Jump to content

Ser muspekaren och skärmsläckarikonen men ingen bild?


Bigfoot13579

Recommended Posts

Hej, någon som har nåt tips?

När jag startat Vista Home Basic så ser jag muspekaren mitt i bilden och om datorn får stå på ett tag så kommer skärmsläckarikonen fram på skärmen och rör sig. MEN , i övrigt är bilden svart!? Alltså ser jag inte skrivbordet och kan inte komma åt någonting i datorn. Jag kan flytta muspekaren över den svarta skärmen men ingen bild.

Jag startade datorn med en bootskiva med Linux och då fungerar den felfritt.

Finns det någon tangenttryckning som gör att bilden försvinner för det satt ett barn vid datorn när det hände?

Datorn är en bärbar HP 550.

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack för ditt svar. Men det var det jag inte ville göra, tänkte att det kanske fanns någon som visste hur man skulle göra för att slippa detta. Vad är din teori om vad som kan ha hänt?

Kan tilläggas att jag på något sätt fick igång systemreparation eller vad det heter och den lagade och samma svarta skärm med fungerande muspekare och skärmsläckare som förut.

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack igen att du tar dig tid. Jag är inte främmande för att göra en systemåterställning men jag försöker få klarhet varför det har hänt? Jag förstår inte varför jag kan se muspekaren och skärmsläckarikonerna men inte skrivbordet.

Jag har laddat ned iso-filen och kommer att bränna en skiva av den, och prova den.... Jag har läst att många har haft problem med den men jag har tolkat att de flesta försökt att köra "setup.exe" och det ska man tydligen inte göra...

Sen har jag startat i "alla" lägen som går men det rullar upp en massa text och sen hamnar datorn på samma ställe som förut.

Jag har även försökt att hitta en iso, Windows Vista Home Basic, så jag kunde göra en ren ny installation men än har jag inte hittat någon.... Jag har redan kommit åt och kopierat filer som jag vill spara så en ren installation vore det bästa, men som sagt, jag är nyfiken på hur datorn kan hamna i detta läge...

Så, bränna "din" skiva ska jag göra och köra den så får jag se vad som händer...

Link to comment
Share on other sites

Ominstallation kan du göra med vilken Vistaskiva som helst... version väljer du i början på installationen. Du måste förstås ha licensnyckel... eller produktnyckel som det heter. Var försiktig med vad du laddar ner bara... det finns en hel del "preparerade" installations-dvd där ute.

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Verkar ju som att datorn startar, och sen startar inte explorer (windows shell) utan allt stannar av innan den laddas så att startmenyn och skrivbordet visas.

Vad händer om du startar i felsäkert läge?

Om du trycker CTRL-ALT-DEL och väljer aktivitetshanteraren fungerar det?

och kan du då därifrån välja att köra explorer och se om skalet laddas? (arkiv -> kör)

Om inte kan du testa att från samma ställe kör, prova köra "sfc /scannow" (utan "") för att kolla så ingan systemfiler är trasiga.

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Tack igen för era svar, jag har inte hittat någon "ren" skiva (OEM) och produktnyckeln har jag ju under datorn så det är inget problem. Men de skivor som jag hittat är "crackade" eller "reggade" redan och det är inte vad jag vill ha.

Till de andra förslagen om att tryck "Ctrl+Alt+Delete" fungerar inte, skärmen är svart och jag ser bara muspekaren och skärmsläckarikonerna efter en stund. Så, tyvärr så funkar inte det... Det finns en hel del "Fn" + tangenter att trycka på (viloläga, TV-läge, m.m) men jag har försökt allt. Jag ska bränna skivan med recovery imorgon och se om jag kommer åt skrivbordet efter en återställningspunkt...

Link to comment
Share on other sites

Tack igen för era svar, jag har inte hittat någon "ren" skiva (OEM) och produktnyckeln har jag ju under datorn så det är inget problem. Men de skivor som jag hittat är "crackade" eller "reggade" redan och det är inte vad jag vill ha.

Är det inte en återställningspartition i datorn då som man kan göra en återställning till leveransskick med?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...