Gå till innehåll

Köpa Vista utomlands


bej

Recommended Posts

Är det något som hindrar att man köper Vista från  t ex USA? Satt och kollade på Amazon.com och dom säljer Ultimate Full version för motsvarande 2660:- och Upgrade för 1750:-. Detta jämfört med Dustinhome där dom kostar 4870:- respektive 3185:-.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Precis, köper du Vista Ultimate i USA, så får du inte svenska.. inte än, men efter denna Ultimate Extras kommer så får man Svenska om man så vill, så då kanske de kan vara värt att köpa från USA OM nu inte MS gjort något med deras live update tjänst som känner av om du sitter med datorn i USA eller inte.. Lite typ som dom gjort med xbox360. Släpps bra mycket mer godis och spel demos mm på xbox360 live marketplace i USA än i Sverige tillexempel.. bland annat TV-serier och filmer som man kan köpa online i HD! men icke i vårt land, då har många kommit på att man skapar nytt konto och väljer att man bor i USA och vips funkar de, men nu har MS stoppat de och genomskådat alla dessa skenregistrerningar så det är inte möjligt längre..  Men långsökt om MS gjort de med Vista då man kanske som äkta Amerikanare sitter med Vista på en bärbar och ute och reser väldans mycket, typ i vårt land mm så själv tror jag det är lugnt men någon annan här kanske ver hur det egentligen funkar.

/reed

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick följande svar från Microsoft Customer Service:

"Använda den är inga problem.För support behöver det vara en engelsk version av Vista för att få support i Sverige sedan. Gäller boxade kartonglicenser (fpp). "

Så nu blir det ut på nätet och jaga.  :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Såg just denna

http://www.idg.se/2.1085/1.92324

"samma pris som kartong" står det, men man kanske kan ladda ner från USA till det priset?

Ja det verkar ju kanon! Annars tillkommer det som sagt tull och moms (om du inte har tur och paketet slinker igenom, vilket händer.)

Här är ett litet hjälpmedel från Tullverket för att räkna ut totalpriset:

http://www.tullverket.se/se/Privat/handla_...kalkylatorn.htm

Om man skulle beställa från Amazon.com i USA med det snabbaste fraktalternativet skulle Ultimate upgrade kosta 2250:- och full 3400:-. Men det finns kanske billigare ställen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Helt klart intressant då man kan få svenska språket genom Extras sedan! Någon som vet om det blir exalt samma att ladda ner svenska språket som de skulle vara och installera fulla svenska installationen? tänkte på mapp struktur mm (Program files är Program i svenska MEN installerar jag något som ATI drivers så står de i sökvägen Program files även i svenska vista men läggs på rätt ställe så kanske vista är i grund och botten samma grund de bygger på, någon som vet exakt)?

Kommer följa denna tråd, och eventuellt köpa från US med :) Om inte ms säljer fina familje paket till bra priser då, jag behöver flera nämligen.

/reed

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...