Gå till innehåll

Formattera hd och installera win 7


sthlm1967

Recommended Posts

Postad (redigerade)

Du bootar datorn med Windows 7 skivan i. Om din BIOS är inställd "rätt" dvs att boota i första hand från CD/DVD så kommer det en text på skärmen i stil med "tryck en tangent för att boota från skiva" och det gör du då.

Windows 7 installationsprogrammet startar och när du kommer sidan där du väljer var du vill installera Windows 7 så tar du bort alla partitioner på hårddisken du vill ha Windows 7 på. Under förutsättning att du nu verkligen vill ta bort ALLT på den disken, annars tar du bara bort partitionen där du vill ha Windows 7.

Sedan skapar du en ny partition på hela det nu lediga utrymmet och väljer att installera Windows 7 där. Du kommer då få en fråga att formatera partitionen med NTFS och det ska du göra. Du kan välja snabbformatering.

Sedan drar installationen igång och det är bara att följa den.

Ibland kan där finnas nån extra partition som innehåller systemåterställningsfiler som tillverkaren lagt in, så var försiktig om det är något du vill ha kvar.

Och var NOGA så det är rätt partitioner du grejar med. Har du flera hårddiskar kan det vara en god ide att koppla ur alla utom den där du ska ha in Windows 7 på tills installationen är klar.

Redigerad av Nicklas
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej.

Jag skulle vilja rensa ur datorn totalt, alltså formattera hela hårddisken och sedan installera Windows 7.

Men det går inte bra för mig.

Någon som kan tipsa om hur jag ska bära mig åt.

//G

Har du en dator där Windows 7 var förinstallerat när du köpte den bör du följa datortillverkarens rekommendationer för ominstallation/återställning.

Annars kan du t.ex. besöka http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/Installing-and-reinstalling-Windows-7 för att läsa om olika alternativ för att installera Windows 7. Glöm exempelvis inte att ta säkerhetskopior på allt du vill spara innan du formaterar datorns hårddisk och gör en nyinstallation. Vill du se en steg-för-steg-översikt över olika installationsalternativ kan du även titta på guiderna på http://windowshjalp.se/?tag=installationsguide

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

sthlm1967!

Har man en äkta Windows 7 DVD och vill installera den på en köpt dator och om det på den, finns en partition, med en så kallad fabriksåterställnig, bör man ta bort den partionen och utöka volymen, innan man ger sig i kast med en ren installation av Windows 7, Så gjorde jag på min laptop, med ett förinstallerat Windows Vista Buisness och det fungerade hur lätt som helst.

Tanken med en ny installation, är väl ändå inte, att man på något sätt, ska backa tillbaka, till det gamla.

Följer du Magnus guid ovan, kan du inte misslyckas.

Redigerad av OlleBull
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag hade för avsikt att spara de borttagna inläggen för att sedan eventuellt starta en ny tråd angående att plocka bort återställningspartitioner. Dessa inläggen försvann.

Nu har mig veterligen detta tagits upp tidigare (att ta bort återställningspartitioner och dess inverkan på garantier osv), men om någon känner sig manad att starta en tråd angående detta så är det välkommet.

Jag ber om ursäkt för min miss!

// Manneman

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...