johnh3

Medlem
 • Innehållsantal

  1 138
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Om johnh3

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  En mellanstor stad.
 • Intressen
  Datorer, smartphones, internet, litteratur med mera..
 1. Visa din telefon!

  Efter att ha använt Sony sen Windows Phone/Nokia Lumia inte längre var ett alternativ så är man tillbaka i Nokia stallet med en Nokia 8. Kul eftersom man trodde att det var "kört" för varumärket, men nu är de tillbaka med android istället. Gillar särskilt att de levereras utan förinstallerade appar eller så kallat bloatware förutom googles egna appar.
 2. Windows E-mail program... ?

  Finns en del guider för Windows 10 man kan följa: https://support.office.com/sv-se/article/Konfigurera-e-post-i-E-post-för-Windows-10-7ff79e8b-439b-4b47-8ff9-3f9a33166c60
 3. Optimerar app

  I och med att jag har ägt flera Nokia Lumia så har jag testat trådlös laddning. Men jag är inte såld på konceptet. Funkade inte ibland om den inte låg exakt placerad på plattan eller så blev mobilen väldigt het m.m.. Mitt tips är en ny mobil med kombinationen USB-Typ C kontakt och snabbladdare, vilket tar bort behovet att ladda i flera timmar. Man får en väldigt kompetenta Kina mobiler för bra priser. Typ Vernee Apollo (tar alla Telias frekvenser) som har både USB-C samt snabbladdare: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_589349.html?wid=11 http://www.tomtop.com/vernee-2160/p-p1694gy-eu.html OnePlus 3T är ett liknande alternativ. De nyare Sony mobilerna har samma sak som Sony Xperia XZ men den är på en helt annan prisnivå. Dessutom "snålar" Sony till det med att inte ha en snabbladdare i boxen utan den får man köpa till för 400 kr: https://www.sonymobile.com/se/products/accessories/quick-charger-uch12w/
 4. Vernee Apollo Lite.

  En liten uppdatering. Vernee kommer att vara med på Mobile World Congress i Barcelona: http://ad.vernee.cc/MWC2017/ Troligen ser vi minst en eller två nya modeller där.
 5. Hoppas att supporten till Windows hjälper till

  Att datorn låter kan ju även bero på ålder och att fläktmotorerna blir slitna, damm som kommer in och så vidare. Ett alternativ är ju att installera en Linux distribution på den, det söker ju så att säga automatiskt upp de drivrutiner som behövs. Inget fel på Windows 7 men hur man än vrider och vänder på saken är det en produkt på utgående och Microsofts fokus ligger på Windows 10.
 6. Vernee Apollo Lite.

  Beställde en sån via TomTop (blev strax under 2000 kr inklusive frakt) och leveransen funkade bra, ingen tullavgift heller. Mobilen funkar med Telias nät som jag har: Network type: FDD-LTE+WCDMA+GSM 2G: GSM 900/1900/2100MHz 3G: WCDMA 900/2100MHz 4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz Det är nära "stock" Android så att säga, få egna grejer de har lagt dit vilket är bra. Bara en egen webbläsare och nån enstaka sak till, men jag har lagt Chrome som förstavalet. Dessutom kom det en OTA (Over The Air) uppdatering: http://www.vernee.cc/apollo-lite-1st-ota/ Så de verkar i alla fall att försöka hålla sig uppdaterade. Mycket bra finish och byggkvalitet. Liknande HTC eller OnePlus 3 skulle jag tro. Min Microsoft Lumia 950 hamnar i skrivbordslådan nu. Eller så använder jag den som en extra mobil. Kort sagt en positiv upplevelse. Det är nog ett märke på uppgång. En till ny på gång Vernee Mars: http://www.androidheadlines.com/2016/08/vernee-mars-to-sport-narrow-bezels-helio-p20-6gb-of-ram.html Kul att också MediaTek har fått sitt genombrott på lite mer prestanda mobiler. Qualcomm/Snapdragon kan behöva lite konkurrens.
 7. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Det är väl versionen för utvecklare. Om man fabrik återställer så kommer du tillbaka till versionen datorn var installerad med. Sen kan man uppdatera på vanligt sätt till Windows 10. Eller så installerar man en ren Windows 10 version med ett verktyg: http://www.sweclockers.com/nyhet/22291-microsoft-gor-det-lattare-att-ominstallera-windows-10-utan-oonskad-programvara Har dock inte testat den själv.
 8. Vernee Apollo Lite.

