kudden Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Är den borta.Varför inte dela med sig? Måste finnas bra kockar på forumet.(fast jag var taskig mot lasseka en gång) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoWa Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 (edited) Här. Edited August 11, 2009 by JoWa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudden Posted August 10, 2009 Author Share Posted August 10, 2009 (edited) Härligt. Ge mig ett recept som är lite annorlunda men ändå är ok. Det behöver inte vara nåt som man står i timmar med. Skall ha gäster till helgen. Grilla kan man nog inte räkna med. Edited August 10, 2009 by kudden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opptokoppter Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Något som jag alltid gillat i matväg och som i dessa dagar tillhör de mer ovanliga bland oss moderna människor. Böngröt med matjesill eller annan salt inlagd sill och tillsammans med rårörda lingon. En delikatess så här framåt hösten då Bonnbönorna är klara i trädgårdslandet! Även Raggmunkar av råriven potatis är en enkel höjdare hos mig Finns det någon som har bra recept på tillaga Vildsvin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudden Posted August 10, 2009 Author Share Posted August 10, 2009 (edited) http://www.tasteline.com/Receptsok/vildsvin mm raggmunkar med blodpudding och bacon är mums. Men böngröt har jag aldrig hört talas om. Det låter inte gott men det kanske beror på att jag inte äter gröt mer än på jul Edited August 10, 2009 by kudden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opptokoppter Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Tackar för länken Verkade finnas en hel del där & titta närmare på Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opptokoppter Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Man får väl säga att Böngröt tillhör inte ett av de mest godaste alternativen om man nu ska välja maträtt till sig själv eller till gäster. Kanske det också är lite väl tidigt på säsongen. Hela grejen hänger på vad man väljer att ha till iform av fisk eller kött eller annat..annars blir de precis som du säger, de blir som att äta gröt Men om man vill bjuda på något som är väldigt genuint och har en väldigt gammal historia bakom sig, så kan denna husmanskost bli ett ganska spännande alternativ på bordet..I konsitensen påminner de rätt så mycket om potatismos men med en blå grå färg istället och tillhör nog en av de mest äldsta maträtter som finns i syd Sverige, inte omöjligt betydligt äldre än potatisen som egentligen bara har ett par hundra år på nacken. Får nog påstå att detta tillhörde medeltidsmat då de begick sig och kanske ändå äldre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.