Jump to content

Vista på laptop! Vad anser ni?


DeejayRicke

Recommended Posts

Har idag en OEM version av XP Home och funderar på att köpa en uppgradering till min laptop! Snackar då om att införskaffa Vista Home Premium! Spec på min laptop är följande: 1-Mobile AMD Sempron Processor 3400+, 1795MHz .:. RAM 895MB .:. ATI Mobility Radeon Xpress 1100!

Nu till lite frågor jag gärna skulle vilja ha svar på:

1. Tror ni det kommer att bli problem med mitt trådlösa nätverkskort? Atheros AR5005G Wireless network adaptor samt mitt intergrerade Realtek RTL8139/810x? Har hört om lite problem med trådlös uppkoppling i Vista!

2. Vad anser ni om följande? Uppgradering över mitt nuvarande XP, eller ska jag formatera hårddisken och köra från scratch?

3. Om jag nu kör en uppgradering över mitt XP fungerar då alla grejer som finns installerat som det ska eller måste man installera om allt oavsett?

4. Tror ni Ultimate fungerar på denna laptop? Eller ska jag hålla mig till Home Premium?

Skulle gärna vilja ha svar ASAP av folk som kört in Vista på sin laptop. Ska nämligen bege mig så fort som möjligt till affären för inköp av mitt nya OS imorgon efter jobb i så fall! Om ni har kört in Vista på er laptop får ni gärna beskriva problem ni har fått (om ni fått det) här så man vet vad som kan tänkas hända!

Tacksam för svar! Sökte i forumet efter liknande grejer men hitta inget!

//DeejayRicke

Link to comment
Share on other sites

Jodå ;) Har kört det länge som primärt OS på min laptop och det har fungerat sisådär under betaperopden (vilket är att förvänta). Sedan Vista släpptes i november har det bara blivit bättre och bättre med drivrutiner och nu har jag nästan ingenting att klaga på längre. Allt utom fingeravtrycksläsaren fungerar :)

Jag tror inte det blir några problem att köra Vista på din laptop rent hårdvarumässigt, däremot tycker jag att du ska blåsa burken och börja om från början!

Link to comment
Share on other sites

Okej! Tack för svar Stenis! Men så du menar att din pekplatta inte fungerar? Det är den jag använder i 99% av fallen då jag har datorn på ett litet bord brevid min säng! Kopplar bara in min mus när jag ska arbeta länge med den! Vad tycker du om de olika Vista versionerna? Enligt testet rekomenderar den Home! Något du tycker låter rimligt?

Link to comment
Share on other sites

Jag kör det på min laptop, lite strul med drivisar. Har problem med att få sleep och hibernate att fungera som det ska. Förmodligen drivisar det med, ev. ERROR 40 ;)

Blås den från början, det är som skönast - rent OS!

Fingeravstrycksläsare skrev väl stenis, inte touchpad.

Link to comment
Share on other sites

Fingeravtrycksläsaren kan användas som en extra säkerhetskontroll eller istället för att ange ett lösenord vid inloggningen :) Har dock aldrig kunnat använda den med Vista då Dell ännu inte fixat programmet som behövs för att konfa det.

Din laptop klarar av Ultimate utan större problem men frågan är om du behöver den versionen? Akta dig för Home Basic! Home Premium kanske räcker men det får du avgöra själv, du vet ju vad du ska använda den till :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe! Okej tack så mycket grabbar! Tror jag håller mig till Premium då! Det är bara det att jag vill ha så bra som möjligt! Har Ultimate på min stationära! Men som sagt grymt dyrt! :( Kan ju förvisso köpa en ny OEM till min laptop! Den byter jag ju inte moderkort och annat på! Så kommer man undan med 1895 kr för ultimate! Men det löses imorgon! Tack för svaren i alla fall, så får vi se vad det blir! Återkommer till tråden om jag stöter på problem! :)

Link to comment
Share on other sites

Sådär! Köpte en version av Ultimate och körde en installation! Allt fungerar i stort sett, men har en mapp som heter windows.old! Kan man bara deleta den om man inte har några viktiga filer? Sen har jag just nu 2 mappar som heter program! Kan man ta bort den "gamla" program mappen och installera om alla program man hade utan problem? Tacksam för svar! Hittade inte så att jag kunde formatera C disken så fick installera från Windows och inte boot!

Link to comment
Share on other sites

Kör Ultimate på min bärbara med, och funkar klockrent och allt funkar jätte bra.. och har dual boot så kan boota upp XP om jag så vill men de vill jag inte då bara att starta XP på bärbara tar flera minuter!!! medan Vista går på under minuten och då är man igång med internet och vad man än vill göra.. älskar verkligen Vista..!

Kör dual boot på min bärbara och datorn hemma, men i praktiken så kör jag enbart med Vista numera så egentligen kan man blåsa bort XP installationen men har kvar dom tills vidare, bara som säkerhet.

/reed

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...