Gå till innehåll

Hanne

Medlem
  • Innehållsantal

    72
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Hanne

  1. Tack för svar, Cecilia. Jag har inte hunnit testa med ett annat tangentbord ännu. Problemet är att jag bara har en användbar usb-kontakt och den sitter i det strulande tangentbordet. USB-anslutningen i plattan använder jag till strömkontakten. Vet inte om det finns en adapter så att man kan använda usb-uttaget till både laddning och annat. Det fungerar att ansluta en usb-hubb till det dockade tangentbordet. Touchpadden funkar också, men jag använder en mus som är ansluten till hubben. F2 har jag försökt med och jag kommer åt BIOS. Men jag har svårt att nivigera där. Piltangenterna går t ex inte att använda. Inga tangenter går att skriva med, men tangentbordet är alltså inte helt död. Just nu sitter jag vid en annan dator. Mödosamt att skriva med skärmtangentbordet.
  2. Har tidigare haft problem med mitt tangentbord, som plötsligt låst sig. Då har det alltid hjälpt att starta om datorn, men nu hjälper det inte. Måste skriva med skärmtangentbordet. Har försökt med återställning till tidigare punkt, uppdatering av drivrutiner och Bios, men inget hjälper. Musen som är ansluten via det dockningsbara tgt-bordet, funkar. Har en Acer switch 10e, modell SW3-013.
  3. Tack för svar och länkarna. Nu kunde jag i alla fall stänga av datorn utan att använda strömknappen, som förra gången allt hängde sig. Jag avvaktar med Windows 10.
  4. Har frågat om problemet i en annan tråd, men är osäker om det gällde rätt version av Windows 10. Har Windows 8.1 nu. Microsoft tjatar och tjatar att jag ska uppgradera till 10 och att min dator är kompatibel. Har inte så mycket tid nu, men ok. Ladda ner nu och installera senare, stod det. Men det fungerar inte att avbryta processen. Första gången hängde sig datorn när jag klickade på Avbryt. Idag väntade jag tills allt hade laddats ner, men då ville den uppdatera genast i alla fall. Det kom en ruta med Acceptera eller Acceptera inte. Hittar ingen nedladdningsfil i datorn. Jag klickade bort fönstret eftersom jag inte hade tid att vänta mera. Då kom det upp ett fönster där det står Rensa filer. På Windows Update syns ett annat fönster där det står Laddar ner Windows 10 igen. Så här har det hållit på i flera timmar nu. Klickar jag på Avbryt händer inget annat än att knappen tonas ner. Fönstret Rensa filer går inte att stänga. Allt verka ha gått i en loop.Vad ska jag göra?
  5. Hej! Det var ett tag sedan jag skrev här. Jag är tveksam om jag ska installera Windows 10 eftersom jag bara använder en reservdator just nu på grund av att hårddisken gått sönder i den stora laptopen. Visserligen är min dator ny, en Acer Aspire Switch 10 E, men den har väldigt lite minne och lagringskapacitet. Microsoft tjatar hela tiden att jag ska uppgradera. Ladda ner nu och installera senare, stod det. Men det fungerar inte att avbryta processen. Första gången hängde sig datorn när jag klickade på Avbryt. Idag väntade jag tills allt hade laddats ner, men då ville den uppdatera genast i alla fall. Det kom en ruta med Acceptera eller Acceptera inte. Hittar ingen nedladdningsfil i datorn. Jag klickade bort fönstret eftersom jag inte hade tid att vänta mera. Då kom det upp ett fönster där det står Rensa filer. På Windows Update syns ett annat fönster där det står Laddar ner Windows 10. Så här har det hållit på i flera timmar nu. Klickar jag på Avbryt händer inget annat än att knappen tonas ner. Allt verka ha gått i en loop.Vad ska jag göra nu? Är rädd att datorn hänger sig igen om jag försöker stänga ner. Bedrövligt att Microsoft inte kan fixa en bättre uppgraderingsfunktion.
  6. Har inte kunnat hjälpa till med så mycket. Så bra att det ordnade sig i alla fall. Kolla länken i inlägget ovan om du vill behålla Windows 7.
  7. Jag hittade en bra guide här om man vill köra med dualboot. Bertil frågade om den möjligheten. http://mashable.com/2012/11/08/dual-boot-windows-8/#1006651-Get-Windows-8 Återstår att se om det funkar. Orkar inte testa just nu. Som du skrev måste man eventuellt ändra startordningen i Bios först.
  8. Tänkte inte på det. Nordea har också den tjänsten. Det tar dock minst en bankdag innan man kan använda det tillfälliga kortnumret.
  9. Så skönt att det löste sig. Jag tänker vänta med installationen. Kanske säkrast att beställa en DVD-skiva.
  10. Hej Bertil! Vet inte om de ändrat rutinerna nu, men när jag registrerade mig tog det några bankdagar innan jag kunde använda Paypal. Man måste mata in en kod som man får i sin internetbank efter att Paypal tagit en avgift på 15 kronor som man får till godo sedan. Hade kanske varit bäst att ringa Microsoft, men det går bara under kontorstid. Hoppas de förlänger erbjudandet, för jag antar att fler har problem med betalningen. När man googlar ser man att strulet inte är nytt. Microsoft borde kunnat ordna en annan betalningslösning. I deras eget forum hänvisar de till kundservicen, inget ärende för supporten. I ett annat forum hade en användare löst det genom att använda morsans kort. Kanske kan du låna någon annans kort och testa om det inte redan har löst sig. Lycka till!
  11. Man ska ladda ner iso-filen om man vill bränna programmet på DVD. Du kanske valde fel alternativ vid nedladdning. Kolla i den andra tråden, Windows 8 uppgradering. Finns ett program som kan göra en iso-fil av installationsfilen.
