man kollar ju på alternativ till Windows ibland. Var rätt intresserad när jag hörde om den nya Macbook Pro: http://www.apple.com/se/macbook-pro/ Tycker dock inte det var så mycket "Pro" med den utan snarare en ersättare till Macbook Air. Krävs donglar för det mesta. Förvånad att de tog bort den magnetiska MagSafe laddarkontakten som har räddat många datorer om nån har snubblat över kabeln: https://en.wikipedia.org/wiki/MagSafe Visst var Touch Baren intressant. Men frågan är om inte Apple måste göra nåt mer för att vara relevant på datormarknaden på lite sikt?
 7. Att datorn låter kan ju även bero på ålder och att fläktmotorerna blir slitna, damm som kommer in och så vidare. Ett alternativ är ju att installera en Linux distribution på den, det söker ju så att säga automatiskt upp de drivrutiner som behövs. Inget fel på Windows 7 men hur man än vrider och vänder på saken är det en produkt på utgående och Microsofts fokus ligger på Windows 10.
 8. Det ser ut som om Lumia har kommit till sitt slut. Kanske till och med Windows 10 Mobile. Har svårt att tro att några andra tillverkare kan ta upp bortfallet på ett meningsfullt sätt: http://www.phonearena.com/news/Is-Windows-Phone-dead-Microsoft-Stores-in-the-US-think-so_id85288
 9. Skype kan man ju avinstallera helt och hållet om man inte använder den, vilket jag har gjort på en surfplatta med Windows 10. Bing är en sökmotor, den kan ersättas till att förstahandsvalet blir Google istället. Men jag tror vi får leva med att Microsoft inte vill att alla användare ska ha ett otal versioner med diverse säkerhetsrisker.
 10. Beställde en sån via TomTop (blev strax under 2000 kr inklusive frakt) och leveransen funkade bra, ingen tullavgift heller. Mobilen funkar med Telias nät som jag har: Network type: FDD-LTE+WCDMA+GSM 2G: GSM 900/1900/2100MHz 3G: WCDMA 900/2100MHz 4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz Det är nära "stock" Android så att säga, få egna grejer de har lagt dit vilket är bra. Bara en egen webbläsare och nån enstaka sak till, men jag har lagt Chrome som förstavalet. Dessutom kom det en OTA (Over The Air) uppdatering: http://www.vernee.cc/apollo-lite-1st-ota/ Så de verkar i alla fall att försöka hålla sig uppdaterade. Mycket bra finish och byggkvalitet. Liknande HTC eller OnePlus 3 skulle jag tro. Min Microsoft Lumia 950 hamnar i skrivbordslådan nu. Eller så använder jag den som en extra mobil. Kort sagt en positiv upplevelse. Det är nog ett märke på uppgång. En till ny på gång Vernee Mars: http://www.androidheadlines.com/2016/08/vernee-mars-to-sport-narrow-bezels-helio-p20-6gb-of-ram.html Kul att också MediaTek har fått sitt genombrott på lite mer prestanda mobiler. Qualcomm/Snapdragon kan behöva lite konkurrens.
 11. Är ingen expert på området men kan inte det så kallade UEFI hindra från att man installerar nåt annat än det datorn är köpt med: http://www.nordichardware.se/nyheter/software-news/windows-10-datorer-kan-stoppa-installation-av-andra-operativsystem.html UEFI secure boot.
 12. Det är väl versionen för utvecklare. Om man fabrik återställer så kommer du tillbaka till versionen datorn var installerad med. Sen kan man uppdatera på vanligt sätt till Windows 10. Eller så installerar man en ren Windows 10 version med ett verktyg: http://www.sweclockers.com/nyhet/22291-microsoft-gor-det-lattare-att-ominstallera-windows-10-utan-oonskad-programvara Har dock inte testat den själv.
 13. Man kan ju börja med att kolla hur inställningar för viloläge m.m.. är inställda till att börja med. Men hjälper inte det kan man ju reklamera.
 14. Gick komma in efter en omstart av datorn. Men det händer då och då. På Explorer finns det en slags "fabriksåterställning" man kunde använda om det var problem: https://support.microsoft.com/sv-se/kb/923737 Men jag ser ingen motsvarande inställning på Edge.