  Tack. Ja att köpa i Sverige är nog tryggast. Men man blir ju lite nyfiken på såna startuppmärken. På sidan ser man i alla fall Google Play i en bild. Om man kollar på en annan ny modell som Sony Xperia X så är den väldigt dyr, trots att den egentligen snarare är en mellanklass modell rent specifikationsmässigt. Men vem vet kanske de nya märkena får en svensk agentur så småningom. Händer mycket på det mobila särskilt med Android.
 9. Vernee Apollo Lite.

  Jag undrar om nån har erfarenhet av att importera mobiler? Ska inte köpa ny på ett tag men jag tycker man får mycket specifikationer för priset jämfört med mer kända märken: http://ad.vernee.cc/apollo-lite/ Läggs det på tullavgifter och så vidare? Hur står de sig mot mer etablerade märken etc..
 10. Nokias kommande återkomst

  Nokia kan nog komma igen mycket snabbare än jag tidigare trodde i och med Foxconn partnerskapet. Fabriken i Vietnam som bland annat tillverkar Microsoft Lumia 950 och 950 XL ingår i köpet. Det innebär antagligen att vi i och med det har sett den sista Microsoft Lumian också. Microsoft säger själva att de ska supporta Windows 10 Mobile. Men det blir nog Acer, Alcatel och andra som får tillverka Windows mobiler hädanefter. Men det nya Nokia blir spännande att följa, kul att bolaget hamnade i Finland också. Det blev en mycket större satsning än jag trodde eftersom de ska tillverka allt från den billigaste dumtelefonen till det dyraste flaggskeppet med Android. Nokia köpte nyligen ju också franska Withings som tillverkar smartklockor.
 11. LibreOffice 5.4.3

  Italienska militären går över till LibreOffice: http://www.idg.se/2.1085/1.637266/italien-valjer-open-source Blir intressant att se deras "moln" version också: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.632526/libreoffice-hanger-pa-i-molnet
 12. Android är störst

  Lite siffror från Kantar World Panel: http://www.kantarworldpanel.com/global/smartphone-os-market-share/ Skulle tro att iOS stiger framöver i och med att iPhone 6s börjar komma ut på marknaderna. Särskilt i Kina där de ser ut att ha stor framgång: http://thenextweb.com/apple/2011/09/05/how-apple-has-found-success-in-china-and-why-its-just-the-beginning/ Windows Phone (Snart Windows 10 Mobile) är inte dött ännu utan ser att klara sig hyfsat i Europas största marknader. Tizen ser också ut att expandera kraftigt: http://www.samsung.com/in/microsite/z3/
 13. Android är störst

  Intressant tråd att följa. Man kan kanske tro att mobilmarknaden följer i PC marknadens spår. Att Android så småningom blir helt dominerande och går upp till runt 95 % eller nåt sånt. Tror dock inte det blir så iOS, (eller företaget Apple) har börjat anpassa sig och släppa enheter i fler displaystorlekar och gå ner i pris. Tror de också får en viss push några månader efter de visar upp lite nytt den 9 september. Men det är ju i stort sett två aktörer. Amazon har misslyckats helt och slänger in handduken: http://www.wired.com/2014/10/fire-phone-a-failure/ Både Blackberry och Microsoft/Windows Phone har det svårt också.
 14. Nokias kommande återkomst

  Det verkar som Nokia trots allt kommer tillbaka: http://www.phonebunch.com/news/nokia-new-smartphone-launches-2016-rajeev-suri-ceo_1815.html Jag tror dock inte man ska överdriva deras chanser. De får först återkomma under kvartal 4, 2016 vilket är mycket senare än vad som först indikerades. Med andra ord minst ett år efter Windows 10 Mobile som lär komma under kvartal 4, 2015 ungefär. Alla kvarvarande Nokia service centers/butiker är på på gång (runt 15.000 ställen globalt) att göras om till motsvarande Microsoft butiker under det här året. Vissa är väl i princip bara ett hål i väggen medan andra är fullstora butiker: http://wmpoweruser.com/nokia-stores-to-rebranded-as-microsoft-priority-reseller-stores-first-rebranded-store-opened-in-india/ Så de får i princip börja om från 0 igen. Med alla märken på uppgång i Android lägret så tror jag de får svårt att hävda sig där också.
 15. Android är störst

  Jag startar inte nån separat tråd för detta. Men man kan säga att Mozilla/Firefox OS har misslyckats med att ta marknadsandelar: http://www.cnet.com/news/mozilla-overhauls-firefox-smartphone-plan-to-focus-on-quality-not-cost/ De ger upp de billigaste mobilerna, personligen tror jag inte det är långt innan de är borta helt och hållet från Smartphonemarknaden.