  12. Puh... fungerade att betala med Paypal istället. Det kontot är också kopplat till mitt kort. Har laddat ner iso-filen till hårddisken och kopierat till en usb-pinne för säkerhets skull. Ska bränna filen på DVD senare. Är på 2,62 GB.
  13. Får meddelande att de inte kan behandla min beställning. Jag ska kontrollera betalinformationen och försöka igen. Det har jag gjort nu flera gånger. Funkar inte i alla fall. Fattar inte varför det inte går. Formuläret där man fyller i kreditkortinfo ser inte ut som det brukar på andra ställen. Irriterande när man inte får något meddelande vad som är fel. Ska testa med paypal om jag hittar min paypalinloggningsinfo.
  14. Skulle man inte ladda ner uppgraderingen före den 31 januari? Tror att det står så på Microsofts webbplats. Fast det borde räcka att man köpt den före det datumet. Jag får skynda mig nu, tror jag.
  15. Fick du inget e-mail med en länk, så att du kan ladda ner installationsfilen igen? Den här artikeln ger även svar på några av mina frågor. http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-tip-buy-electronic-upgrade-now-install-it-later
  16. Jaha. Det verkar som man inte kan använda gratisnedladdningen av Windows Media Center om man inte installerar och aktiverar Win 8 senast den 31 januari. Att Microsoft alltid måste krångla till det. Varför kunde inte programmet följa med i operativet?
  17. Hej! Vet inte om jag ska starta en ny tråd eller om det går bra att fråga här. Jag har inte tid och lust att engagera mig i någon uppgradering till Win 8 just nu. Undrar om det går bra att spara iso-filen och installera långt senare. FInns det något bäst-före-datum? Fungerar det att köpa licensen, välja andra alternativet (att spara till medium, usb eller iso) och installera och aktivera senare? Något speciellt man måste tänka på? Bäst är väl att bränna iso-filen på en dvd-skiva. Blir den bootbar då? Supporten från Microsoft, hur länge gäller den? Har kört uppgraderingsassistenten. Kommer inte ihåg all info nu, men den säger väl inte ja eller nej direkt utan pekar på några kompatibilitetsproblem. I mitt fall handlade det mest om bluetooth och wifi. Läste på någon engelskspråkig sida (hittar inte dit igen nu) att man ska välja att inte behålla något om man vill installera från ett medium senare. Tycker det är konstigt att den frågan kommer innan man laddat ner uppgraderingen och startat installationen. Finns det olika installationsfiler? Man är rädd att välja fel. Märks sedan inte med en gång när man vill installera senare.
  18. Kommer inte ihåg exakt, men jag tror jag laddade ner den här Fixit-filen. http://support.microsoft.com/kb/126962/sv
  19. Jag har haft samma problem. Försökte med olika inställningar, men det hjälpte inte. Fick varningar igen och igen. Löste problemet till slut med Microsoft Fixit. http://support.microsoft.com/fixit/
  20. Kommer inte in på sidan du länkar till just nu. Kan problemet ha med rättigheterna att göra?
  21. Dell Photo All-in-One Printer 924 Har lagt in länken till drivrutinen.
  22. Tack för tipset. Gäller nog inte märkesdatorer. Det står att man ska kontakta datortillverkaren. "This device is unknown or unsupported. Please contact the manufacturer for possible updates." Dell är dåliga på att lägga ut andra tillverkares uppdateringar. Jag har t ex fått förslag på nya versioner till grafiken på flera ställen, men Dell har inga fler uppdateringar.
  23. Hej! Tack för svar. Det ena är en Dell Fotoskrivare med skanner och den andra scannern heter Canon Lide 20. Finns inte så många drivrutiner att välja på till Dell. Canon-skannern har jag avinstallerat helt flera gånger - även med speciella avinstallationsfiler från Canon - och installerat igen med de senaste drivrutinerna. Samma problem. Det ingår även program till multiskrivare/skanner och man måste följa tillverkarnas installationsråd. Vet inte hur du menar att jag ska söka via kontrollpanelen. http://www.dell.com/...riverId=R110077
  24. Jag har problem med två olika skannrar när jag vill skanna in något direkt från ett program. Får felmeddelande i både Microsoft Office Document Scanning (version 2007) och olika bildbehandlingsprogram. Har även försökt med en testversion av ett OCR-program, Abbyy Fine reader Pro. Samma strul. Felmeddelanden: MIcrosoft Office Document Scanning har stött på ett problem och måste avslutas eller Scan Twain har stött på ett problem och måste avslutas Den ena Canon-skannern har jag nu avinstallerat helt, drivrutiner och program. Den andra krånglar också, men det fungerar om man högerklickar på Scanner-ikonen i Uforskaren och skannar därifrån efter val av ett program. Men det är lite krångligt och man kan inte utnyttja alla funktioner. Ibland kraschar OCR-programmet i Office också mitt i ett dokument. Då försvinner alla sidor som man skannat in tidigare. Någon som har en aning om vad felet kan bero på? Måste ha något att göra med Twain-drivrutinen. Med Office-programmet har jag i och för sig haft problem tidigare, men inte hela tiden. Jag har uppdaterat allt som går att uppdatera. Kör med Windows XP Pro.
  25. Ok, då vet jag. Tycker också att Kekkes troll var roligast. Men det är ju inte humorfaktorn som avgör.
×
×
  • Skapa nytt...