Temporära filer


Snoffa
 Share

Recommended Posts

Hejsan.

Jag undrar om det finns någon som helst chans att neka användarprofiler att lagra/spara temporära filer exempelvis tillfälliga internet filer, kakor osv.

Som det är idag så lagras dessa filer på användarnas konton. Detta resulterar i sega inloggningar, problem med att läsa in profilen vid inloggning.

Samtliga desktopmaskiner är Windows Xp Pro och domänkontrollanten är Windows 2003 server. Går det möjligtvis ställa in detta via gruppprinciper?

tacksam för svar såklart :)

Link to comment
Share on other sites

Hejsan.

Jag undrar om det finns någon som helst chans att neka användarprofiler att lagra/spara temporära filer exempelvis tillfälliga internet filer, kakor osv.

Som det är idag så lagras dessa filer på användarnas konton. Detta resulterar i sega inloggningar, problem med att läsa in profilen vid inloggning.

Samtliga desktopmaskiner är Windows Xp Pro och domänkontrollanten är Windows 2003 server. Går det möjligtvis ställa in detta via gruppprinciper?

tacksam för svar såklart :)

Under internetinställningar kan du välja bort att temporära internetfiler tas bort från datorn när läsaren stängs. Om inte dessa inställningar bestäms av en administratör så borde du kunna göra inställningarna under respektive konto.

Mange

Link to comment
Share on other sites

Under internetinställningar kan du välja bort att temporära internetfiler tas bort från datorn när läsaren stängs. Om inte dessa inställningar bestäms av en administratör så borde du kunna göra inställningarna under respektive konto.

Mange

Ah jo iofs. Det skulle innebära att vi sak ändra denna inställning på ca 200 konton :P Det är inte möjligt att tillämpa detta via en princip via domänkontrollanten ?

Link to comment
Share on other sites

@ gpedit.msc... Administrativa mallar/Windowskomponenter/Internet Explorer/Ta bort webbhistorik/Konfigurera Ta bort webbhistorik när du avslutar.... kan det vara den du söker?

Ta bort webbhistorik när du avslutar tar automatiskt bort specificerade objekt när det sista webbläsarfönstret stängs. Alternativen som är markerade i dialogrutan Ta bort webbhistorik när du avslutar (t.ex. Ta bort temporära Internetfiler, cookies, historik, formulärdata och lösenord) kommer att användas och de objekten kommer att tas bort.

Om du aktiverar principen kommer Ta bort webbhistorik när du avslutar att aktiveras.

Om du inaktiverar principen kommer Ta bort webbhistorik när du avslutar att inaktiveras.

Om du inte konfigurerar principen kan detta göras på fliken Allmänt i Internetalternativ.

Om principen "Inaktivera funktionen Ta bort webbhistorik" är aktiverad kommer den här principen inte att ha någon effekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share