johnh3

Medlem
 • Innehållsantal

  1 138
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Om johnh3

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  En mellanstor stad.
 • Intressen
  Datorer, smartphones, internet, litteratur med mera..
 1. Visa din telefon!

  Efter att ha använt Sony sen Windows Phone/Nokia Lumia inte längre var ett alternativ så är man tillbaka i Nokia stallet med en Nokia 8. Kul eftersom man trodde att det var "kört" för varumärket, men nu är de tillbaka med android istället. Gillar särskilt att de levereras utan förinstallerade appar eller så kallat bloatware förutom googles egna appar.
 2. Windows E-mail program... ?

  Finns en del guider för Windows 10 man kan följa: https://support.office.com/sv-se/article/Konfigurera-e-post-i-E-post-för-Windows-10-7ff79e8b-439b-4b47-8ff9-3f9a33166c60
 3. Optimerar app

  I och med att jag har ägt flera Nokia Lumia så har jag testat trådlös laddning. Men jag är inte såld på konceptet. Funkade inte ibland om den inte låg exakt placerad på plattan eller så blev mobilen väldigt het m.m.. Mitt tips är en ny mobil med kombinationen USB-Typ C kontakt och snabbladdare, vilket tar bort behovet att ladda i flera timmar. Man får en väldigt kompetenta Kina mobiler för bra priser. Typ Vernee Apollo (tar alla Telias frekvenser) som har både USB-C samt snabbladdare: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_589349.html?wid=11 http://www.tomtop.com/vernee-2160/p-p1694gy-eu.html OnePlus 3T är ett liknande alternativ. De nyare Sony mobilerna har samma sak som Sony Xperia XZ men den är på en helt annan prisnivå. Dessutom "snålar" Sony till det med att inte ha en snabbladdare i boxen utan den får man köpa till för 400 kr: https://www.sonymobile.com/se/products/accessories/quick-charger-uch12w/
 4. Hoppas att supporten till Windows hjälper till

  Att datorn låter kan ju även bero på ålder och att fläktmotorerna blir slitna, damm som kommer in och så vidare. Ett alternativ är ju att installera en Linux distribution på den, det söker ju så att säga automatiskt upp de drivrutiner som behövs. Inget fel på Windows 7 men hur man än vrider och vänder på saken är det en produkt på utgående och Microsofts fokus ligger på Windows 10.
 5. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Det är väl versionen för utvecklare. Om man fabrik återställer så kommer du tillbaka till versionen datorn var installerad med. Sen kan man uppdatera på vanligt sätt till Windows 10. Eller så installerar man en ren Windows 10 version med ett verktyg: http://www.sweclockers.com/nyhet/22291-microsoft-gor-det-lattare-att-ominstallera-windows-10-utan-oonskad-programvara Har dock inte testat den själv.
 6. LibreOffice 6.0.2

  Italienska militären går över till LibreOffice: http://www.idg.se/2.1085/1.637266/italien-valjer-open-source Blir intressant att se deras "moln" version också: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.632526/libreoffice-hanger-pa-i-molnet
 7. Android är störst

  Lite siffror från Kantar World Panel: http://www.kantarworldpanel.com/global/smartphone-os-market-share/ Skulle tro att iOS stiger framöver i och med att iPhone 6s börjar komma ut på marknaderna. Särskilt i Kina där de ser ut att ha stor framgång: http://thenextweb.com/apple/2011/09/05/how-apple-has-found-success-in-china-and-why-its-just-the-beginning/ Windows Phone (Snart Windows 10 Mobile) är inte dött ännu utan ser att klara sig hyfsat i Europas största marknader. Tizen ser också ut att expandera kraftigt: http://www.samsung.com/in/microsite/z3/
 8. Android är störst

  Intressant tråd att följa. Man kan kanske tro att mobilmarknaden följer i PC marknadens spår. Att Android så småningom blir helt dominerande och går upp till runt 95 % eller nåt sånt. Tror dock inte det blir så iOS, (eller företaget Apple) har börjat anpassa sig och släppa enheter i fler displaystorlekar och gå ner i pris. Tror de också får en viss push några månader efter de visar upp lite nytt den 9 september. Men det är ju i stort sett två aktörer. Amazon har misslyckats helt och slänger in handduken: http://www.wired.com/2014/10/fire-phone-a-failure/ Både Blackberry och Microsoft/Windows Phone har det svårt också.
 9. Android är störst

  Jag startar inte nån separat tråd för detta. Men man kan säga att Mozilla/Firefox OS har misslyckats med att ta marknadsandelar: http://www.cnet.com/news/mozilla-overhauls-firefox-smartphone-plan-to-focus-on-quality-not-cost/ De ger upp de billigaste mobilerna, personligen tror jag inte det är långt innan de är borta helt och hållet från Smartphonemarknaden.
 10. Android är störst

  Kvartal 1 2015 från Kantar Worldpanel: http://wmpoweruser.com/kantar-in-europe-windows-phone-grew-as-much-as-the-iphone-year-on-year-taking-share-from-android/
 11. Visa din telefon!

  Min nuvarande mobil som jag har haft runt 5 månader. Nokia Lumia 735 (Grå): http://www.microsoft.com/sv-se/mobile/telefon/lumia735/ Visst har man funderat lite på Android, men med Windows 10 runt hörnet så vill jag nog stanna kvar och kolla hur det blir. Sen har jag en extra Samsung som jag har med mig i situationer när jag vill ha nåt litet i fickan med refillkort, i krogmiljöer där saker kan bli stulna m.m..: http://www.samsung.com/au/consumer/mobile-phone/mobile-phone/mobile-phone/GT-E1150TSIXSA Såna börjar bli svåra att få tag på, fällbara telefoner förutom Doro.
 12. Android är störst

  Lite nya siffror från Kantar Worldpanel: http://wmpoweruser.com/windows-phone-back-over-10-market-share-in-europe-in-latest-kantar-numbers/ En viss återhämtning för Windows Phone i Europa. Säkert beroende på det stora antal lågbudgetmodeller Microsoft har släppt den senaste tiden.
 13. Android är störst

  Comscore har släppt lite USA statistik: http://www.comscore.com/Insights/Market-Rankings/comScore-Reports-January-2015-US-Smartphone-Subscriber-Market-Share Intressant där är att Apple/iPhone minskar lite trots iPhones i fler displaystorlekar numera. Så iOS kanske har sett sin "peak" nu.
 14. Android är störst

  Intressant är att Samsung har det svårt trots Androids ökning: http://www.mobil.se/mobilbusiness/marknad/samsung-under-h-rd-press-efter-d-ligt-rsslut#.VM7_ZS6RNo8
 15. Android är störst

  Snart får vi lägga till Tizen till statistiken: http://www.gsmarena.com/samsung_launching_tizen_based_smartphone_in_india_this_month-news-10355.php Blir väldigt intressant att se hur det kommer att gå.