Jump to content

windows 7 låser sig


skalman

Recommended Posts

Första gången jag installerade windows 7 32-bit funkade det inte den bara låste sig så kan använda datorn i 15 min efrter ominstallation.

Andra gången funkade den i nästan 2 veckor helt felfri men sen kom problemet tillbaka. Nu är problemet tillbaka trors hur många gånger jag installerar om.

Har kollat på nät på flera forum, hittar ingen lösning många verkar har samma problem. Har märkt att det är bara bärbara datorer som näms på nätet.

Har testat ett program som laddar net och installerar senaste drivrutinera men windows hinner låsa sig innan den blir klar med uppdateringen.

Är det någon som vet vad jag måste göra hjälp är mycket behövligt.

Bärbara är en asus

Link to comment
Share on other sites

Förmodligen har du med överhettning då Windows 7 är mer energikrävande, på dom flesta datorer så får fläktarna gå allt oftare än med XP och Vista.

Många nya bärbara har för små lufthål och då blir det problem med värmen, på vissa kan man gå in i biosen och välja fläkthastighet, öka om det är möjligt.

Har själv en bärbar Hp med 7:an och den stänger av sig då man har den på en duk, är den stående på ett bord utan duk så fungerar det korrekt.

Link to comment
Share on other sites

Nu vet jag ju inte om du har uppgraderat bios någon gång annars finns det en nyare, men det verkar bara vara en buggfix... skulle inte tro att det har med ditt problem att göra. Du avgör själv om du vill uppgradera.

Vad du däremot bör göra, är att gå igenom dom drivrutiner du har installerade, och uppdatera där det är möjligt, bl.a finns det en helt färsk grafikdrivrutin (VGA). Du hittar alla drivrutiner inkl. bios för Windows 7, till din burk, på nedanstående länk.

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=X72VN&os=29&SLanguage=en-us

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...