Jump to content

[ LÖST ] Tivo Com Hem


Lasse B

Recommended Posts

Jag har haft tivo ett par månader nu och fungerar fortfarande inte fel fritt, tillbringat oändligt med tid i samtal med support och även med eget arbete för att felsöka och fixa.  Appar som netflix och youtube är under all kritik.Jag uppskattar dock detta med att spela in 3 kanaler samtidigt, jag tittar bara på sånt jag spelat in eftersom det går att snabbspola reklamen.Googlar man på tivo så får man upp mycket kritik och nästan inget positivt.Jag tror dock com hem så småningom lyckas fixa alla fel.

Link to comment
Share on other sites

Har inte provat men hört att det varit mycket och konstigt strul, det är ju ingen direkt ny tjänst eller teknik. TiVo har funnits i andra delar av världen sedan 1999.

Värt att observera är att man inte får köpa boxen utan den lånas  och att om du vill koppla den emot nätet via Wi-Fi krävs att du köper till en nätverksbrygga från Comhem ( https://www.comhem.se/kundservice/hjalp/tivo/anslut-tivo-boxen-tradlost-43404 ). Inte nog med det så använder den inte ditt befintliga Wi-Fi utan har sitt eget via bryggan ( https://www.comhem.se/blob/43416/3/netgear-brygga-data.pdf )

 

Teknikskribent på M3 gick hårt åt det vilket ledde till lite debatt

Artikel: http://m3.idg.se/2.1022/1.528605/com-hem-tivo--tivo-suger/sida/3/sida-3-vad-fan-ar-regn-pa-rutan

Comhems svar, samt författarens kommentarer på det: http://m3.idg.se/2.1022/1.529485/com-hem-forsvarar-tivo-i-kolvattnet-av-sagningen

 

 

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Tack för länkarna si3rra. Underhållande läsning som bekräftade de fördomar jag haft om TiVo. 

 

"Argumentet 'våra kunder förstår inte att vi kan skapa bättre lösningar än Tivo, därför ger vi dem Tivo' är ett i mitt tycke rätt dåligt argument." 

Det tycker jag sammanfattar branschen fint. När man är lite insatt i vad som gått att göra i många år, är det svårt att vara nöjd med det som görs idag. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...