Jump to content

vulfgar

Medlem
 • Posts

  473
 • Joined

 • Last visited

Kontaktmetoder

 • Hemsida
  http://www.vastheap.se
 • ICQ
  0

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Från
  ~/

vulfgar's Achievements

(5/8)

 1. verkar inte hända så mycket i den här tråden. Här är i alla fall hemskärmen på min HTC Sensation Den är (givetvis) rootad, kör för tillfället OrDroid (en rom med android 4 och sense4) på den och ett tema med mycket rött i, jag älskar rött!
 2. Det var ett litet lurigt fel, men nu är det löst. Vi hade startat ubuntus live-CD vid ett tidigare tillfälle och då hade den funkat, dock gjorde den inte det nu. Eftersom det funkat tidigare så kollade jag igenom BIOS-inställningarna mer noggrant och det fanns en inställning för SATA-gränssnittet, det var angett till IDE. Jag ändrade detta till AHCI och då startade datorn med ubuntus live-CD. Passade på att kolla partitionerna och allt såg vettigt ut så jag startade om datorn och nu drog windows igång som det skulle. Tydligen ändrades denna inställning när vi uppdaterade BIOS, helt klart lurigt. Tack för idéer och förslag!
 3. Bra tips Rune, ska kolla det också - när sonen så småningom vaknat så jag kommer åt hans dator. (Han jobbar nätter så han är ursäktad om det blir lite sent). Det är ju enklare att kolla med en ubuntu-CD först så öppnar jag datorn och plockar bort den "vanliga" hårddisken sen om jag itne kommer på vad som är fel. Jag har försökt kolla runt lite, är det riktigt att win7 lägger bootfilerna på en partition utan enhetsbokstav?
 4. Råkade ut för en underlighet när vi uppdaterade BIOS på ena sonens dator, det gick inte att starta windows normalt och felsökaren kunde inte reparera. Vi återställde datorn till en tidigare tidpunkt, men den startar fortfarande inte normalt. I menyn kan man välja att köra CMD-läge och där ser det ut som om datorn av någon anledning bytt enhetsbokstav mellan hårddiskarna. Den disk som innehåller systemfiler är en SSD-disk, kallades tidigare C och den andra disken är en vanlig hårddisk som innehåller spel, dokument osv som hade beteckning D. När jag nu listar filer med CMD så är det tvärtom, dvs SSD-disken har blivit D och den vanliga hårddisken C. När jag kollar i BIOS så ska den boota från SSD-disken, där har vi fö inte ändrat något. Är det någon som har någon idé om vad som kan ha hänt? Skadad bootsektor? Något annat?. Vi kan ju föröska installera om windows 7, men frågan är om det ändå blir rätt. Om prblemet skulle gå att lösa genom att redigera någon textfil mha en live-CD så skulle jag föredra en sån lösning framför en ominstallation.
 5. Fotogenkök i all ära, men inget slår ljudet från en P38 Lightning. Fast en P51 eller en Spitfire kan ju också ge upphov till ljuv musik.
 6. Bästa låten på plattan är All Nightmare Long, den är helt suverän. Faktiskt är hela albumet riktigt bra, men inget av Metallicas övriga är lika bra som Ride the Lightning IMO. Så finns ju också Megadeth, dom är ju inte heller helt fel... 8)
 7. Inte så mycket inställningar att göra där, förstås... ;D
 8. Jag har dammsugit mina datorer åtskilliga gånger genom årens lopputan problem. Jag brukar ta en bit akvarieslang som jag tejpar fast på munstycet och om det är trång mellan fläktbladen så tejpar jag också på ett sugrör längst ut. precisionen blir på så sätt väldigt bra, man kan komma åt i många trånga skrymslen utan att vidröra någon elektronik.
 9. Om datorn är inställd på att boota först från CD så bootar den ändå från hårddisken om man inte har en bootbar CD-skiva i facket, så ofta är det praktiskt att ha inställningen att den bootar från CD först. Å andra sidan så går det ju lätt att ändra om man vill starta från en CD så egentligen är det mest en smaksak vilken inställning man har.
 10. Varsågod och skönt att det funkar.
 11. Förmodligen finns det rester av programmet kvar, antingen filer eller registerposter, som stör. Du kan ju kolla om det är nåt tips som hjälper här http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=93976-sv
 12. Har du gjort som det står, startat om datorn efter avinstallationen?
 13. vulfgar

  Windows update

  Tydligen så smyger MS med vissa uppdateringar som installeras automatisk utan att meddela eller fråga även om man ställt in att man vill bli meddelad/tillfrågad om uppdateringar. http://www.eweek.com/slideshow_viewer/0,12...amp;po=1,00.asp Det kanske är detta som ställer med problem?
×
×
 • Create New...