Gå till innehåll

Ta bort förinstallerade program


DAson

Recommended Posts

Är det möjligt att ta bort nåt från nyinköpt bärbar dator som jag har, ta bort dessa förinstallerade program eller ska dem va kvar. Så fort jag ansluter till nätverkskabeln för att få internet så tjatar den om registrering till Asus hemsida produkt registrering är det nödvändigt eller ska jag av installera dem? Den heter Asus EeePC R101D. Har denna hamnat i fel kategori så ändra det!

//DAson

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Registrering hos datortillverkaren är inte nödvändigt men kan ibland vara bra för support, t ex att tillverkaren skickar ut info om uppdateringar i stället för att du ska behöva hålla koll om där kommer något (dock inget jag vet om just Asus gör).

Just registreringsuppmaningen bör du kunna hitta i msconfig - Autostart och där stänga av. Sedan finns också PC Decrapifier som är ett program som är specialiserat på att avinstallera förinstallerade program (crap).

http://pcdecrapifier.com/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja tillverkare brukar göra så både på bärbara och stationära datorer. Helt onödigt tycker jag. Jag brukar välja själv vad man vill ha och inte ha installerat!

//DAson

Redigerad av DAson
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Glömde och säga en sak i föregående inlägg att det inte var bara Asus egna program utan, även testversioner Office 2010 var visst bara nåt att visa sina produkter så det tog jag bort, och en demo av Trend Micro som inte gjorde nåt alls Åtgärdscentret sa att det inte fanns nåt antivirusprogram så det tog jag bort det med. Nya WLM 2011 tog jag också bort och installerade den som jag har på min stationära dator.

//DAson

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...