Hjälp, skapa ny partition i Windows XP


L-L

Recommended Posts

Hej, jag har Windows XP SP2 Home Edition.

Sedan datorn var ny har det funnits två partitioner - dels C: som vanligt, dels en extra som heter D:. Nu skulle jag vilja ta lite av C för att göra ytterligare en, eller ännu hellre göra D större på C:s "bekostnad".

Jag har tyvärr ingen aning om hur man skall gå till väga. Har försökt följa Microsofts instruktioner på http://support.microsoft.com/kb/309000/ men när jag kollar på "Disk Management" i consol tree så dyker visserligen såväl C som D och något som heter PQSERVICE upp, men det finns ju inget verktyg för att skapa (eller ta bort) partitioner? Jag är inloggad med admin-rättigheter, det är nämligen den enda användaren, men skall man logga in på något annat sätt?

Tacksam för hjälp...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta går inte med XP:s diskhanteringsverktyg. Om du har tillgång till en Vista-DVD så kan du använda diskhanteringsverktyget som följer med där (du behöver endast boot från DVD:n, du behöver inte installera Vista). Diskhanteringen i Vista låter dig nämligen krympa befintliga partitioner för att sedan slå ihop det med en annan partition eller skapa en ny sådan.

Annars blir det till att använda tredjepartsprogram...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.