Jump to content

Home Assistant PC IKEA


Recommended Posts

Hej på er, 

 

Vill börja med att säga att om jag lagt denna tråd i fel kategori får ni gärna hjälpa mig att lägga det rätt. 

 

Jag har precis via en virtuell maskin installerat Home Assistant på min Windows PC. Fått igång en del saker såsom TV, chrome cast m.m. men fastnar lite på IKEA:s utrustning. 

 

Jag har fått synkat min HUB (IKEA:s namn: Dirigera) med min home assistant på pc och de har hittat varandra. Sedan har jag synkat ihop IKEA.s kontroll "Styrbar" med lampor. Men jag greppar verkligen inte hur jag ska synka HUB:en via home assistant på PC till fjärrkontrollen "Styrbar". 

 

Som jag förstått det bör detta gå och att man då via Home assistant på datorn ska kunna styra detta istället för trycka fysiskt på fjärrkontrollen "styrbar". 

 

Någon som har erfarenhet av detta? Försökt googla men hittar inget som löser mitt problem. Antagligen ligger problemet i att jag inte lyckas synka "styrbar" med "dirigera" korrekt. 

Tittat på manualen men får inte ihop detta. 

 

PS: Roligt att se att så många gått över hit. Känner igen många av er från tidigare Forumet som jag fått mycket hjälp av i ett par decennium. 

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om jag hänger med riktigt.. 

15 timmar sedan, MrPeter sade:

Home Assistant

..är det Google assitenten som avses då?

Styrbar är väl IKEAS "knapp" att styra smarta lampor etc. och Styrbar Dirigera är IKEAS hubb för smarta produkter. (jo du har skrivit det, jag ville bara sammanställa detta)

Jag har några av IKEAS smarta ljuskällor och har då tillhörande fjärrkontroll. Jag har inte någon hubb. (kanske oviktigt i sammanhanget men..)

Jag har några andra smarta enheter och de är smartare än IKEAS produkter för de behöver ingen dedikerad hubb för att fungera med ex. Google Assistent eller Alexa.
(De är fabrikat Deltaco och Sonoff).

Bara en av dessa har en tillhörande fjärrkontroll. När jag ska ansluta den enheten till Assistenten är det inte fjärrkontrollen jag "kopplar" utan själva enheten. Ja, eller inte ens den utan tjänsten, i mitt fall eWeLink, som jag kopplar ihop med Assistenten.

Jag tror därför att du inte kan eller ska försöka koppla IKEAS fjärrkontroll till Assistenten utan det är den enhet du styr med fjärren du ska koppla.

Edited by Mikael63
felaktigt namn
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...